1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

ezCloud - jak to dziala

Dyskusja w 'Cloud Station' rozpoczęta przez użytkownika gregor1467, 17 Styczeń 2012.

Ładowanie...
  1. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może trzeba wyłączyć Cloud staion w Centrum pakietów, zmienić plik i włączyć ponownie.
     
  2. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Witam. Nie wiem czy ta informacja już była gdzieś podawana czy nie, ale interesuje mnie bardzo informacja, czy Cloud będzie również współpracował z systemem Android (telefon) i iOS5 (iPad2). Bardzo by mnie by interesowała taka funkcjonalność :mrgreen:
     
  3. slasz
    Offline

    slasz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    26
    Miejscowość:
    Ełk
    Local Time:
    17:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A ja liczyłbym dodatkowo na klienta dla linuxa. Na komputerach z Win XP i 7 działa świetnie. Miał przez chwilę (z tydzień temu) chwilowe kłopoty z synchronizacją, ale teraz jest OK. Mam nadzieję, że zastąpi mi calkiem dropboxa, no ale do tego brakuje jeszcze wlasnie klientów na linuxa i androida. Żeby tak jeszcze mozna było zastąpić google calendar, google docs i google tasks - przenieść to wszystko do prywatnej chmury, byłoby super. Mogliby np. umozliwić zainstalowanie ownCloud lub eyeOS. Takie marzenie. Pozdrawiam.
     
  4. matizek
    Offline

    matizek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Marzec 2011
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    211+
    A u mnie nic ani w sieci lokalnej ani po za nią. Ani po IP ani po ID nic nie może się połączyć i koniec. Jakieś pomysły???
     
  5. slasz
    Offline

    slasz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    26
    Miejscowość:
    Ełk
    Local Time:
    17:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A porty na routerze przekierowałeś?
     
  6. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Też mi się marzy taka funkcjonalność zwłaszcza, że mam telefon na Androidzie i iPada, który wiemy jak podchodzi do kwestii wymiany plików. Częściowo zastępuje mi tę funkcjonalność DS File, ale to tylko dostęp do plików z Syno, no i brak synchronizacji.
     
  7. bba
    Offline

    bba Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Marzec 2009
    Wiadomości:
    23
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    16:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Odp: ezCloud - jak to dziala

    Żeby dobrze dzialalo po WAN z ID trzeba miec przekierowane webdav jak dobrze pamietam.

    Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
     
  8. matizek
    Offline

    matizek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Marzec 2011
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    211+
    no dobra a z zewnątrz?
     
  9. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    jedyne co zrobiłem to:
    przekierowałem port TCP/UDP 6690 na adres synka
    sprawdz mapowania portów /zakresów w routerze ..
    czy firewall nie blokuje ...
    http://www.canyouseeme.org/ przetestuj czy port 6690 jest nie jest blokowany ..

    -----------------
    podałem IP synka
    login i pas administratora
    ot i tyle
     
  10. jarema34
    Offline

    jarema34 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    8 Listopad 2009
    Wiadomości:
    208
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS213j, DS109j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ja także sprawdziłem i widzę że port 6690 jest zamknięty mimo iż jest dodana reguła w NAT routera
     
  11. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    nie znam twojego routera ..
    u mnie mapowanie portu nie wystarcza, trzeba dodać regułę w firewalu żeby coś było wpuszczone do LAN
     
  12. irzo
    Offline

    irzo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112
    Witam, posiadam Synka DS109j, chcę uruchomić chmurę lokalnie. Zainstalowałem 4betę i chciałem zacząć używać, ale: nie mogę się połączyć z serwerem, w programie pod windowsem Cloud wpisuje adres ip: 192.168.0.x, user, pass i wyskakuje "błąd połączenia" . NA stronie synology znalazłem info:

    Cloud Station (Available in Package Center, not available on DS108j, DS109j and DS209j)

    Na forum znalazłem wypowiedź:


    Moje pytanie: czy jest sposób na uruchomienie chmury na DS109j?
    Potrzebuję zsynchronizować lapka z komputerem stacjonarnym, uznałem chmurę za najlepsze rozwiązanie.

    Pozdrawiam
     
  13. 4malina
    Offline

    4malina Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie: dlaczego nazwa hosta wygasa po 30 dniach?, jaki cel przyświeca takiemu rozwiązaniu?
     
  14. TolBoy
    Offline

    TolBoy Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    26
    Miejscowość:
    Rybnik
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Po lanie, gdy chcę się podłączyć mam taki komunikat:
     

    Załączone pliki:

    • chmura.
      chmura.jpg
      Rozmiar pliku:
      10,2 KB
      Wyświetleń:
      92
      MD5 Sum:
      02c639124391df97e1cbf04048df2c38
  15. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Wpisz IP Synka zamiast "numeru identyfikacyjnego".
     
  16. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Witam,
    Gdy wchodzę na DSM do CloudStation-->Uprawnienia i chcę dodać użytkownika to dostaję komunikat że mogę wybrać tylko dwóch (mam zaznaczone konto admin i swoje) Dlaczego nie mogę dla każdego użytkownika utworzyć osobnej chmurki - w tej sytuacji praktycznie mam do dyspozycji jedno konto (pomijam admina) i w sumie wychodzi na to, że mogę co najwyżej utworzyć pozostałym użytkownikom foldery do których mogą zapisywać, ale to chyba trochę mija się z celem bo wszystko będzie zapisane na moim koncie i nie będzie żadnej segregacji danych ponadto inny użytkownik żeby połączyć się z chmurą będzie musiał podać moje hasło itd. - równie dobrze może się zalogować jako root i wpisać rm -rf /
    Proszę mnie wyprowadzić z błędu bo może ja czegoś nie rozumiem - może muszę to inaczej skonfigurować - może powinienem utworzyć specjalnego użytkownika MUMINKA ? ale to burzy całą koncepcje np. limitów.
    Dzięki
     
  17. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
  18. Neron
    Offline

    Neron Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Luty 2011
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
  19. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
  20. TolBoy
    Offline

    TolBoy Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    26
    Miejscowość:
    Rybnik
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Mój błąd co opisałem wyżej występuje gdy zaznaczam folder na kompie, polączyć się moge ale przy wyborze folderu i kliknięciu dalej mam w/w bląd.
    Wyłaczylem zapore oraz antywirusa ale to nie pomogło, na innym kompie z Vistą to samo :-(
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.