1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

HTS Tvheadend

Dyskusja w 'Inne źródła' rozpoczęta przez użytkownika mpl, 9 Lipiec 2012.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nic nie dał :)
    A szkoda...
    zostaje tylko xbmc :)
     
  2. ghost12
    Offline

    ghost12 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Luty 2011
    Wiadomości:
    50
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    AM1H-ITX Athlon 5350 4GB DDR3
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Bardzo spodobał mi się pomysł podłączenia Tunera DVB-T pod Synka. Na początku bawiłem się z Video Station, ale szybko przesiadłem się na TVheadend. Po kilku dniach prób uzyskałem jaką taką funkcjonalność, mam natomiast dwa dość irytujące problemy.
    1. Mam ustawione synology żeby wyłączało się o 2:00 i włączało o 7:00. Niestety na "dzieńdobry" tuner nie działa, muszę wyłączyć tvheadend, włączyć Video Station, uruchomić streaming, wyłączyć streaming i Video Station. Dopiero wtedy włączam tvheadend i działa. Może ktoś ma jakiś pomysł?
    2. Przy transmisji przez VLC na niektórych programach (np. Polsat Sport, Polsat Sport Extra) co kilkanaście sekund następuje zakłócenie dźwięku, a na innych programach nie ma tego problemu. XBMC odtwarza dźwięk prawidłowo.

    Co do losowej kolejności kanałów do strumieniowania to w katalogu volume2/@appstore/tvheadend/var/chanels są pliczki nazwane od 1 do ile mamy kanałów to jest właśnie nasze id kanału. Można pozmieniać im numerki żeby były ułożone według naszego widzimisię.
     
  3. bo3ek
    Offline

    bo3ek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    Widzę że wszystkim działa DVB w połączeniu z XBMC lecz niestety nie mi. Wiem że to z innej beczki pytanie ale czy orientuje się ktoś z zabierających tu głos czy jest możliwość zestrojenia w jakiś sposób dvb i xbmc pod windowsem? Próbowałem to osiągnąć z użyciem Media Portal ale efekt był mizerny (częściowo działało ale wieszało się itp). Sorry za offtopic.
     
  4. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Co ci się wiesza?? obraz aplikacja??
    Mi wiesza się obraz jak używam przedłużacza USB
     
  5. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jaka jest rożnica między TV Headend a Video Station?
    Czy są jakieś różnice znaczące ? Co będzie lepiej działało na DS211+ (ARM 1,6GHz i 512MB RAM)?
     
  6. bociek
    Offline

    bociek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Maj 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    17:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    to że tak zapytam jest możliwośc zainstalowania xbmc na synku??
     
  7. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie, ale kto wie co będzie w przyszłości...
     
  8. LuHash
    Offline

    LuHash Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    8
    Miejscowość:
    Elbląg
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    testowal ktos nagrywanie programow HD? tzn jakis dluzszych transmisji, np calego filmu?
    nagrywanie SD chodzi bezproblemowo, jednak proba zapisu HD konczy sie albo zwisem tvheadendu (i niepowodzeniem nagrania) lub zapisem czesci filmu i konsumpcja 99% zasobow CPU (zwiecha serwisu)...
    ktos ma prodobne problemy? jakies rozwiazanie?
     
  9. bociek
    Offline

    bociek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Maj 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    17:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No tak tylko czy takie xbmc bedzie miało sens na ARM? skoro to taki mało wydajny procek :) a szczerze powiedziawszy do zastosowan domowych kupno droższego synka mija sie z celem lepiej zainwestowac w dobry media player który też może pracowac jako nas :)
     
  10. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Plex (media player) jest oparty ZTCW na XBMC.
     
  11. sp7dpt
    Offline

    sp7dpt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Luty 2010
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS716+II
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Czy ktoś z Was próbował dokonać transkodowania audio/video na telefon z androidem do aplikacji TVGuide tak aby oglądanie TV nie generowało aż tak dużej ilości transmisji danych?
     
  12. ghost12
    Offline

    ghost12 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Luty 2011
    Wiadomości:
    50
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    AM1H-ITX Athlon 5350 4GB DDR3
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tvheadend nie oferuje niestety takiej funkcjonalności, być może można skonfigurować jakoś tvheadend z plexem, ale ja na DS210j nawet nie myślę o plexie
     
  13. sp7dpt
    Offline

    sp7dpt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Luty 2010
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS716+II
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ta kompilacja którą instalujemy na synology to faktycznie nie ma takiej funkcjonalności ale autor programu tvhguide na androida pisze ze aby w jego aplikacji zadziałało transkodowanie tvheadend powinien zawierac jakas bibliotekę i udostepnia wersję źródłową tvheadhed zawierajaca ten dodatek. Kwestia kompilacji na nasze serwerki :)

    http://john-tornblom.github.com/TVHGuide/news.html

    NOTE! For video playback to work as expected, you need to run tvheadend compiled from my transcode_v2 branch https://github.com/john-tornblom/tvheadend
     
  14. ageent1
    Offline

    ageent1 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112j
  15. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Żartujesz chyba? To jest na Androida.
     
  16. ageent1
    Offline

    ageent1 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112j
    Przepraszam za problem, faktycznie ta paczka jest na androida.
    Próbuje skonfigurować tuner, żeby móc oglądać TV za pośrednictwem XBMC, chcę do tego wykorzystać właśnie Tvheadend.
    W informacjach o systemie w urządzeniach zewnętrznych mam wykryte urządzenie USB PCTV 74E - PCTV Systems.
    Gdy wchodzę w Video Station mam wykryty tuner i mogę streamować/nagrywać TV. Niestety, gdy wchodzę w Tvheadend -> Configuration -> TV Adapters mój tuner jest niewidoczny. Co należy zrobić, aby był on też widoczny w Tvheadend?

    Tuner, któy posiadam to: PCTV picoStick DVB-T 74e
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: HTS Tvheadend

    Na pierwszej stronie masz opisane :)

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. ageent1
    Offline

    ageent1 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112j
    Dzięki, a w jaki sposób wprowadzić tę komendę?

    Kod (Text):
    1. chmod -R 777 /dev/dvb/adapter0
     
  19. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przez PuTTY lub telnet logując się jako root ( hasło to samo, co do admina)
     
  20. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.