1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 4.0

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 6 Marzec 2012.

Ładowanie...
  1. scooter
    Offline

    scooter System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Luty 2012
    Wiadomości:
    114
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DSy:5x213+,412+,712+,1813+
    Jak można tak skopać aktualizację, było nie było serwerów .....
     
  2. bajzel
    Offline

    bajzel Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111
    U mnie tez taki sam problem ale jak przelaczylem z DHCP na statyczne ustawienia sieci to dziala poprawnie - zobaczy czy Ci to pomoze (wiadomo ze nie rozwiazuje to problemu)... moze wlasnie w obsludze DHCP jest problem...
     
  3. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    następny minus:
    -Nie działa DDNS z puli Synology. (W centrum MyDS nie wykrywa serwerów z usługą DDNS od Synology)
     
  4. Neron
    Offline

    Neron Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Luty 2011
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Po aktualizacji wszystko pięknie śmiga. Normalne obciążenie. Czas też się prawidłowo aktualizuje.
     
  5. cezbar
    Offline

    cezbar System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    23 Marzec 2009
    Wiadomości:
    180
    Miejscowość:
    Nowa Dęba
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS111/DS214
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Potwierdzam! Coś jest skopane w tym sofcie bo u mnie też nie działa!
    Czekam na poprawkę. Nie chce mi się cofać wersji.
    Reszta chyba działa normalnie. Nic złego nie zaobserwowałem.
     
  6. CoSTa
    Offline

    CoSTa Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    13 Luty 2012
    Wiadomości:
    485
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Wpisywałem ustawienia z palca (na routerze DMZ na adres wewnętrzny ustawiony na sztywno dla MAC serwera) i - dyplomatycznie mówiąc - pupa :/. No nic, pozostaje się nieco pobawić jeszcze pudełkiem i czekać na rozwiązanie problemu przez Synology. A tak mi jutro Cloud Station jest potrzebne...
     
  7. crayo
    Offline

    crayo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    13
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    To wina zapory sieciowej - po wyłączeniu wróciło na normy. Więc zapora do poprawki.
     
  8. scooter
    Offline

    scooter System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Luty 2012
    Wiadomości:
    114
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DSy:5x213+,412+,712+,1813+
    Wystarczy dodać regułę wzaporze do przepuszczania wszystkiego i będzie śmigać
     
  9. cezbar
    Offline

    cezbar System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    23 Marzec 2009
    Wiadomości:
    180
    Miejscowość:
    Nowa Dęba
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS111/DS214
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    To po co zapora skoro ma wszystko przepuszczać? Zapewne chodzi o jakiś drobiazg w ustawieniach. Ale nie doszedłem do tego jaki?
     
  10. tomassi
    Offline

    tomassi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2012
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    wszystko dziala poprawnie DS 212+
     
  11. scooter
    Offline

    scooter System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Luty 2012
    Wiadomości:
    114
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DSy:5x213+,412+,712+,1813+
    Ta reguła jest po to by w ogóle ruszyły usługi sieciowe,,,
     
  12. gravgroup
    Offline

    gravgroup Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2010
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    ponowie pomozcie.... zawsze po aktualizacji firmware istalowalem sobie transmission za pomoca poradnika z tej strony transmission-rtorrent-t560.html a teraz cos mi sie kopie... niby jest uruchomione a po restarcie nie dziala (robie dokladnie wedlug poradnika)
    pozdrawiam
     
  13. scooter
    Offline

    scooter System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Luty 2012
    Wiadomości:
    114
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DSy:5x213+,412+,712+,1813+
    a po co ??
    przecież download station to transmission ...
     
  14. gravgroup
    Offline

    gravgroup Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2010
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    a czy jest rowniez do niego GUI pod winde?
     
  15. scooter
    Offline

    scooter System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Luty 2012
    Wiadomości:
    114
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DSy:5x213+,412+,712+,1813+
  16. gravgroup
    Offline

    gravgroup Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2010
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    tzn? nie rozumie o co Ci chodzi.... jezeli o to zre moge wejsc przez przegladarke to doskonale wiem o tym... ale ten sposob ktory mialem lepiej mi pasuje ,,, jedno klikniecie i do tego podoba mi sie ten wyglad
     
  17. scooter
    Offline

    scooter System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Luty 2012
    Wiadomości:
    114
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DSy:5x213+,412+,712+,1813+
    aby rozpocząć ściąganie ustaw sobie jakiś katalog na pliki torrent, a ds sam będzie rozpoczynał pobieranie, jak skończy to będziesz widział pobrane dane, do czego gui ??
     
  18. gravgroup
    Offline

    gravgroup Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2010
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    do tego zeby np wiedziec za jaki czas sie sciagnie czy sie wogole sciaga, ile ma peerow, z jaka szybkoscia sciaga, z jakich trackerow,moze czasami trzeba zaczymac, pauzowac.... itd itp rozne sa powody zeby miec te gui...mi sie podoba bardziej niz rozwiazanie standardowe

    P.S- ale chyba najwazniejsze jest to, ze jak chce sciagnac jakis torrent to nie musze sie logowac co chwile do synka tylko go sciagam ,"klikam" na niego i gotowe
     
  19. scooter
    Offline

    scooter System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Luty 2012
    Wiadomości:
    114
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DSy:5x213+,412+,712+,1813+
    to samo co w twoim "ps" masz zapisując plik torrent w obserwowanym katalogu ....
     
  20. gravgroup
    Offline

    gravgroup Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2010
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    ok... lubisz ? to uzywaj... ja wole GUI..
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.