1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.0 4493

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika pepe_lodz, 4 Czerwiec 2014.

Ładowanie...
  1. AdamNAS
    Offline

    AdamNAS Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112j,DS111,DS3612xs,DS3615xs
    U mnie po każdej aktualizacji jest brak połączenia dla urządzeń UPnP/DLNA (serwer multimediów) na liście urządzeń są one odznaczone.
    serwer ma włączoną funkcję Ogranicz dostęp do serwera multimediów nowo wykrywanym urządzeniom.
     
  2. wasylek
    Offline

    wasylek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    15
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    U mnie po aktualizacji na DS213Air nie odnajduje udziałów AFP rozgłaszanych poprzez Bonjour. Samo Bonjour tez się chyba wysypało.
     
  3. sloniu82
    Offline

    sloniu82 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Luty 2013
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213+
    U mnie AFP nie działa od wersji 5.0 4482. Tzn działa przez chwilę (np po wyłączeniu/włączeniu protokołu AFP w panelu sterowania) i w którymś momencie udziały znikają.
    Od czasu update do DSM 5 siedzę więc na cifs który nie sprawia żadnych problemów jak narazie
     
  4. synalek
    Offline

    synalek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Hejka,
    po ostatniej aktualizacji posypało mi się całkiem mapowanie katalogów pod jedną literą opisane w tym wątku
    http://pronas.pl/mapowanie-wszystkich-zasobow-pod-jedn-liter-t2175.html.
    Oczywiście plik autorun.sh po aktualizacji został ponownie utworzony i nadane zostały odpowiednie prawa (0777). Mimo to
    pod windowsem widzę tylko zbindowane katalogi bez zawartości.
    Wie ktoś co robię źle ? A może jest inny sposób na osiągnięcie tego samego efektu ?
     
  5. ples
    Offline

    ples Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    17:23
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS413
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie z mapowaniem nie ma żadnych problemów. Może skrypt Ci się posypał? Miałem raz sytuację, że przez otwarcie skryptu w Windows zamieniło mi znaki końca linii i synek już go nie ruszył. Musiałem edytować go w vi, zamienić znaki końca linii i wtedy po uruchomieniu działało od razu. Od tamtej pory zresztą trzymam skrypt na synku.

    A sypie jakimiś błędami jeśli go uruchomisz pod SSH?
     
  6. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Pojawił się własnie UPDATE 2 :)
     
  7. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Re: Odp: DSM 5.0 4493

    Już zainstalowany, jeszcze zanim przeczytałem Twojego posta... ;) ds214play nadal żyje.
     
  8. yabba235
    Offline

    yabba235 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    U mnie też zainstalowany - wszystko działa OK :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    No i update zaliczony zobaczymy jak się spisze..
    Ale z tego co widzę webdav łączy się tylko pod XP i tylko pod http (po ssl nie działa ) pod Win 7 wcale nie łączy po mimo poprawnej konfiguracji portów i synha.
     
  10. Freddie
    Offline

    Freddie Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Październik 2012
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS215j
    Update 2 zainstalowane - i niestety convert mieli 25000 miniatur foto od nowa....
     
  11. synalek
    Offline

    synalek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Chyba rzeczywiście było coś nie tak z samym plikiem skryptu. Pomogło dopiero ponowne utworzenie pliku od zera.
    Dzięki za sugestię .
     
  12. Robus_1
    Offline

    Robus_1 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Listopad 2009
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Hej, update 2 zainstalowany, wszystko smiga. Jedyny minus ktory zauwazylem to wykasowanie sie samoistne wszystkich urzytkownikow ... (aczkolwiek nie wiem tak naprawde w ktorej wersji DSM sie to stalo, w wersji 4.3 bodajze jeszcze wszystko bylo oki ). Reszta dziala bez problemow.
     
  13. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    o widzę że jest update 3 do dsm przynajmniej dla ds212j:
    Kod (Text):
    1. http://www.synology.com/pl-pl/releaseNote/model/DS212j
    Przetestuje go i dam znać :)
     
  14. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    409
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    17:23
    Oceny:
    +92 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    213j u3 - poszło ok
     
  15. tof
    Offline

    tof Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    8 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    512
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    DS213+ - aktualizacja przebiegła bez najmniejszych problemów

    Wszystko, póki co, funkcjonuje prawidłowo.
     
  16. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    DS214play - aktualizacja ok.
     
  17. AndrewSpec
    Offline

    AndrewSpec Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Lipiec 2014
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214play
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    potwierdzam. nic się nie wysypało.
     
  18. Bel123
    Offline

    Bel123 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Maj 2014
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214+
    214+
    Dziala stabilnie
     
  19. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    no u mnie też ok ale długo resetował się system chyba koło 30 minut
     
  20. bgos2000
    Offline

    bgos2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    15:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213air
    Po aktualizacji 2014-07-26 :

    do DSM 5.0-4493 Update 3 z 2014-07-19
    z DSM 5.0-4493 Update 2 z 2014-06-27

    - po kończeniu aktualizacji - automatyczny RESTART
    - po RESTART wszystko dziala, również poprzez WIFI
    - wyłączyła się opcje Download Station i nie pozwala się włączyć. Rapotruje "Trwa aktualizacja Bazy>Prosimy spróbować później" ???

    Do dziś Download Station nie pozwala się włączyć.

    Dziś, 03-08-02014, po całkowitym wyłączeniu i włączeniu DS213air, Download Station pozwolił się włączyć i działa OK.
    Ot i ciekawostka. Trochę tak jakby po ostatniej aktualizacji dostał Windowsa na pokład :)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.