1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

HTS Tvheadend

Dyskusja w 'Inne źródła' rozpoczęta przez użytkownika mpl, 9 Lipiec 2012.

Ładowanie...
  1. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sprawdz dziś bo oni testują i chcą zbudować z obecną numeracją.
     
  2. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Obecnie nie ma wersji na x86 :-(
     
  3. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie jest dostępna wersja Tvheadend-Testing w wersji 3.9.470-1

    Ja osobiście jednak używam najnowszego buildu poprzez Debian-Chroot. Przynajmniej tutaj działa mi transkodowanie :)
     
  4. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dziś jest już dostępna wersja 3.9.512-1 więc najnowsza...
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Buuuu ale dalej nie ma dla x86 :-(
    EDIT:
    Jaką masz kartę ??
    Nie chce mi się już szukać na forum :)
     
  6. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tam jest wersja dla cedarview czyli Atoma z synka DS713+

    Karty mam trzy: 2xCabeltech URZ0085 na ITE9135
    1xAverMedia A835 na AF9033

    Przynajmniej tak pokazuje w TVHeadend.
     
  7. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Niestety paczka musi być na x86. Nie mogę zainstalować cedarview .
    Na jakiej karcie najlepiej ci działa DVB-T??
     
  8. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Na jednej i drugiej działa ok, jedyne co to Cabeltech zdecydowanie tańszy.
     
  9. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może jedną chcesz sprzedać :)
    Cabeltech URZ0085
     
  10. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Niee :) ale szukaj na alledrogo za grosze można dostać...
     
  11. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy coś w uprawnieniach adapter0 musiałeś zmieniać ??
     
  12. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nic nie zmieniałem...
     
  13. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sprawdz paczki bo dodane sa juz i widzę jest dla x86.
     
  14. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    @pepe_lodz: edytuj swoje posty a nie walisz jeden pod drugim.
     
  15. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Oki przepraszam :)
     
  16. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Odgrzewam kotleta.
    Na moim dysku google zapodaje wam najnowsze paczki TVHeadenda z ostatniej rewizji. Wersja 3.9.2000
    https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing


    Co jakiś czas dorzucam nowe platformy bo po kolei kompiluje. Jak coś pisać jakie są platformy potrzebne.
    Proszę też o info czy działają...
     
  17. FragleS
    Offline

    FragleS Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2013
    Wiadomości:
    6
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    17:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-412 10 Mbps
    Dla 88f6281 coś nie działa, instaluje się, prosi o login/hasło, ale po wpisaniu IP_serwera:9981 strona się ładuje i jest pusta.

    Przy okazji zapytam czy TVHeadend rozpoznaje i dwie głowice w tunerze evolve venus dual tuner hd dvb-t? Czy jakoś to trzeba włączyć i skąd mam wiedzieć, czy działa?

    Pozdr
     
  18. przemodd84
    Offline

    przemodd84 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Marzec 2015
    Wiadomości:
    49
    Local Time:
    15:33
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS115
    Witam,
    Używam sprzętu ds115 (armada375) +dsm6. Instalacja paczki TVHeadend 4 przechodzi bezproblemowo. Przy próbie uruchomienia paczki przez port 9981 prosi o użytkownika i hasło. Nazwę i hasło ustala się na etapie instalacji. Niestety przy logowaniu wyskakuje komunikat o błędnych danych logowania. Co robić? Identyczna sytuacja na DS215j + DSM5.2.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.