1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSm 4.1 już za 2 tygodnie beta ?

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika niewiesznic, 2 Lipiec 2012.

Ładowanie...
  1. mentor
    Offline

    mentor Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    61
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    Super :) Trochę się tnie ale to pewnie wina łącza.
    DVBT już zamówiony na allegro :D
     
  2. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W pracy będę mógł oglądać :)

    obecnie jest podłączonych kilka osób, a łącze słabe :)
     
  3. mentor
    Offline

    mentor Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    61
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    A olimpiada tuż tuż... :p
     
  4. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    Masz kablówkę z kanałami niedostępnymi w naziemnej i ... sam wiesz co ...
     
  5. Jarex
    Offline

    Jarex Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    27 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    17:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    RS212
    Bardzo dziękuję - ten argument do mnie przemawia :lol:

    Nie wiem jak u innych, ale u siebie widzę 1 sekundę wyścigu na 10 sekund przerwy ;)
    Ale życzę Ci, że jak już nas odłączysz, to będziesz miał w pracy obraz full HD :D
     
  6. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Łącze będę podnosił do 1 MB/s umowa mi się skończyła i to zupełnie wystarczy.

    Dodatkowo fajna jest możliwość nagrywania jak nie będzie mnie w domu.
     
  7. janpas
    Offline

    janpas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Listopad 2011
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    Możecie podać typ karty dvb-t które chodzą
     
  8. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  9. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Kurcze narobiłeś i mnie niezłego smaka. Oglądałem przez chwile Twój streming (szkoda że nie można sobie wybierać kanału którego chce się oglądać) ale jakość jest niezła! To ze zwykłej anteny jest czy może kablówkę podłączyłeś?
    Mógłbyś podrzucić jakiegoś linka do aukcji gdzie konkretnie Twoją kartę oferują (mam zawsze pecha że źle w takich zakupach trafiam - patrz Gigabyte).
    Prośba również do admina/moda o założenie nowego działu VideoStation i ewentualne przerzucenie tych wszystkich ostatnich postów gdyż głównie dotyczyły one tej nowej wtyczki :)
    Nagrywanie programów w okresie jak mnie nie ma w domu.... i to nawet zdalnie bo przecież do DSM można się zalogować z dowolnego miejsca.... Synology kocham Cię :*
     
  10. marian.italian
    Offline

    marian.italian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111; DS212j
    Hmm ciekawe, czyli może jeszcze nie wszystko stracone, możesz podać linka do dyskusji? Zainstalowałem DSM4.1 i wszystko prawie działa :) Niestety skopali serwer sftp :/ Wcześniej włączałem go tylko odkomentowując 1 linijkę w pliku /etc/sshd_config i miałem dostęp do wszystkich plików systemowych, a teraz nie można się zalogować jako root tylko jako admin i nie ma się dostępu do plików systemowych :/

    Możecie odtworzyć jakiś film z napisami przez VideoStation? Napisy mam w formacie srt ale nie mogę ich włączyć.

    BTW. Sprawdzałem paczkę z Shellinabox, wszystko działa po aktualizacji, może spróbuj ją przeinstalować?
     
  11. maadto
    Offline

    maadto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    70
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    17:39
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS110j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    Jestem zadowolony z proxy działa bez zarzutu. Brak mi DC+, według mnie jeszcze brakuje w ustawieniach proxy możliwość automatycznego ustawiania oraz możliwość ustawień protokółu ftp, http, https.
     
  12. janpas
    Offline

    janpas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Listopad 2011
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    A możesz podać jaki to typ tej karty
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

    Tu kupowałem :
    http://allegro.pl/tv-tuner-dvb-t-mpeg4- ... 31343.html
    Antena przystosowana do DVB-T z zasilaczem :) na oryginalnej nic nie łapało :D
    Kanały do strumieniowania niestety ustawiasz w panelu w Video Station



    Gdzie ustawiasz proxy??
     
  14. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No wlasnie o tym ostatnio caly czas marudze, ze dobre to tylko wtedy, kiedy ktos chce streamowac jakis program telewizyjny, do ktorego nikt inny na swiecie nie ma dostepu, a wlasnie nadaja mecz o mistrzostwo swiata, w ktorym gra Polska i to jako faworyt.
    Dlatego idea IPTV pasuje mi bardziej, ale nie moge uruchomic na swoim synku odpowiedniej paczki.
     
  15. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Panel Sterowania >> Sieć >> Ogólne
     
  16. maadto
    Offline

    maadto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    70
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    17:39
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS110j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    Panel sterowania, sieć, mój usługodawca internetu daje możliwość proxy
     
  17. maadto
    Offline

    maadto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    70
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    17:39
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS110j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    Żeby można oglądać inny kanał tuner musi mieć 2 głowice.
     
  18. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @marian.italian

    Pisalem przeciez w tym watku jak SFTP uruchomic :http://pronas.pl/dsm-tygodnie-beta-t3269-90.html#p20893
    Uruchamiasz go z DSM Start -> System Information zakladka Services (po polsku pewnie jest inaczej) Tam masz wszystkie trzy FTP, FTPS i SFTP.
    Uruchamiasz. Z SFTP jako root laczysz sie przez WinSCP i wybierasz protokol SCP. I dziala.
    Nie trzeba nic juz wiecej odhaszowywac.
     
  19. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Co w przypadku małego tunerka za 50 zł prosto z Chin raczej nie jest możliwe no chyba że to urządzenie hybrydowe gdzie ma w sobie tuner analogowy i cyfrowy który może działać jednocześnie. Ale i tak uważam, że możliwość jaką zaoferowało Synology jest na 5+! Już to widzę jak podepnę kablówkę pod to :)
     
  20. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A twoja kablówka nadaje w DVB-T?? może w DVB-C??
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.