1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

FTP na Synku - jak wejść spoza sieci domowej

Dyskusja w 'Udostępnianie Plików: Windows, Mac OSX, Linux' rozpoczęta przez użytkownika Dragon, 6 Listopad 2010.

Ładowanie...
  1. Dragon
    Offline

    Dragon Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    5 Listopad 2010
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    06:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    nie próbowałam... tylko w mojej sieci. Jutro spróbuję się połączyć z pracy, zobaczymy.
    Obecny komunikat (w sieci lokalnej przez dns) "nie mogę odczytać zawartości katalogu"
     
  2. Dragon
    Offline

    Dragon Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    5 Listopad 2010
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    06:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    niesstety spoza sieci własnej rowniez nie mogę sie zalogować. Nie mam juz zupełnie pomysłów co może być ustawione nie tak.... :-(
     
  3. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie jest to samo. Wszystko ustawione i nie działa. Mam wykupiony dostęp do sieci w UPC, modem Thomson TWG850-4U, do niego podpięty Airport. Przekierowanie portów ustawione. Firewall i IP Flood wyłączone na Thomsonie. Niestety nawet jak podłącze laptopa bezpośrednio do Thomsona wszystkie testery portów pokazują, że mam zamknięte porty. :-(
    Wysłałem monit w tej sprawie, na razie bez odzewu. Testery dają odpowiedź " Connection timed out", Transmission pokazuje, że port jest zamknięty.
    Używanie DynDNS też nie działa.


    Wykorzystane testery portów:
    http://www.t1shopper.com/tools/port-scan/
    http://canyouseeme.org/
    http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
     
  4. eject
    Offline

    eject Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    323
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    06:38
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS109+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    twój przypadek jest chyba indywidualny jeżeli UPC zablokowało ci wszystkie porty ;] ja właśnie sprawdzałem i na moim UPC wszystko śmiga

    może ip synka się ci zmieniło??
     
  5. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wszystko na to wskazuje, że UPC mi poblokowało wszystkie porty, jeśli podpięty komputer bezpośrednio do modemu też wykazuje zablokowane porty. Dlaczego oni to zrobili, tego się nie dowiem już chyba. Używam DynDNS, powinno być ok. Odświeżenie modemu Thomson i Airportu też nic nie zmieniło.
    IP stacji DS jest wpisane na stałe.
     
  6. dzygit
    Offline

    dzygit Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    1511+
    Witam

    Ja mam UPC działa ok, kolega mieszka 3 km obok i nie ma szans wejść na FTP mój ani inny FTP , sam też nie może postawić. Ogólne działa mu www .
    Postaw cezar ftp lub inny ftp na pc i daj inne porty niz 21 zobacz czy biega .
    Jak nie to wina leży po stronie UPC , zadzwoń do nich i zgłoś usterkę - powiedz że musisz mieć dostęp do swojego kompa z pracy jak i dostęp do pc w pracy.
    Może coś poradzą , tylko trza znaleść kumatego technika .
    Upc robi czasami rożne dziwne rzeczy.

    Darek
     
  7. hektor
    Offline

    hektor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds109
    Witam podłącze się pod temat, nie mogę połączyć się z synkiem z innego miejsca (robię to pierwszy raz)
    przeszedłem konfiguracje EZ-Internet, test w konfiguracji routera wynik normalny
    DDNS ustawione pokazuje status ok
    tylko tutaj wydaje mi się jest gdzieś problem bo pokazuje mi adres wewnętrzny routera a powinien być synology wydaje mi sie?
    może wiecie gdzie zmienić ten adres ?
    a może to nie tu problem?
     
  8. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  9. hektor
    Offline

    hektor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds109
    a powiedz gdzie dokładnie mam szukać tej opcji żeby ten adres zmienić ?
    jeśli zmienię adres w system i siec ogolne z adresu routera na adres synka to w w usługi sieci ddns status "nie można wykryć adresu zewnętrznego "
     
  10. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie, masz wpisać w przeglądarce internetowej adres razem z portem.
     
  11. hektor
    Offline

    hektor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds109
    poddaniu :5000 wyskakuje Nie udało się nawiązać połączenia bez tego 5000 wchodzi mi na konfiguracje mojego routera Bt home hub 2.0
     
  12. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Napisz jeszcze raz co wpisujesz.
     
  13. hektor
    Offline

    hektor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds109
    wchodze w ddns tam jest nazwa hosta ....no-ip.org i wlasnie ja wpisuje w przegladarke
    niżej pisze adres wewnętrzny jest to adres mojego routera
    i adres zewnętrzny czyli to samo co nazwa hosta ....no-ip.org
     
  14. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Masz napisać
    Kod (Text):
    1. http://nazwahosta.no-ip.org:5000
     
  15. hektor
    Offline

    hektor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds109
    dokładnie tak wpisuje i Nie udało się nawiązać połączenia bez koncówki :5000 czy 7000 70001 wchodzi ale na ustawiania mojego routera a nie na ds109
     
  16. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Widocznie musisz ręcznie przekierować w routerze port 5000 na IP Synka w sieci lokalnej.
     
  17. hektor
    Offline

    hektor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds109
    A możesz mi napisać w jaki sposób mogę to zrobić i gdzie tego szukać?
    zmieniłem wersje oprogramowania na 4.0-2166 zrobiłem również format dysku i przywróciłem ustawienia fabryczne jutro zobaczę czy to coś pomoże
     
  18. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie mogę Ci pomóc, ponieważ nie wiem jak w twoim routerze ustawia się porty, po prostu nie znam tego modelu.
     
  19. hektor
    Offline

    hektor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds109
    Poczekam na dniach będę miał nowy router linksys wag320n może wtedy sie uda jak nie to szkoda mieć coś z czego nie umie sie skorzystać
     
  20. hektor
    Offline

    hektor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds109
    W sieci domowej wpisując stały zewnętrzny adres ip kierowało mnie na mój router jak dodalem :5000 nie wchodziło nigdzie błąd strony i szukałem co jest źle i gdzie. Dziś wpisalem ten adres zewnętrzny poza domową siecią i wszystko chodzi jak trzeba na starym routerze, jak przyjdzie nowy Mam nadzieję, ze nie będzie większych problemów
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.