1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 6.0

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika skowron, 6 Październik 2015.

Ładowanie...
Tagi:
  1. vuxc
    Offline

    vuxc System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Październik 2015
    Wiadomości:
    171
    Miejscowość:
    Malmö
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +7 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Dell T20
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    To rowniez mamy ;)

    PS.
    Zauwazylem ze Videostation nie umie otworzyc plikow.avi

    Troszke zenadka jak u pradziadka czyz nie? Jeden z podstawowych formatow filmowych :-(
     
  2. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    No właśnie a ja nie mam :-( już nawet DSM na czysto wgrany po wykrzaczeniu i dalej nie mam.
     
  3. vuxc
    Offline

    vuxc System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Październik 2015
    Wiadomości:
    171
    Miejscowość:
    Malmö
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +7 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Dell T20
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Mysle ze DSM 6 nalezy jak narazie traktowac jako bete 3... nie spodziewaj sie ze wszystko bedzie dzialac tak jak powinno.
     
  4. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Zdaję sobie sprawę ale trudno mi się z tym pogodzić gdyż właśnie na wersji beta wszystko się fajnie wyświetlało a teraz nie.
     
  5. vuxc
    Offline

    vuxc System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Październik 2015
    Wiadomości:
    171
    Miejscowość:
    Malmö
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +7 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Dell T20
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Ja ogolnie jestem zdania ze ten VS jest mega niedopracowany. Juz go zachwalalem a tu sie okazuje ze nie moze odczytac wiekszosci moich filmow... nie tylko tych z rozszerzeniem .avi
    Szkoda bo liczylem na to ze w koncu sie wezma za ta aplikacje.

    Pod koniec marca ma wyjsc kolejna aktualizacja i mam nadzieje ze wtedy juz to bedzie bardzoej dopracowany sytem bo na aplikacje VS jakos nie licze skoro nie dopracowali tego od roku jak chce jej zaczac uzywac
     
  6. Kamil84
    Offline

    Kamil84 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    U mnie tło filmu jest

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  7. seb235
    Offline

    seb235 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Listopad 2013
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    W mojej opinii to wszystko ma się ku upadkowi, do muzyki jest Spotify gdzie za grosze mamy dostęp tak na prawdę do całej gamy muzyki, wszelkiego portale VOD i wejście netflixa na rynek polski także może namieszać bardzo dużo szczególnie jak pojawi się więcej filmów z polskim lektorem. Note Station jest świetny ale nie mając aplikacji dla Windows / Linux / OS X jest mało praktyczny i niewygodny w użyciu. Cloud Station pomysł super - realizacja już inna kwestia, nie działa to aż tak płynnie jak by człowiek chciał, aczkolwiek lokalnie nawet się sprawdza. Co do używania tego rozwiązania z zewnątrz trzeba mieć mocne łącze internetowe a z tym w Polsce jest problem bo lokalne firmy najcześciej prędkość mają na papierze i speedtestach poza tym działa to karygodnie. Krążą informacje że Netia i Orange w tym roku zrobią spore inwestycje i do 2020 roku każdy będzie miał to 100Mbit/s - co z tego wyjdzie czas pokaże.

    Szkoda że synology nie idzie w stronę całkowitej synchronizacji pomiędzy urządzeniami, od kalendarza poprzez kontakty itd ...
     
  8. Zoltar
    Offline

    Zoltar Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    4 Listopad 2013
    Wiadomości:
    871
    Miejscowość:
    pomorskie
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 216, DS216j, DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    W Chrome dla Windows jest rozszerzenie do NoteStation które de facto działa jak aplikacja. Dzięki temu jest bardzo wygodny w użyciu.

    Kalendarz możesz synchronizować przy użyciu CALDAV, korzystam z tego od kilku lat i sobie chwalę. Dzięki CardDAV możesz synchronizować kontakty - też z tego korzystam więc nie wiem czemu piszesz o braku synchronizacji kalendarza i kontaktów.
     
  9. vuxc
    Offline

    vuxc System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Październik 2015
    Wiadomości:
    171
    Miejscowość:
    Malmö
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +7 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Dell T20
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Nie zgadzam sie z tym. Ja mam mocne lacze a synchronizacja z poza mojej sieci leci poniezej 300KB/s - predkosc karygodna. Nawet pomoc techniczna synology nie byla mi w stanie pomoc z tym problemem.
    Na chwile obecna jest jeszcze gorzej bo Cloud Station Backup synchronizowal 60GB z mojego laptopa przez 28 godzin mimo tego ze calosc byla polaczona gigabitowa siecia.
     
  10. seb235
    Offline

    seb235 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Listopad 2013
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Właśnie sobie zainstalowałem

    CardDAV tesowałem i nie chciał mi działać. CalDAV nie znam ale przetestuje.
     
