1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.1 beta dostępne!

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 23 Wrzesień 2014.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja mam natomiast taki problem. Mam DSM 5.1 beta. I dziś dostałem powiadomienie że na moim Synku wykryto szkodliwe oprogramowanie. Abym zalogował sie na niego otworzył Doradce DS Zabezpieczen. Tak też zrobiłem jednak nic sie nie naprawiło. A wyniki skanowania mam takie:
    W wyniku Ustawienia:


    A SZKODLIWE OPROGRAMOWANIE:



    Bardzo proszę was o szybką pomoc. Zgłosiłem do wsparcia DS ale na razie zero odzewu... Zgłaszałem od razu przez opcje CENTRUM POMOCY z DSM. Jednak kilka dni temu tez zgłosiłem problem z tunerem TV ktory działał na DSM5 a na DSM5.1 nie działa i też zero odzewu.

    Martwia mnie te zabezpieczenia teraz. Bede wdzięczny za pomoc.

    Aha moj synek to DS713+ i mam bootstrapa ale juz od długiego czasu...a problemy dopiero dzis w nocy się pojawiły.
     

    Załączone pliki:

    • 1.
      1.jpg
      Rozmiar pliku:
      86 KB
      Wyświetleń:
      307
      MD5 Sum:
      9c142bf80f0827792940ab27cae3f1d5
    • 2.
      2.jpg
      Rozmiar pliku:
      65,9 KB
      Wyświetleń:
      307
      MD5 Sum:
      d9539add907916a380a43ebb808a37e2
  2. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    O właśnie, ścieka-w-ości pytanie: czy w DSM 5.1 beta są jakieś istotne zmiany w pakiecie Video Station? Szczególnie interesuje mnie obsługa usługi DTV (telewizji cyfrowej), np. czy nadal dla DVB-T przed skanowaniem kanałów trzeba wybrać województwo (chore moim zdaniem - tymczasem nie będę rozwijał, temat raczej wykracza poza ten topic).
    Pozdrawiam.
     
  3. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A mi wreszcie działa dvb-t :)

    Wysłane z lodówki synology :)
     
  4. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    No dobra, cieszę się, ale czy w VS przed skanowaniem kanałów musiałeś wybierać Region, w sensie województwa? (dolnośląskie, kujawsko-pomorskie, etc.)
     
  5. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Musiałem,
    Ale wcześniej wprowadziłem sobie poprawne częstotliwości w pliku przez SSH.
     
  6. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Takie wsparcie że gówno wsparcie od Synology. Problem zgłosiłem poważny i żadnej reakcji. Ma psy schodzą... Ale bete daja ludziom i testuj. Teraz nigdy więcej bety nie zainstaluje. Niech sobie sami testują jak takie daja wsparcie i pomoc. Kiedyś to jeszcze na problemy odpowiadali a teraz zero... jak dla mnie shit.
     
  7. Zoltar
    Offline

    Zoltar Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    4 Listopad 2013
    Wiadomości:
    892
    Miejscowość:
    pomorskie
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 216, DS216j, DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Re: Odp: DSM 5.1 beta dostępne!

    Brzęczysz
     
  8. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Aha, czyli nic się w tej kwestii nie zmieniło. Parę słów na ten temat, co mi leżało na wątrobie, wyraziłem przed chwilą w poście TUTAJ.
    Pozdrawiam.
     
  9. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Re: Odp: DSM 5.1 beta dostępne!

    Sam brzęczysz...
     
  10. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    Witam.
    Mam pytanie, czy poprawnie działają wam w wersji beta połączenia po https ? Mam wykupiony zewnętrzny certyfikat ale jak włączę https to nie mogę się już dostać do synka po www. Wszystkie inne usługi działają.
     
  11. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    A może coś już wiadomo o wersji finalnej ? To już prawie 5 tygodni ...
     
  12. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może czekają do nowego roku :)
     
  13. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    a może zrobią nam prezent na święta :)
     
  14. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    Chciałbym podzielić się moimi spostrzeżeniami odnośnie bety. Po wielu walkach i trudach po ugrade do wersji beta zrobiłem kopię wszystkiego i zaorałem Synka. Po wgraniu na czysto wszystko śmiga bez problemu, znikły problemy z brakiem możliwości zalogowania, problemy z przekierowaniem adresu synka, komunikacji po https i inne drobne. W moim przypadku upgrade z wersji 5.0 na 5.1 beta był obarczony dużą ilością bugów. Aktualnie po postawieniu systemu na czysto, wszystko od paru dni działa wyśmienicie. Jedynym mankamentem jest klient CloudStation w wersji na Mac OS X, który wyświetla baner o stosowaniu zmian , chociaż nic się nie dzieje. Sam klient działa tylko wyświetla irytujący baner ale to nie jest wina NAS'a tylko oprogramowania w wersji na komputery Apple.
     
  15. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    Pewnie już niedługo bedzie wersja finalna 5.1.5004.
     
  16. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Skąd wiesz, że akurat 5004?
     
  17. jacze
    Offline

    jacze Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    27 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    73
    Local Time:
    06:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    jest wersja finalna.
     
  18. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Problem Cloud Station jest znany i pracują nad tym.
    Aiales problemy z montowaniem AFP? U mnie to trwa bardzo długo a potem działa noestabilnie.

    Sent from my Moto G
     
  19. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
  20. trustworthy
    Offline

    trustworthy Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    404
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    No to jedziemy z wersją finalną.
    Już ją pobieram. Za chwilę instalka.
    Napiszę czy wszystko przebiegło bez problemów.
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.