1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.0 beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 23 Styczeń 2014.

Ładowanie...
  1. marekdar
    Offline

    marekdar Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+
    Czy może wiadomo komuś jaka wersja Surveillance Station powinna być dla DSM 5.0 beta? I ewentualnie skąd ją ściągnąć? Gdy chcę zainstalować wersję 6.1-2941 (ze strony Synology), pojawia się komunikat informujący, że jest to niewłaściwa wersja i powinienem zastosować wersję 6.2-3100, której nigdzie nie mogę znaleźć. Na razie jestem pozbawiony Surveillance Station i martwi mnie to okrutnie bo nie mam ani podglądu kamer ani nagrań.
     
  2. CoSTa
    Offline

    CoSTa Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    13 Luty 2012
    Wiadomości:
    485
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Działa wszystko w najlepsze. Szczerze mówiąc bardzo bezbolesna przesiadka z wyjątkiem Plexa, który nie chce w nowej wersji banglać. Przyjdzie poczekać na aktualizację pakietu.
     
  3. Jerry888
    Offline

    Jerry888 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    27 Marzec 2013
    Wiadomości:
    111
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+,214pl
    Poniżej link do SS
    http://ukdl.synology.com/download/spk/S ... /6.2-3120/
     
  4. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    U mnie nie działają tylko po HTTPS.
     
  5. keff
    Offline

    keff System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    136
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82
    Synology:
    DS-710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82 1 GbE
    Ja do tej pory includowałem własne konfigi z vhostami. Teraz przestało mi to działać. Widzę że apache jest teraz bardziej Debian Style. I korzysta z katalogu sites-enabled-user ale mimo Includowania nie chcą mi działać vhosty :-(
     
  6. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mam to samo zmienili lokalizację plkiów.
     
  7. Jareckib12
    Offline

    Jareckib12 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Luty 2013
    Wiadomości:
    40
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    Mały offtopic - mikhnal, podziękowania dla Ciebie za uświadomienie, że istnieje coś takiego jak ttrss. Po zamknięciu newsreadera od Googla korzystałem z Feedly, ale szuje chcą kasy za niektóre funkcje (np. szukanie, jedna z przydatniejszych). Już widzę, że ttrsss to jest to :D

    Jarecki
     
  8. marekdar
    Offline

    marekdar Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+
    No i wszystko zadziałało. Surveillance Station działa bardziej stabilnie i zauważalnie szybciej. Ma własny plug-in, który błyskawicznie zainstalował się w przeglądarce bez ciągłych kłopotów z kiepsko ładującą się Javą. Zadziałał również bez problemów wybór standardu kamer Onvif (w poprzedniej wersji nie działał i musiałem szukać pasującego producenta - dla Novusa podpasowałem Opticę). Przełączanie kart programu następuje błyskawicznie i nie zawiesza przeglądarki co przedtem zdarzało się upierdliwie często :) Dam znać (gdy sprawdzę) jak działa bardzo przydatna funkcja inteligentnego przeszukiwania nagrań. W starych wersjach działała świetnie i często z niej korzystałem. W dwóch ostatnich wersjach wyszukiwanie po detekcji ruchu w zaznaczonym obrazie w ogóle nie działało.
    Jak na razie mam same pozytywne wrażenia.
     
  9. gjpivko
    Offline

    gjpivko Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    22 Lipiec 2010
    Wiadomości:
    57
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wracając na chwilę do mojego problemu z aktualizacją pakietów. Rozwiązanie jest iście proste wystarczy uruchomić ponownie serwer i wszystko się aktualizuje prawidłowo :) Jak w Windowsach wystarczy "wyjść i wejść". Stara dobra zasada :)
     
  10. Kamil84
    Offline

    Kamil84 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Re: Odp: DSM 5.0 beta



    W informacji o systemie wykrywa go jak na 1 obrazku u Ciebie, w zakładce sprzęt też poprawnie mi go wykrywa. Mam możliwość podejrzenia parametrów UPS'a.

    edit..
    A jakbyś zaznaczył ptaszkiem "Włącz obsługę UPS" ? Da się czy jest na sztywno szary nie do zaznaczenia.. ?


