1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.2 beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika koRnac, 12 Marzec 2015.

Ładowanie...
  1. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A u mnie nie chciał :)

    Sent from my Moto G
     
  2. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mi nawet udało się połączyć z baza ;)

    Wyslane z lodówki Whirlpool.
     
  3. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Good for you :)
     
  4. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jeżeli ktoś stwierdzi wolne transfery po smb, na SMB3 włączonym, wtedy należy wyłączyć "transfer encryption", które domyślnie podczas włączania jest ustawione na "Auto".
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Skąd ty to wszystko wiesz :D
     
  6. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dużo czytam :D
     
  7. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ok.
    Beta właśnie otrzymała update 1 ze zmianami:
    Kod (Text):
    1. Fixed Issues
    2.  
    3.     Fixed an issue where it could take a long time for the system to respond when opening files via the SMB protocol.
    4.     Fixed an issue where some services could not function normally when a fixed IP address is assigned to an unused LAN port.
    5.     Fixed an issue where backup tasks would fail when upgrading from DSM 5.0.
    6.     Fixed an issue where the usage of memory could become abnormally high when performing backup tasks.
    Pozdro
     
  8. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja już instaluje poprawkę :)
     
  9. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja już po. Dziwnie ale kontener zabbixa mi się sam wyłącza po tym updacie

    Sent from my Moto G
     
  10. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Okazuje się, że jest problem na linii Media Server - Video Station, który doprowadza do problemu z permissions w całym DSM.
    Brak możliwości zmiany hasła admina, bądź/oraz permissions do niektóych plików i folderów.
    Błąd ma zostać poprawiony w nowej wersji DSM, jako, że został już rozpoznany.

    W Media Serverze należy wyłączyć integrację Video Station w DLNA.

    Po tym należy ręcznie ZRESTARTOWAĆ Media Serwer (problem z gui).
     

    Załączone pliki:

    • Media Server.png [png] - (JJldn) DSM 5.2 beta [15145,84223] - ProNAS - Forum serwerów plików Synology
      Media Server.png
      Rozmiar pliku:
      62,3 KB
      Wyświetleń:
      110
      MD5 Sum:
      a5a355c028c07ebf4e94236a0f9ebec1
    • MediaServerRestart.png [png] - (JJldn) DSM 5.2 beta [15145,84223] - ProNAS - Forum serwerów plików Synology
      MediaServerRestart.png
      Rozmiar pliku:
      132,9 KB
      Wyświetleń:
      110
      MD5 Sum:
      1b4029a2f04631e4b8cafc92c380d43f
  11. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    o proszę a jednak poprawili sysloga bo wreszcie na wykresie i filtrach da się wybrać podłączone do serwera hosty.


    //Edit

    Owszem da się wybrać hosty ale gdy zamkniesz okno sysloga to po następnym otwarciu okna wraca do poprzedniego zestawu filtrów z przed ostatniej zmiany i nie pamięta ostatnio wybranych hostów. Przez co na wykresie są źle wyświetlane statystyki logów z hstów. Monit do Synology wysłany w tej sprawie.

    //Edit #2
    niestety w wykres z Centrum logów/Syslog po zmianie filtrów nawet nie liczy nowo napływających logów ani dla hosta z filtra ani ogółem. CZy te ktros tak ma na DS214+? Tak czy siak poleci monit do Synology o tym
     

Poleć tę stronę