1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.2 beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika koRnac, 12 Marzec 2015.

Ładowanie...
  1. Strong
    Offline

    Strong Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Marzec 2011
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211+
    Bo ten update zawiera darmowy upgrade RAMu ;)


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  2. wcg
    Offline

    wcg Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  3. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Raczej Downgrade skoro zgubił 3 Giba
     
  4. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Co downgrade jak nie widzi ramu? W systemie widz ok bo 4GB
     
  5. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    no to skoro po aktualizacji widzi tylko 1 GB to raczej nie upgrade
     
  6. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ale tylko w dockerze widzi 1GB . Normalnie w systemie widzi 4GB.
     
  7. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Panowie. To rozmawiacie o DSM czy Dockerze, bo juz się pogubilem.

    Sent from my Moto G
     
  8. Krzysiek
    Offline

    Krzysiek System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    149
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Dockerom można ograniczyc maksymalną ilość pamięci RAM (przełącznik -m). Widocznie informacja o dostępnej pamięci jest gdzieś wpisana na sztywno (domyśnie dla modelu), a nie pobierana bezpośrednio z systemu. Spróbuj przegrepować synology pod kątem komendy uruchamiającej dockery, może na coś wpadniesz. Ewentualnie, może da się to gdzieś wyklikać?
     
  9. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja w Dockerze mam już Debiana i CentOSa i śmigają. :)
    Z paczek Synology to mam GitLaba i też działa. Nie wiem jak go podiąć pod LDAP, bo opisy konfiguracji niestety nie odnoszą się do Dockera na Synology i nie mogę namierzyć lokalizacji plików konfiguracyjnych.
     
  10. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A jak w Dockerze sprawdzasz ilość RAM?
     
  11. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    no jak odpale dokera to na głownym ekranie pokazuje CPU i ram.
     
  12. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ok. To u mnie pokazuje 192 M / 0 B.
    Nie mam nic o gigabajtach.
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mi pokazuje 0 na CPU i RAM :)
     
  14. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A jakie masz kontenery?

    Sent from my Moto G
     
  15. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie mam żadnych.
     
  16. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja też nie mam :)
    A jakie trzeba dodać ??:)
     
  17. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jakie chcecie.

    Sent from my Moto G
     
  18. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    OK już rozumiem o co chodzi :D
     
  19. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:41
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie, jak powidziałem wcześniej mam cztery kontenery z czego dwa to pełne systemy - debian i centos i CPU mam na poziomie 0.3% :D
     
  20. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie mogę włączyć konektor mysql:-(
     

Poleć tę stronę