    Wysłane z mojego OV-Steelcore 10III(Z) przy użyciu Tapatalka
     
  11. myszka20
    Offline

    myszka20 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    56
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Powiadomienia sms Orange jednak działają:) innych problemów nie zauważyłem. Może ktoś już wie jak zmienić lokalizacje dla widgetu pogody ze strony logowania? Bo u mnie właśnie pokazuje +18 czyli lato mamy :D.
     
  12. keff
    Offline

    keff System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    136
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82
    Synology:
    DS-710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82 1 GbE
    Zauważyłem, że PhotoStation nie statrtuje w ogóle u mnie. ps nie pokazuje odpalonej aplikacji PhotoStation. Trzeba będzie poszukać w logach.
    Jak odczytać plik debug.dat pobrany z DSM'a?

    Druga sprawa to VirtualHosty, Includowanie tak jak poprzednio nie działa ponieważ nie chce w konfigach przyjąć jakiejkowiek zmiennej php:
    Kod (Text):
    1. Invalid command 'php_value', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration
     
  13. wcg
    Offline

    wcg Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    NIe ma dostępu do mariadb(mysql) z zewnatrz. Na firewall jest napewno odblokowane, a mam komunkat:
    Kod (Text):
    1. Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111
     
  14. Kamil84
    Offline

    Kamil84 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Czy wszystkim działa DownloadStation wewnątrz LANu ? Mam dziwną przypadłość, zwykły adres http://xxx.xxx.xxx.xxx/download nie działa :/. Sprawdziłem na 3 przeglądarkach na PC, i na smarkfonie z androidem (browser stockowy i maxthon). Dedykowana aplikacja na androida też działa OK. Ze świata (3G) łączy się bez problemu. Po ustawieniu dedykowanego portu https 8001 rusza połączenie i po LANie. Próbowałem też ustawić alias i przekierowanie portu na 5000 i dalej klapa...

    edit..
    Z tego co sprawdzam, to widzę, że wiele rzeczy związanych z usługą WWW nie działa.Także wspomniany we wcześniejszym poście Photostation się wykrzaczył, a świeżo po aktualizacji było ok wszystko. Główna strona www działa, ale np. http://adres.ip/webalizer już nie. Ustawienia wszystkie są ok, jak przed aktualizacją do 5.0. Coś w stylu wirtualnych hostów może coś pomóc ? Czy ktoś może mieć wizję, co to może być ? Będę wdzięczny :)
     
  15. porthos
    Offline

    porthos Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Luty 2013
    Wiadomości:
    22
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    jak wystartować MariaDB? cały proces aktualizacji systemu i pakietów przeszedł bez problemu, aż do momentu naprawy phpmyadmin i konieczności uruchomienia bazy MariaDM (MySQL), ktoś już przez to przeszedł?
     
  16. minister
    Offline

    minister Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    17 Listopad 2013
    Wiadomości:
    37
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Uaktualnij aplikacje z marketu.
     
  17. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zniknął UPS, nie działa Logitech Media Server (możliwe jest jedynie odtwarzanie radia, plików z serwera nie chce odtwarzać).
    :-(
     
  18. krisr77
    Offline

    krisr77 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    211
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j q1900 Xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    a to nie to:
    akrisr77.w.interia.pl_conf.

    nigdy nie robiłem backupu konfiguracji i nie wiem czy o to dokładnie ci chodzi...
     
  19. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Używałeś plików my.cnf?
    Jeśli tak to wywal te, których używałeś i zostaw tylko jeden domyślny. Jeśli nie to usuń wszystkie wpisy dotyczące InnoDB w w/w pliku.
    To powinno pomóc.
     
  20. porthos
    Offline

    porthos Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Luty 2013
    Wiadomości:
    22
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    w etc/mysql mam tylko taki wpis:
    my.cnf -> /volume1/@appstore/MariaDB/etc/mysql/my.cnf

    MariaDB nie chce wystartować, przez to nie można zaktualizować phpmyadmin, a przecież jeszcze musi być konwersja bazy, co zrobić?
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.