1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.0 beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 23 Styczeń 2014.

Ładowanie...
  1. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    Tyle że zastanawia mnie co ze skryptami w php, które wymagają mysql gdyż jest mi mysql potrzebny do skryptów jakie mam?
     
  2. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Normalnie działa:) nic nie zmieniasz. To są te same funkcje.

    Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalk 4
     
  3. 3r3rc3
    Offline

    3r3rc3 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    84
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+; DS1512+
    1511+
    Update wykonal sie poprawnie. Wszystkie aplikacje dzialaja. UPS widoczny bez problemu.
    --
    Nie do konca podoba mi sie cukierkowosc. Zwlaszcza glowne menu jesli w tle mam okna pootwierane to przezroczystosc powoduje, ze ikony sa nieczytelne.
    Czy cloud station pomiedzy 2 DSami pozwala synchronizowac okreslone foldery? Probowal to ktos?
     
  4. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    unr3al2 czyli mam rozumieć że wszystko po za Photo station u mnie odpali nie licząc paczek z tzw 2 ręki takich jak np Config File Editor?
    Szczerze obawiam się że po update do 5.0 Sypnie mi się system cały na co w obecnej chwili nie mogę sobie pozwolić z racji ograniczonego wolnego czasu.
     
  5. scooter
    Offline

    scooter System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Luty 2012
    Wiadomości:
    114
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DSy:5x213+,412+,712+,1813+
    Czy w dsm 5.0 jest konsola zarzadzania kilkoma synkami z jednego miejsca?
     
  6. Siona
    Offline

    Siona Bufor Q Specialist

    Dołączył:
    3 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    141
    Miejscowość:
    Kraina Podziemnej Pomarańczy
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    213j
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Czy działają wam tunery dvbt? I TVHeadend?
     
  7. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

    Config file editor jest już wbudowany :)
    Przy update duża loteria czy baza ci zmigruje :) tu ci gwarancji nie dam.
    Lepiej poczekaj z aktualizacją.
    Ja i tak zmieniam synka za tydzień więc mam zrobione wszystkie kopie i mogłem sobie pozwolić na niedziałanie synka :)
     
  8. keff
    Offline

    keff System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    136
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82
    Synology:
    DS-710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82 1 GbE
    Apropo PhotoStation, u mnie zadziałało wejście w ustawienia Web Station -> PHP Settings/extensions i kliknięcie w default. Następnie odinstalowałem Photo Station i zainstalowałem ponownie.
    O dziwo działa :)
     
  9. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zmieniło się również środowisko Javy w Java Manager, na 1.7 więc jeśli masz jakieś paczki pod 1.6 to mogą nie zatrybić.
     
  10. mrskoku
    Offline

    mrskoku System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS412+
    Re: Odp: DSM 5.0 beta

    Działa wszystko

    Wysłane z telefonu
     
  11. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    Hmm.. to poczekam z aktualizacją do wersji finalnej bo szkoda mi servera.
     
  12. jarema34
    Offline

    jarema34 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    8 Listopad 2009
    Wiadomości:
    208
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS213j, DS109j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ja zrobiłem aktualizację i generalnie jest ok. żadnych komunikatów z bazy o błędach niema, mimo to przestał mi działać skrypt gry PHP opartej na silniku seagull
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zmieniała się wersja PHP do 5.5.
    Ja też u siebie musiałem zmieniać konfigurację, ale nie mysql tylko funkcji.
     
  14. Krzysiek
    Offline

    Krzysiek System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    149
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Super, bardzo mi na tym zależało! Dzięki za info!
     
  15. willma
    Offline

    willma Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS210j
    Z innej beczki: czy ktoś instalował to na starszym sprzęcie? Mam DS210j i boję się, że przy moim 128MB RAMu i CPU 800MHz wszystko może się przytkać. Już teraz momentami chodzi słabo...

    Niekiedy nowsze wersje są lepiej zoptymalizowane i mniej zasobożerne, ale niestety zazwyczaj jest wręcz przeciwnie. No i patrząc na cukierkowy ten UI...
     
  16. jarema34
    Offline

    jarema34 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    8 Listopad 2009
    Wiadomości:
    208
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS213j, DS109j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Nie wiem co sądzą inni, według mnie i na moim DS213j chodzi lepiej (stabilniej i szybciej) niż wersja 4.3.
     
  17. alpiner
    Offline

    alpiner Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Październik 2013
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Czy ktoś ma taki problem, że po LANie transfery są niższe na DSM 5.0 beta w porównaniu do DSM 4.3?
    Wcześniej miałem 110MB/s teraz mam około 80MB/s
     
  18. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mam kolejny plus BETY :p
    Otwiera mi napisy na TV z pliku :)
    Nie przerywa filmów tych, co przerywała :)
     
  19. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    Mi Evolve Venus nie działa :-(
     
  20. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja chyba odpuszcze instalacje bety gdyz pozniej nie ma chyba jeszcze sposobu na powrot do 4.3
    A dwa ze jak slysze tunery nie chca dzialac...a u mnie podstawa to TVHeadend.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.