1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.2 beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika koRnac, 12 Marzec 2015.

Ładowanie...
  1. koRnac
    Offline

    koRnac Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  2. Przemuss
    Online

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 012
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    23:20
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jeszcze DSM5.1 nie naprawili w 100% a już zajmują się v 5.2 Czy to oby dobry kierunek?
     
  3. dilbercik
    Offline

    dilbercik System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    173
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    23:20
    Oceny:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    moze odpuscili 5.1 i zabrali sie za 5.2
     
  4. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Eh... Od wersji 5.0 nie poznaje Synology.

    Sent from my Moto G
     
  5. kolin
    Offline

    kolin Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    17 Luty 2012
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j, DS415+
    Instalował już ktoś?? Ja po becie 5.1 na pewno będę czekał do wersji finalnej. Ale może ktoś jest bardziej odważny albo ma drugą maszynę, na której może sobie pozwolić na testowanie bety. Przyznam jestem ciekawy co nowego i jak to będzie chodziło.
     
  6. skowron
    Offline

    skowron Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    236
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    23:20
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja dzis potestuje. Chyba po ostatniej becie zeby ludzi zachecic do wygrania sa 3 synki..
     
  7. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No... Ja to zainstalowałem i jakoś poszło.
    Póki co nie ma jakichś problemów.
    W DS Note na Andka mimo, że jest już Share Via DS Note jakoś nie tworzy nowych notatek, właśnie nad tym ślęczę.
     
  8. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    ja si przymierzam właśnie na mooim ds212j na głównym serwerze DS214+ walne dopiero finalną bo tam zdużo rzeczy mam a jak co wykryje to napisze :)
     
  9. skowron
    Offline

    skowron Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    236
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    23:20
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ciekawe jak sysylog.. ja niestety nie używam ale od dawna mieli to naprawić.
     
  10. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    hmm moge puścioć kompa na niego to zobaczę jak sobie poradzi ale założę się o dychę że dalej bez zmian..

    /edit
    heh i po mojej dyszce heh.. ale jest na plus z syslogiem bynajmniej na ds212j widzi i rozpoznaje urządzenia podłączone (DS214+, Virtualki: Viste x32, Windows 10 x64 wirtualizowane na oracle virtualbox) i da się wybrać hosta do statystyk na podglądzie z listy jak i w filtrach wyszukiwania..
     
  11. skowron
    Offline

    skowron Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    236
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    23:20
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Przelej ta dyszkę na konto jakiejś fundacji :p i podaruj dzieciom słońce hyhy
    Git to znaczy że nie jest tak źle, bo w podali tylko nowe zmiany bez podania jakie błędy poprawili.
     
  12. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    tak ale nie wiem czy poprawi wszystko w sysogu czy tylko to co podałem bo nie sprawdzałem tego jeszcze za dokładnie.. po za tym powiem że bynajmniej u mnie ipkg dziłała bez edycji .profile czy reinstalacji po update do bety ale narazie sprawdziłem jedynie shellinabox i mc z paczek nie od synology to nie wiem jak z resztą pakietów ipkg..
     
  13. Jerry88
    Offline

    Jerry88 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    U mnie nie działa Cloud Station na komputerze, chyba potrzebna jest nowa wersja do bety.
     
  14. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    402
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    23:20
    Oceny:
    +89 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    u mnie podobnie, ale nie ma nowszej na stornie niż 3.1 -3320
     
  15. skowron
    Offline

    skowron Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    236
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    23:20
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Panowie czytaliscie przed instalacja instrukcje? Czy tak na slepo instalujecie? Bylo o tym mowa ze trzeba pobrac inna wersje i byl chyba link. Zobaczcie na stronie pobierania bety dsm w sekcji znane bledy
     
  16. Kamil84
    Offline

    Kamil84 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Witam.
    Beta 5.2 zainstalowana, na razie jest ok :)
    Działa ponownie mi monitor zasobów, wcześniej mi nie działał poza wersją mobilną. Bo podczas instalacji Cacti (grzebanie ust. PHP) wywalił się, teraz działa i monitor i Cacti :D więc tu +
    DS Note, nie działa tworzenie notatek poprzez udostępnij z Androida (podczas próby tworzenia wyskoczył dymek "nie jesteś autoryzowany do tej... coś tam). tu dalej kombinuję..
    I jak na razie dalej testy...
     
  17. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zgłosiłem już ten błąd wczoraj do supportu.
    Właściwie dwa bugi za jednym zamachem. Pierwszym był ten, że w formularzu zgłoszenia buga wśród aplikacji mobilnych nie było możliwości wyboru DS Note (!)
    Drugi, to jak u Ciebie :)
     
  18. Alixx
    Offline

    Alixx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds214+
    Nowsza wersja 3423 jest dostępna po uruchomieniu Cloudstation w DSM, pierwsza zakładka przegląd, pobierz narzędzia dla komputera
    w zasadzie link przenosi pod ten adres i tu są ostatnie wersje Cloudstation

    https://global.download.synology.com/do ... udStation/
     
  19. CoSTa
    Offline

    CoSTa Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    13 Luty 2012
    Wiadomości:
    476
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Działa, gra i buczy jak na razie bez większych problemów. CardDAV coś nie chciał się zainstalować ale w repozytorium w końcu wszystkie potrzebne moduły się pokazały i poszło. Na razie nie widzę większych problemów ale też nie miałem zbytnio kiedy się jakoś głębiej przyjrzeć. Może przez weekend... Cloud Station działa jakby żwawiej, na pewno listy większych zmian sprawniej są dystrybuowane.
     
  20. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    21:20
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zainstalowałem u siebie wersję 5.2 beta a następnie pakiet DOCKER. Jednak ja na swoim DS713+ mam zmieniony RAM i mam zamiast 1GB to mam 4GB. Natomiast w DOCKER pokazuje mi 1GB.
     

Poleć tę stronę