1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.0 beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 23 Styczeń 2014.

Ładowanie...
  1. jurass
    Offline

    jurass System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    156
    Local Time:
    17:13
    Oceny:
    +11 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Jakbyś wyraźnie napisał, to bym nie pytał. Nie wiadomo czego dotyczy uwaga w nawiasie.
     
  2. Jerry888
    Offline

    Jerry888 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    27 Marzec 2013
    Wiadomości:
    111
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+,214pl
    A masz nową paczkę PS?
     
  3. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie wiem jak u was ale u mnie leży obsługa UPS'a co akurat dla mnie ma kluczowe znaczenie :-(
    Mam info, brak podłączonych UPS (zawsze działał APC przez USB).

    Jutro sprawdzę czy przy aktualizacji nie odłączył się kabel zdalnie :)
     
  4. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No oczywiście.
     
  5. myszka20
    Offline

    myszka20 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    56
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Czy ktoś wie skąd wiget pogoda na stronie logowania pobiera dane o lkalizacji? Jeśli to wogóle działa.
     
  6. papcio
    Offline

    papcio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS415+ 8GB, DS211j + xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Synchronizacja z google drive trochę mnie dobija. Nie można ustawić które foldery maja być synchronizowane i ściąga mi to, co mi udostępnili inni.
     
  7. darosw
    Offline

    darosw Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    30 Marzec 2013
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS216play
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Panowie ja mam chyba zaćmienie jakieś. Chce ściągać ten nowy dsm i widzę ze ma końcówkę pat a jak daje zapisz to ściąga mi jako jar i nie mogę zainstalować. może mnie ktoś oświecić?


    Sorry za zamieszanie już mi ściąga pat z 2 linku
     
  8. siwyyy77
    Offline

    siwyyy77 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    22 Październik 2009
    Wiadomości:
    112
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Cukierkowa ta beta...
    Ale ja lubię cukierki :) na chwilę obecną nie widzę bugów ;)
     
  9. Yin-Yang
    Offline

    Yin-Yang Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    9
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Cloud Sync zainstalowane. Działa. Ale gdzie panel z ustawieniami? Nie ma go w menu głównym (Cloud Station bez problemów)
    DS Cloud na urządzeniach mobilnych stracił połączenie. Przy próbie logowania komunikat: "sprawdź ustawienia sieci"
    Na kompie zarówno pod Win 7 jak i Win 8 działa bez problemu.
     
  10. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mi nie działa Photo Station oraz TinyTinyRSS.
     
  11. Kamil84
    Offline

    Kamil84 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    U mnie jak na razie wszystko działa. Photostation, download station, audiostation OK, UPS'a wykrywa. Ustawienia wszystkie są, tylko DHCP musiałem włączyć, bo teraz jest wbudowane..
     
  12. koRnac
    Offline

    koRnac Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    macie opcje DHCP?
    dostałem info, że paczka powinna byc odinstalowan gdyz opcja DHCP jest teraz domyslnie w systemie. Ide wedlug pomocy w miejsce gdzie powinna byc opcja dhcp ale jej tam nie widze.
     
  13. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Niech ktoś sprawdzi czy na DS713+ działa poprawnie Debian Chroot... ?
     
  14. myszka20
    Offline

    myszka20 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    56
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Niech kolega @koRnac zobaczy panelsterowania-->sieć-->interfejs sieciowy-->edytuje LAN-->dalej zakładka serwer DHCP
     
  15. koRnac
    Offline

    koRnac Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  16. myszka20
    Offline

    myszka20 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    56
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Właśnie w tym miejscu jest u mnie. A czy w centrum pakietów przy DHCP serwer nie było napraw czy coś podobnego (już nie pamiętam) ale dałem tą opcje i dopiero wtedy przy pakiecie pojawił sie komunikat, że pakiet już jest nie potrzebny i można odinstalować. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
     
  17. koRnac
    Offline

    koRnac Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    po wgraniu dsm 5,pakiet DHCP byl do aktualizacji, ale nie chcial jako jedyny sie zaktualizowac. Wówczas pojawila sie informacja, że już jest nie potrzebny i można odinstalować. Tak też zrobiłem.
     
  18. Yin-Yang
    Offline

    Yin-Yang Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    9
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    U mnie dopiero trzecia próba instalacji Cloud Sync zakończyła się sukcesem. Wcześniej pakiet owszem był rozpoznany jako zainstalowany ale w menu głównym go nie było.
    Może trzeba próbować do skutku instalować nie działające pakiety lub przeinstalować DSM
     
  19. Daros
    Offline

    Daros Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213+
    DHCP znajdziesz w - panel sterowania - sieć - interfejs sieciowy - lan i klikasz edytuj .
     
  20. alpiner
    Offline

    alpiner Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Październik 2013
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    15:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Zainstalowałem DSM 5.0 Beta na 713+

    Pierwsze wrażenia:
    -kolorowo tak jak napisał jeden z użytkowników,
    -menu jest zreorganizowane i ciężko jest połapać się na początku gdzie można znaleźć część opcji,
    -DSM 5.0 Beta działa wolniej w porównaniu do DSM 4.3 lub to tylko moje prywatne odczucie,
    -nie sprawdziłem jeszcze działania serwera RADIUS - jeżeli już to zrobię podzielę się wrażeniami.
    -nie działa jeszcze póki co DVBlink ale producent poinformował o tym przed aktualizacją.

    +zostało dodane parę fajnych opcji - edytowanie widgetów itd.

    Cóż trzeba przyzwyczaić się do nowej wersji :)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.