1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSm 4.1 już za 2 tygodnie beta ?

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika niewiesznic, 2 Lipiec 2012.

Ładowanie...
  1. marian.italian
    Offline

    marian.italian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111; DS212j
    @unr3al2 super! Sprawdź przy okazji czy tvheadend znajduje kartę i można go używać. W którym sprzęcie sprawdzałeś?
     
  2. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Podgląd jest przez strumień VLC.
    Szuka kanałów:


    lista kanałów:
     

    Załączone pliki:

    • szuka.PNG
      Rozmiar pliku:
      102,2 KB
      Wyświetleń:
      124
      MD5 Sum:
      eb7cc21caa11fd7120dbe3ee419d98a3
    • kanaly.PNG
      Rozmiar pliku:
      48,5 KB
      Wyświetleń:
      124
      MD5 Sum:
      3efa81d0af66211136da31124bd6fbc9
    • online.PNG
      Rozmiar pliku:
      71,8 KB
      Wyświetleń:
      124
      MD5 Sum:
      4c0c760ef518327569a2345f204e553a
  3. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    obraz online



    mam kartę Chińską za 45 PLN z Allegro.
     

    Załączone pliki:

  4. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Swietnie unre3al2 :)
    Ja znalazlem klona Twojej karty, ale troche drozej bo za 16 funtow:
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 ... d_i=468294

    i wlasnie cena - podobna a w zasadzie identyczna jak KWorlda U395 sprawila, ze zaczalem sie zastanawiac. :-(

    Nadal wydaje mi sie, ze IPTV wbudowane w VideoStation bedzie bardziej zgodne z idea "wspoldzielenia zasobow" w sieci.
    Jesli sie nie myle, taki dongle podpiety do ds umozliwia tylko jednej osobie na raz ogladanie strumienia wideo i inne osoby nie moga ogladac innego kanalu w tym samym czasie. @unr3al2 - czy jest szansa, zebys to przetestowal?
    IPTV umozliwiloby kilku osobom na raz ogladanie na swoich kompach roznych kanalow telewizyjnych i sluchania radia w tym samym czasie.

    A moze sie myle?
    Co Wy na to?
     
  5. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    04:44
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Czy to oznacza, że jak np masz Canał+ i leci mecz to możesz dać dostęp w sieci innym użytkownikom?
     
  6. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    nie :) bo nie mam C+ ale mogę dać Polsat Sport news :)
    transfer przy przesyle (jeden odbiornik) to 0,5MB/s nie HD

    TVHeadend nie wykrywa karty.
     
  7. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Hmmm. Do Canal+ to trzebaby chyba zdekodowac sygnal a do tego oprocz dongla usb potrzebny jest smartcard reader taki jak Smargo, ktory rozszyfruje sygnal i przekaze donglowi do wyswietlenia na kompie. Czyli znow wracamy do paczek Tvheadend i OSCam (wlasnie do dekodowania zakodowanego sygnalu za pomoca card readera).
    Mysle, ze samo strumieniowanie nie stanowi problemu chocby za pomoca vlc.
     
  8. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    tylko jeden kanał może być oglądany lub nagrywany.
     
  9. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dzieki :) To bylo niemal pytanie retoryczne, ale warto double check.

    Natomiast z tej naszej rozmowy wyraznie widac zainteresowanie paczkami tv do synologii.
    Ze swojej strony moge zapemnic, ze o jakichkolwiek zmianach w projekcie Tvheadend OSCam bede informowal forum.
    Z drugiej zas mysle, ze my sami moglibysmy sie pokusic o wzbogacenie DSM o funkcjonalnosc jaka jest IPTV, potrzebuje tylko kogos, kto sie zna na kompilowaniu paczek. Unre3al2 znasz kogos takiego? ;)
    Material zrodlowy mam, bo mam taka aplikacje na Asusa O!Play wzbogacajacy custom firmware dla tego media player, ktory, no coz, smiga na takim samym systemie jak synology.
    Co Ty na to?? Moze bys zerknal??
     
  10. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Odp: DSm 4.1 już za 2 tygodnie beta ?

