1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.1 beta dostępne!

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 23 Wrzesień 2014.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    Re: DSM 5.1 dostępne!

    Dzisiaj w nocy miałem problem z Mail Server, bo ktoś albo się włamał, albo użył tylko mojego serwera do wysyłki spamu. Miałem ustawiony limit na 100 i całe zapchał. Zgłoszenie poszło do Synology - poprzednia wersja na tych samych ustawieniach działała ok. Miał ktoś podobny problem?
     
  2. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Re: DSM 5.1 dostępne!

    Proponuję mimo wszystko w tytule topicu po 5.1 dodać "beta", ponieważ obecny sugeruje, że chodzi o wersję ostateczną, stabilną. A tak nie jest.
     
  3. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 042
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +36 / 1 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Re: DSM 5.1 dostępne!

    Stanley99 też jestem tego zdania.
     
  4. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: DSM 5.1 dostępne!

    Poprawiłem pierwszy post.
     
  5. kolin
    Offline

    kolin Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    17 Luty 2012
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j, DS415+
    Nie wiem czy to tylko u mnie ale po aktualizacji do 5.1 na moim 212j, żeby zalogować się do synka musze wklepać adres i port. Poprzednio wystarczyło wpisać sam adres i wskakiwał na port 5001 bez jego podawania. Czy to tylko u mnie czy u Was też tak jest??
     
  6. papcio
    Offline

    papcio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS415+ 8GB, DS211j + xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Bez wpisanego portu to wskakuje webstation, także w starszych wersjach. Może miałeś wyłączone.
     
  7. kolin
    Offline

    kolin Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    17 Luty 2012
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j, DS415+
    Chodzi o to że na 5.0 po wpisaniu adresu ip synka wyskakiwało okno do logowania (webstation) - automatycznie przekierowywało na port 5000.
    Teraz po przejściu na 5.1, jak wpisze sam adres ip to wywala: Sorry, the page you are looking for is not found.:/
    Musze wpisać adres ip:5000 i wtedy wyskakuje okno do logowania.
     
  8. DjAbra
    Offline

    DjAbra Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A jak przywrócić 5.0? Nabrałem się na to że to już official, a to beta ;(
    Niby wszystko działa jak na moje potrzeby, ale chciałbym powrócić do oficjalnej wersji
     
  9. mwm
    Offline

    mwm Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Aby to działało musisz mieć w zaporze synology otwarty port 80, jeśli łącze idzie przez router to tam też przekierowany oraz wyłączony web station.
    Wtedy automatycznie przekieruje na DSM nie zależnie na jakim porcie działa.
     
  10. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy masz włączone web station ??
     
  11. kolin
    Offline

    kolin Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    17 Luty 2012
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j, DS415+
    Tak mam włączone web station. Ale na 5.0 też miałem włączone i działało.
     
  12. krissos
    Offline

    krissos Kierowca szefa Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    557
    Miejscowość:
    Zagłębie
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +58 / 2 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Za czym pojawi się już stabilna wersja to trochę potrwa. Wolę się wstrzymać i poczekać niż mieć problemy jak na 5.0 :)
     
  13. mantisghost
    Offline

    mantisghost Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213+
    http://bit.ly/ZglLjm nie mogłem się powstrzymać ;)

    A tak całkiem serio http://www.reddit.com/r/synology/commen ... _to_dsm43/ sytuacja analogiczna zmieniasz numerki wersji. Pamiętaj, że po aktualizacji synology producent nie przewiduje downgrade'u więc robisz to na własną odpowiedzialność. Zrób sobie wcześniej backup.
     
  14. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzwonili do mnie z synology i już nie będzie 5.1 dla DSx10 :-(
     
  15. skowron
    Offline

    skowron Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    236
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No to przesiadka bedzie?
     
  16. dilbercik
    Offline

    dilbercik System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    173
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    dla mnie ? to troszke nie bardzo... przy reklamowaniu ds710+ i ds712+ była mowa o dłuższej obsłudze technicznej niż tańszych modeli... ds7xx miały byc na rynek SOHO
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    :) Obecnie nie widzę nasa Synology na który warto byłoby zmienić :)
     
  18. skowron
    Offline

    skowron Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    236
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No jest to porazka szczegolnie ze nic im nie brajuje w stosunku nawet do nowych nizszych modeli. Mnie boli to ze kupilem rok temu 412+ i zadowolony nie bede jak za chwile mi tez softu nie beda wydawac.
     
  19. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 042
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +36 / 1 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @skowron zależy kto do czego używa serwera NAS. Jak ktoś go wystawia na świat to najnowsza wersja DSM jest bardziej niż wskazana. Jak służy mu tylko jako magazyn danych nie musi mieć najnowszej wersji o ile przestrzega zasad bezpieczeństwa.
     
  20. rcz
    Offline

    rcz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Kwiecień 2011
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x69 Pro 802.11n
    Re: DSM 5.1 dostępne!

    DS710+ spokojnie poradziłby sobie z 5.1
    Na szczęście w 5.1 nie ma wodotrysków, a nowe paczki będzie można zainstalować na 5.0 :)[/quote]

    to może by zrobili tego klienta FTP co jest nowością w 5.1 przecież to nic nie stoi chyba na przeszkodzie aby to było :)
    R.
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.