1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 5.0 4482

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika pepe_lodz, 24 Kwiecień 2014.

Ładowanie...
  1. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    Dziś wbiłem na synha i lukam w logi a tu szok mimo iż w podglądzie ogólnym widać logi oraz widać logi lokalne to na zakładce logów zdalnych pusto..
    Wie ktoś co jest grane na początku po update do 5.0 system wyłączył w syslogu odbiór logów zdalnych ale włączyłem je ale mimo iż logi przychodzą to dalej z tym jest kapa..
    Wie ktoś co jest nie tak?
     
  2. player_sct
    Offline

    player_sct Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214
    Ja właśnie zrobiłem upgrade i pierwsze co się zaczęło sypać to synchronizacja z serwerem NTP - dostaje komunikat "Wystąpił błąd podczas synchronizacji Diskstation z undefined" Może ktoś pomóc? Błąd wyskakuje zarówno przy probie synchronizacji z pool.ntp.org jak i time.nist.gov
     
  3. KOCUREK1970
    Offline

    KOCUREK1970 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    9 Październik 2011
    Wiadomości:
    33
    Local Time:
    06:38
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+/DX513
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam
    U mnie było podobnie,
    reinstalacja systemu po hard resecie, i nadal w Download Station te same błędy co w poprzedniej wersji systemu (nie mogę zapisać ustawień), a co jeszcze lepsze, teraz, za Chiny Ludowe, nie mogę automatycznie przekierować portów na routerze Cisco SA520W, choć w poprzedniej wersji to działało, w firewallu w routerze wszystkie porty otwarte automatycznie, zapora w Synology wyłączona w ogóle, porty na routerze w opcji UPnP są otwarte, a Synology twierdzi, że nie może przekierować portów.......
    Jaja jak berety.
    Co najdziwniejsze, to gdy miałem wersję systemu tą zupełnie poprzednią, to wszystko działało "od strzału", a teraz kur.....teczka, same problemy, wrrrrrr.

    Coś ostatnimi czasy Synology coraz bardziej olewacko podchodzi to jakości swojego oprogramowania, byle by jak najszybciej wydać nową wersje systemu, niech się reszta martwi, nie nasz problem.

    I w dodatku strona:
    http://www.synocommunity.com/
    też nie działa.
     
  4. kociol1978
    Offline

    kociol1978 Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    794
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS1513+, DS112j, DS411+
    Czy ktoś już wpadł jak wrócić do wersji 4.3? Bo reset systemu nie daje takiej możliwości, gdzieś nawet widziałem że reset i włożenie nowego dysku nie daje możliwości zainstalowania starszej wersji systemu. Chciałbym na jednym z serwerków wrócić do 4.3, niestety nie wiem jak.
     
  5. KOCUREK1970
    Offline

    KOCUREK1970 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    9 Październik 2011
    Wiadomości:
    33
    Local Time:
    06:38
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+/DX513
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Reset, to wciskasz przycisk reset i trzymasz go raz przez 4 sekundy, potem ponownie 4 sekundy, aż usłyszysz beep
    logujesz się przez przeglądarkę na DS na jej IP, i będzie do wyboru automatyczne pobieranie systemu i instalacja,
    i niżej, że możesz wskazać, że z HDD i z jakiej wersji systemu ma być flashowanie.

    U mnie to kiedyś zadziałało, teraz nie próbowałem.
     
  6. kociol1978
    Offline

    kociol1978 Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    794
    Local Time:
    04:38
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS1513+, DS112j, DS411+
    OK Takie podstawy to ja znam. Okazuje się dałem ciała przy edytowaniu pliku VERSION, ja edytowałem ten plik w etc, a powinienem w etc defoults.

    Sent from my T100TA using Tapatalk
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.