    Myśle, że marian.italian będzie miał największą wiedze o kompilacji paczek.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. marian.italian
    Offline

    marian.italian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111; DS212j
    @JJldn Co masz na myśli pisząc IPTV? Źródłem tego miałaby być karta DVB-T i potem chcesz to puścić w LAN? Czy może jako źródło chcesz wykorzystać IPTV od swojego dostawcy internetu? Jeżeli ta druga opcja to możesz do tego wykorzystać TVHeadend i nie potrzeba żadnych sterowników. Jeżeli opcja pierwsza to kilka osób może oglądać różne kanały pod warunkiem, że są na jednym multipleksie i też jest to do zrobienia w TVHeadend, tylko szkoda, że nie chce wykryć karty :/ Na każdym kliencie instalujesz XBMC i cieszysz się telewizją serwowaną przez TVHeadend :)

    Pytanie z innej beczki, jest jakiś bug w DSM 4.1beta z ciągłym obciążeniem procesora? Mógłby ktoś ten temat przybliżyć, bo chciałbym w końcu zobaczyć jak to wygląda :)
     
  12. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    ;( a wiadomo czy bedzie jakis update do seri 8, czy zakonczy sie na 4.0 ? ;(
     
  13. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    No i niestety mój Gigabyte nie jest kompatybilny z Video Station mimo że Syno wykryło urządzenie. Chyba nie będę specjalnie kupował karty aby mieć w TV w sieci chociaż jest to kusząca propozycja w momencie, kiedy na światło dzienne wyjdzie aplikacja dla iPada ;) Nie będzie z narzeczoną wojny o pilota :) Tvheadend też nie widzi mojej karty. Szkoda...
     

    Załączone pliki:

    • tv.
      tv.jpg
      Rozmiar pliku:
      31,9 KB
      Wyświetleń:
      109
      MD5 Sum:
      8c9675ffe3df7e024b43957a1112bb74
  14. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    Dzieki za odpowiedz. Chodzi mi o te druga opcje :) Wiem, ze Tvheadend powinien mi wystarczyc, ale z jakeigos powodu jest problem z ta paczka na procesorach Atom, na razie jest burza mozgow na forum. Temat multiplexow znam, gdzy kilka lat temu uzywalem swoich tv usb stickow zeby ogladac Freeview (angielski odpowiednik DVB-T).
    Jezeli natomiast chcielibysmy udostepniac strumienie tv wiekszej ilosci osob bez skrepowania, co kto oglada IPTV sprawdzalaby sie lepiej.
    Nie wiem, jak wyglada sprawa wsparcia platnych serwisow typu Futubox przez TVheadend. Jak i jesli paczka zostanie poprawiona na Atomy, to bede mial mozliwosc sprawdzenia.
    Nic mi nie wiadomo na temat obciazenia procesora w DSM 4.1, po wywaleniu Tvheadend wszystkie problemu z DSM ustaly, no moze poza firewallem, ktory z jakich powodow nie chce zapisywac zmian.
    Moze sprobuj wywalic Tvheadend, jesli masz go zainstalowanego?

    A na ktorym synku masz zainstalowanego Tvheadend, bo jesli na 412, to wywal, bo ta paczka nie dziala na Atomach, jest jakis bug. Nie tylko nie widzi kart tv, ale i nie chce znalezc plikow xmltv, a przy wychodzeniu z aplikacji nie zabija wszystkich procesow, przez co child procesy nadal rezyduja w ramie.
     
  15. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    Ja mam ten problem od kilku miesięcy. Nie pomagała nawet instalacja na nowo. Wszystko zindeksowane a i tak co jakiś czas właczam DSM w przeglądarce i cpu 100%... czekalem na 4.1 ale chyba nie bedzie dla mojego staruszka...
    Wyslalem w mailu do synology logi i moze cos stwierdza, równiez inne osoby miały z tym problemem.
     
  16. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Jak koledzy uważają, czy Synology poprawi jeszcze kompatybilność tunerów TV czy można ewentualnie oglądać się za jakimś chińskim badziewiem aczkolwiek działającym z Syno ;)

    @JJldn
    Nie 412+ jest narazie w 3% u mnie ;) Paczka działa na podcieniowej 211stce.

    Zadam może głupie pytanie. Czy jak już ktoś ma możliwość wypuścić TV w świat da namiary by sprawdzić jak działa taka zabawka?
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  18. mentor
    Offline

    mentor Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    61
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    Ja po przesiadce na 4.1 mam często 100% zajętości procesora przy usługach, które przedtem nie powodowały nawet 30%.
    Dodatkowo, jeśli wykonam jakieś czynności w CP np. włączę lub odinstaluje jakiś pakiet tracę kontrole nad oknami i serwer nie jest widoczny po www pozostaje wtedy tylko włączenie zasilania.
     
  19. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    02:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    Ciekawe jak tam u Ciebie z obciążeniami ;)
    U m,nie Twoja transmisja się rwie ...
     
  20. Jarex
    Offline

    Jarex Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    27 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    04:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    RS212
    Przepraszam za głupie pytanie, ale ja czegoś nie rozumiem:
    Jaki jest sens wpinania takiego tv dongla do serwera, skoro oglądać może tylko jedna osoba?
    Nie łatwiej i wygodniej wpiąć go w komputer?
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.