1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Forum

Dyskusja w 'phpBB' rozpoczęta przez użytkownika melag, 11 Listopad 2012.

Ładowanie...
  1. Spooner
    Offline

    Spooner Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    73
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:29
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS715, DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    1. Przejdź do zakładki Users i kliknij przycisk Add user.
    aspooner.synology.me_pics_mysql_1.

    2. Zdefiniuj użytkownika dla bazy phpbb.
    aspooner.synology.me_pics_mysql_2.

    3. Przejdź do edycji uprawnień użytkownika.
    aspooner.synology.me_pics_mysql_3.

    4. Wybierz opcję nadawania uprawnień dla określonej bazy danych.
    aspooner.synology.me_pics_mysql_4.

    5. Zdefiniuj uprawnienia użytkownika dla wybranej bazy danych.
    aspooner.synology.me_pics_mysql_5.

    6. Zmień dane użytkownika mysql w pliku konfiguracyjnym phpbb.
     
  2. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:29
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witaj,

    no tutorial na Święta jak znalazł, zaraz go poćwiczę ;)

    Dzięki za chęci, w razie problemów w szczegółach będę pisał.

    Pozdrawiam,

    S.
     
  3. Spooner
    Offline

    Spooner Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    73
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:29
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS715, DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No problemo, jak coś to pytaj :)
     
  4. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:29
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    z racji problemów z nowym firmware musiałem zresetować stację i niestety wszystkie pakiety, więc i forum odeszły w niebyt.

    Miałem włączone wykonywanie kopii bazy, ale nie bardzo wiem, jak ją przywrócić.

    Można zgrać bazę "na siłę" nadpisując poprzednimi danymi nowe ?

    Pozdrawiam,

    S.
     
  5. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:29
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    odpowiem sam sobie, może komuś się przyda...

    Po 2 dniach walki o odzyskaniem forum po instalacji pierwszej wersji firmware 4.2 beta, próbą siłowego nadpisania danych z kopii starego forum (cały katalog) na świeżo zainstalowany nowy katalog (co nic nie dało, ale potestować warto ;) ) Synology wypuściło poprawkę firmaware.

    Zainstalowałem ją po uprzednim lekkim resecie (guzik z tyłu press 4 s, piiiip, press again, piiip) najnowszy firmware, dane nie były uszkodzone poza kontami użytkowników, to musiałem zakładać na nowo. Prawdopodobnie konta dałoby się zachować robiąc ich export przed resetem, ale o tym nie pomyślałem.

    Następnie odinstalowałem phpbb, skasowałem katalog z dysku (via Filemanager), zainstalowałem ponownie paczkę z oryginału Synology i tu UWAGA ! podczas instalacji podałem nazwę bazy danych, jaka była używana ostatnio na starym forum (starym = przed instalacją firmware 4.2 beta).

    I to pomogło, wszystko wróciło do normy, konta userów na forum są w całości, żaden post nie zginął, wszystkie dodatki poinstalowane wcześniej jak i wersja językowa PL działają bez zarzutu. Nawet jest lepiej, bo wcześniej po zalogowaniu się jako admin i kliknięciu na Panel sterowania forum musiałem czekać kilkanaście sekund (ponad 20 na pewno), aż się przełączy, teraz jest to kilka sekund, oceniam na 3-4.

    Tak więc odetchnąłem z ulgą, choć forum dopiero wystartowało i wielkiej tragedii by nie było, gdyby trzeba było stawiać wszystko od zera. Trochę pracy, ale po co ?

    Pozdrawiam,

    S.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.