1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Kamera USB

Dyskusja w 'Instalowanie, Bootowanie i Konfiguracja' rozpoczęta przez użytkownika markas_dtp, 8 Maj 2010.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Tak :)
    Ciekawe czy w końcu ruszy u ciebie :)
     
  2. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Super :)
    Zadzialalo. Synek sie zrestartowal a kamerka nadal dziala w surv station :)

    Dzieki wielkie. Zaraz opublikuje to na international forum :)
     
  3. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Uffff :)

    Jak będzie potrzeba zmniejszenia rozdzielczości to czekam na propozycje.
    Obecnie jest ustawiona największa jaką kamera obsługuje.
     
  4. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Super.
    Poszlo na miedzynarodowe forum.

    unr3al2 jestes wielki <duuuuuuzy hug>

    W dalszym ciagu nie pojmuje, jak to sie dzieje, ze te g...niane iOSy i Androidy laduja DS Cam i obraz z kamerki o wiele szybciej niz normalny komputer?
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    hehe tego to ja już nie wiem:) ale mogę się domyślać, że to wina javy :)
     
  6. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tez tak mysle. Bo to java sie tak dlugo laduje.
     
  7. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Co moze oznaczac taki komunikat:
    Kod (Text):
    1. Error opening device. Webcam not connected or does not support video USB class?
    Czy to oznacza, ze kamerka nie oblsuguje uvc?
     
  8. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Odp: Kamera USB

    Kamera może nie obsługiwać uvc lub najpierw włączyłeś webcam, a później podłączyłeś kamere.
    Jeśli po restarcie z podłączoną kamerą komunimat się utrzymuje to nie wspiera uvc :-(

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. bociek
    Offline

    bociek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Maj 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    mam taki sam komunikat przy kamerce z ps3 a ona obsługuje uvc:)
     
  10. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Widocznie sterownik UVC nie wspiera kamery.
     
  11. bociek
    Offline

    bociek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Maj 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    to już bardzo prawdopoddobne :) dzisiaj sprawdze na innej kamerze:)
    podpiołem inną kamerke micresoftu i tez niestety nie działa:-(
     
  12. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ok.
    Jest jeden ktoremu rozdzielczosc w Logitech'u c910 - 2592×1944 pix nie pasuje.
    Jak ja zmniejszysz?
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Trzeba kompilować cały plik webcam.cgi
    Trzeba trochę posiedzieć nad plikiem :)
    Jaka jest rozdzielczość optymalna??
     
  14. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    640x480 albo 1280x720
     
  15. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  16. LoOkas
    Offline

    LoOkas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Żywiec
    Local Time:
    16:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    ds214
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    czy komus działa to na ds211?
    ja mam cos takiego
    Error enumerating frame sizes. Webcam does not support hardware MJPEG compression? error 22, Invalid argument

    podlaczone mam 3 kamery rozne i zanda nie dziala. a te polecenia insmod wywalaja błedy. pozatym nie mam takich plików w siceżkach jak podajecie.
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Napisz jakie masz kamery.
    Prawdopodobnie żadna nie jest wspierana przez webcam (UVCVIDEO) :)
     
  18. LoOkas
    Offline

    LoOkas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Żywiec
    Local Time:
    16:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    ds214
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    creative vf0220
    microsoft lifecam vx-500
    ultramedia
     
  19. hepilord
    Offline

    hepilord Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211j
    witam
    chciałbym uruchomic na ds 211j motion, ale nie mogę sobie poradzić, myślę ze jest to wina braku ładowania modułów. Nie wiem gdzie się one znajdują. Kamera działa mi przy pomocy paczki w tym temacie ale potrzebuje motion.
     
  20. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Moduły znajdują się /Volume1/@application/Webcam/
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.