1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Udzielamy pomocy Jaki UPS do DS115j?

Dyskusja w 'Kompatybilność Oprogramowania i Sprzętu' rozpoczęta przez użytkownika Szczurek, 3 Luty 2018.

Ładowanie...
Tagi:
  1. Szczurek
    Offline

    Szczurek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    10:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam
    Posiadam serwer Synology DS115j. Wiem, nie jest to super wydajny model, ale na moje potrzeby wystarcza. Doszedłem do wniosku, że przydałby mi się jakiś UPS. Ma on za zadanie zasilać tylko i wyłącznie DS115j, router i modem mogą się wyłączać (nic im się nie stanie). Szukałem, szukałem i znalazłem fajny UPS, dokładnie ten PowerWalker VI 850 LCD FR w Morele.net . Wydaje się być dobry. Mam jednak wątpliwości co do jego zgodności z DS115j. Na stronie Synology znalazłem tylko model VI 850 LCD oraz VI 850 SE/FR. Czy jeśli kupię model VI 850 LCD FR to będzie kompatybilny z Synology?
     
  2. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 042
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    10:50
    Oceny:
    +36 / 1 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Poszukaj na allegro APC ok 350VA (ok 50zl) z wyjściem na USB. Dokupisz do tego aku CSB (ok 100zl) i masz zabezpieczenie za śmieszne pieniądze.

    Zapraszam na oficjalne forum synology.

    Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
     
  3. SnejX
    Offline

    SnejX Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    10:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-419U
    Synology:
    DS115
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-419U 1 GbE
    tylko do tego jeszcze kabelek usb -RJ 10pin (jeśli dobrze pamiętam)
     
  4. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 042
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    10:50
    Oceny:
    +36 / 1 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tak. Ten kabel taki winien być. Niestety APC ma nietypowe kable.

    Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
     
  5. jacekso
    Offline

    jacekso Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Październik 2015
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    10:50
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 214 Play, DS 713+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Polecam CYBERPOWER CPS DX600E. Mam go już kilka lat i nigdy nie zawiódł, jedyny minus to to, że gdy w nocy nie ma prądu to piszczy.
     
  6. Szczurek
    Offline

    Szczurek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    10:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zakupiłem PowerWalker VI 850 LCD. Przeprowadziłem testy i wszystko działa jak należy.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.