1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.2-5592 dostępny

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika krowka1978, 1 Lipiec 2015.

Ładowanie...
  1. rafter74
    Offline

    rafter74 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Lipiec 2014
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    03:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    10 Mbps
    null 10 Mbps
    Tez mam DX850 i jak brak prądu to tez mam takie logi plugged in oraz out i tak co jaki czas unie wychodzi co 5 min cos sie nie dogaduje ztym upsem pewnie.
     
  2. krowka1978
    Offline

    krowka1978 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1513+
    W DSM 5.0 nigdy z DX850 takie problemy nie występowały, więc coś zmienili.
     
  3. krowka1978
    Offline

    krowka1978 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1513+
    Dziś pojawił się Update2. Oto zmiany, w tym w zakresie obsługi UPS. Zaraz będę instalował.
    Kod (Text):
    1. Version : 5.2-5592 Update 2
    2.  
    3. (2015/07/30)
    4. Fixed Issues
    5. Fixed an issue where DS1515 would be unable to shut down properly.
    6. Enhanced RAID reliability when repairing volumes from degraded state.
    7. Improved the stability of LUN backup.
    8. Improved memory usage for Btrfs file system.
    9. Improved the compatibility with UPS devices.
    10. Improved the stability when repairing the passive server of a high-availability cluster.
    11.  
     
  4. krowka1978
    Offline

    krowka1978 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1513+
    Już po pierwszych testach.
    1. CyberPower DX850E w końcu nie włącza się chwilę po wyłączeniu, gdy jest zaznaczona odpowiednia opcja w DSM, pomimo braku zasilania siecioego :) Niestety po starcie DSM sprawdza parzystość.
    2. Nadal przy starcie systemu jest komunikat o podłączeniu UPS, jednak jak na razie podczas testów z zasilaniem sieciowym i bez, komunikatów o odłączeniu nie było. Może poprawili, patrząc na punkt 1.
     
  5. padonis
    Offline

    padonis Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Mam DS110j , po instalacji 5.2-5592 Update 2, niestety stacja siadła. Po resecie niebieska kontrolka ciągle miga a serwer nie jest widocznyw sieci.
    Wyczytałęm ,że jak miga ta dioda zasilania to uszkodzona jest płyta główna obudowy... Dziwne ,że uszkodzenie wyszło po instalacji 5.2-5592 Update 2 ? :x
     
  6. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 007
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    03:19
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ta dioda mruga podczas startu systemu i przestaje dopiero jak system się w pełni załaduje.
    Wgraj na nowo system. Instrukcję znajdziesz na forum.
    Jak synek nie jest wykrywany w sieci przez asystenta to dopiero może oznaczać uszkodzenie.
     
  7. padonis
    Offline

    padonis Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
  8. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 007
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    03:19
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Podłącz inny zasilacz do synka (byle nie słabszy niż ten co masz teraz). Możliwe że to jego wina.
     
  9. padonis
    Offline

    padonis Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Niestety na innym zasilaczu jest to samo, czyli lipa :-(
     
  10. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 007
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    03:19
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Pojawił się Update do DSM
    Kod (Text):
    1. Version : 5.2-5592 Update 3
    2. (2015/08/20)
    3. Fixed Issues
    4. Optimized fan settings for DS715 and DS215+.
    5. Enhanced compatibility with hard drives.
    6. Improved the compatibility with UPS devices.
    7. Fixed an issue where the NTP (Network Time Protocol) service became temporarily unavailable after manual calibration.
     
  11. ama2
    Offline

    ama2 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Marzec 2012
    Wiadomości:
    15
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Version : 5.2-5592 Update 3 - skad moge sciagnac w celu recznej aktualizacji. To co sciagam ze strony synology przy probie recznej aktualizacji daje komunikat, ze jest to wczesniejsza wersja a nie update 3
    Andrzej
     
  12. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 007
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    03:19
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Na stronie prosucenta jest tylko ostatnia wersja. Upków nie ma.

    Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
     
  13. ama2
    Offline

    ama2 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Marzec 2012
    Wiadomości:
    15
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    To klapa. Nie wiem czemu moj jeden NAS nie chce sciagac update a drugi bez problemlu sygnalizuje i sciaga Andrzej
     
  14. krowka1978
    Offline

    krowka1978 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1513+
  15. ama2
    Offline

    ama2 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Marzec 2012
    Wiadomości:
    15
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jak to miło posłuchać mądrego człowieka. Dziękuje i życze miłego wieczoru
    Andrzej z Wrocka
     
  16. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 007
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    03:19
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Pojawił się kolejny upek
    Kod (Text):
    1. Version : 5.2-5592 Update 4
    2.  
    3. (2015/09/07)
    4. Fixed Issues
    5. Restored the mandatory file (/usr/syno/bin/zip) that has been removed due to Antivirus Essential's false-positive detection.
    6. Upgraded Apache HTTP Server to 2.2.31 to address one security vulnerability (CVE-2015-3183).
    7. Upgraded PHP to 5.5.28 to address two security vulnerabilities (CVE-2015-5589 and CVE-2015-5590).
    8. Fixed two security vulnerabilities to prevent cross-site scripting (XSS) attacks.
    9. Fixed a security vulnerability of PCRE library (ASA-201508-11).
    10. Fixed an issue where DSM cannot be updated after system recovery on certain models (DS2415+, DS1815+, DS1515+, RS815RP+, RS815+, DS415+).
     
  17. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja już mam :)
    Mi wszystko działa :)
     
  18. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wczoraj update updejtu, a dzis update apek.
    Pojawily sie update'y do Note Station, Video Station i Antivirusa.
    Odwlekalem rowniez update Audio Station do wersji 2853, bo po nim po prostu znika mi cala biblioteka.
    teraz re-indexuje pliki i zobacze, czy problem z Audio Station nadal bedzie wystepowal.
     
  19. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja używam McAfee i też działa OK. W sumie działa Ok od roku :)
     
  20. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    01:19
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    update 4 zainstalowany zobaczym po testach jak chodzi server
     

Poleć tę stronę