  11. Zoltar
    Offline

    Zoltar Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    4 Listopad 2013
    Wiadomości:
    871
    Miejscowość:
    pomorskie
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 216, DS216j, DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Oj niedobry ten CardDAV że nie chciał Ci zadziałać. Może coś zrobiłeś nie tak? Hmm... chyba nie zgadnę... A może warto zrobić tak jak opisane w helpie? Na starym forum był wątek o tym i nawet komuś pomogłem więc może poszukaj tam jakie były problemy
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  12. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    Hmm u mnie dalej zle działa biblioteka w audio station jak i filtrzy na wykresie sysloga ale to nie działa mi chyba od bety 5.0..

    Wysłane z mojego P5_Energy przy użyciu Tapatalka
     
  13. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Tak samo działa biblioteka Video. Po przywróceniu wyexportowanej biblioteki filmów w VS opisy przydzielone losowo. Tragedia
     
  14. malymirus
    Offline

    malymirus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Marzec 2014
    Wiadomości:
    2
    Miejscowość:
    Goszcza
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+, DS110j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    DS412+ to jest właściwie na tyle w temacie DSM 6
     

    Załączone pliki:

    • DSM6.png [png] - (malymirus) DSM 6.0 [15723,99078] - ProNAS - Forum serwerów plików Synology
      DSM6.png
      Rozmiar pliku:
      544,3 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      f4be776f159ba7dc267560a9d4459b8d
  15. psman
    Offline

    psman System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    30 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    137
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wyłącz/Odinstaluj paczki wymienione poniżej.
     
  16. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    464
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    @Zoltar@Zoltar, dzięki za info. Przyznaję, nie śledziłem uważnie wątku, tym bardziej, że do niedawna dotyczył bety, którą z kolei nie byłem zainteresowany (nawiasem uważam po wydaniu wersji oficjalnej DSM powninien zostać utworzony nowy topic, a tamten zamknięty, gdyż to co było w becie nie musi być w ofic. i na odwrót)
    A najbardziej dzięki za naprowadzenie na TEGO linka ;)
     
  17. mabesto
    Offline

    mabesto Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Maj 2013
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS413j
    Witam. Mój 413j zainstalował sobie to dziadostwo sam. Niech mu będzie. Tyle, że od 7 dni robi ponowne indeksowanie plików multimedialnych. Więc mieli i mieli. Niech mu tam będzie. Ale ...dorzucam pwiedzmy nowy film do folderu video. Zwykłe avi. Ok. Kopiuje sie gdzie trzeba. Właczam PS3 wchodze do folderu video i co? Nic. Tych dodanych nie widać. Z poziomu komputera oczywiscie tak. To samo jest z muzyką.
    W monitorze indeksowania jest super obszerne ifno - trwa indeksowanie. Ale jakbym chciał sie dowiedzic ile tego zrobil, oraz ile jeszcza ma do zrobienia ...to nie widze takiej opcji. Żle szukam? Czy po prostu trzeba to przezyć. Mam ponad 4 terra danych multimedialnych. W tym masa zdjęc i bardzo dorbnych plików audio - sesje nagraniowe. On naprawdę musi to od nowa przeindeksować? Poradzicie coś? Dzięki.
     
  18. dtech
    Offline

    dtech Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Kwiecień 2011
    Wiadomości:
    46
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Działa wam z DSM6 podwójna autoryzacja ?.
     
  19. mrstatler
    Offline

    mrstatler Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS414
    U mnie z ds414 wszystko ok po aktualuzacji, ale ja mam tylko podstawowe rzeczy włączone.

    Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  20. wlodekh
    Offline

    wlodekh Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    67
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214play
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @mabesto@mabesto
    Musisz spokojnie poczekać aż skończy indeksowanie, wtedy powinny się pojawić pliki, które dodałeś w trakcie indeksowania, ja przynajmniej tak miałem.

    Mnie zirytowała inna sprawa, otóż w Audio Station miałem dodany do indeksowania inny folder niż \music - po dość długim czasie wszystko ładnie się zindeksowało, ale w AS nie można było przeglądać biblioteki wg folderów, w aplikacji mobilne to samo. Oczywiście po DLNA foldery widać. Na nic zdały się różne kombinacje, za nic wg folderów nie wyświetli i co mu zrobisz? Na próbę wrzuciłem trochę muzyki do folderu \music, zaznaczyłem by to indeksował i przeglądanie wg folderu w AS się pojawiło. Wkurzyłem się i przerzuciłem tam całość zbiorów. Mimo wszystko pytam się dlaczego mi Synology narzuca gdzie mam trzymać muzykę?
     

Poleć tę stronę