1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 4.0 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika michau, 13 Grudzień 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Przegapiłem, że nie działa w DSM 4.0 Beta serwer iTunes (nie korzystałem po prostu). Objawia się to ciągłym wczytywaniem biblioteki po kliknięciu na nazwie dzielonej biblioteki. :-(
     
  2. kotisy
    Offline

    kotisy Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Marzec 2009
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    17:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
  3. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Faktycznie, dzięki za sprostowanie.
     
  4. kramer
    Offline

    kramer Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Luty 2012
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    witam,

    pytanie - czy (testowo nie biorac pod uwage zawartosc hdd) moge zrobic upgrade DSM do 4.0 z 3.2 ? czy jest to nieodwracalny upgrade jak pisza
    na www synology. wydaje mi sie ze nieodwracalny ma stanowic ze bez kasowania calego nas nie da sie wrocic z 4.0 do 3.2- prosze wyprowadzcie mnie
    na prosta i wyjasnijcie kwestie.

    pzdr
    kramer
     
  5. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Wystarczy przeczytanie może z 4 stron w wstecz. Możliwy jest powrót do poprzedniej wersji DSM bez utraty żadnych danych.
     
  6. zuto
    Offline

    zuto System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2009
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    17:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie wiem jak u Was, ale właśnie zauważyłem u siebie że w v4 przy przenoszeniu danych pomiędzy udziałami znajdującymi się w ramach tego samego volumenu (przy pomocy FileStation) system zachowuje się tak jakby je kopiował (chodzi mi o czas operacji). W v3.2 było to natychmiastowe, jak to przy przenoszeniu, zmiana lokalizacji pliku w ramach jednego volumenu.
    Zauważyłem to przy przenoszeniu kilkudziesięciu GB danych (duże pliki po kilka GB).
     
  7. krisr77
    Offline

    krisr77 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    211
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    17:18
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j q1900 Xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    u mnie przenosi natychmiastowo
     
  8. Portal
    Offline

    Portal Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    363
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    17:18
    Oceny:
    +13 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    minął już ponad miesiąc od pojawienia się bety - czy są jakieś informacje kiedy ostateczna wersja 4.0 się pojawi ?
     
  9. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:18
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
  10. 3r3rc3
    Offline

    3r3rc3 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    84
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+; DS1512+
    Niech sie nie podniecaja tylko bledy poprawia. Na zgloszenia wyslane w styczniu zaczeli dopiero dzisiaj odpowiadac i chca, zeby im testy przeprowadzic w 2 dni. Jakas porazka kompletna. Takie testowanie to rodem z Automapy wziete. Nadal nie dziala otwarcie foldera z zapisanym plikem FTP, zawiesza sie Synology, zawiesza sie File browser i pare innych. Aplikacje Androida co rusz sie wykrzaczaja :-( - D. nie beta testy.
     
  11. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:18
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Beta jak sama nazwa wskazuje to beta, a nie wersja oficjalna, nikt nie mówił, że oficjalna będzie 3 tygodnie po becie więc nie wiem dlaczego ich krytykujesz. Ciesz się, że w ogóle odpisują, lepsze to niż inne firmy przykład Iomega czy Netgear, które nie pamiętają kiedy wypuścił aktualizację nowego softu lub wypuściły, ale soft nie wspierał modeli już sprzedanych. No chyba, że chcesz żeby Synology zrobiło jak QNAP wypuściło nowy firmware dla zasady, z masakryczną ilością dziur, a później w trakcie poprawiają, a ludzie przez ich głupotę dane tracą.

    Reasumując lepiej niech wypuszczą go później, ale dobrze przetestowany.
     
  12. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    Pojawia Wam się blue screen podczas ściągania plików przez Sambę?
     
  13. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Chociaż 4.0 beta wieszała mi się jak głupia nigdy nie miałem bulescreen'a. Cofnąłem się do stabilnej 3.2 i Synek chodzi od 29 dni.
     
  14. sussel
    Offline

    sussel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds110j
    Witaj
    A bylbys tak dobry i podal procedure jak sie cofnac do 3.2?
    Ps. Tak w niskomlikowany sposob, jak to zrobic... ;)
    Pozdrawiam
     
  15. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  16. mWilQ
    Offline

    mWilQ Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212
    Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii. Do tej pory nie wiedziałem, że poprzednia metoda z tutoriala nie działa. Mam już za sobą stworzenie folderów i napisanie skryptu. W chwili obecnej wrzucony jest do lokalizacji jak w starym tutorialu. Na pliku ze skryptem zmieniłem grupę i właściciela na root. P.S. mam pod górkę z konsolą, więc proszę łopatoligicznie.
     
  17. doopa
    Offline

    doopa Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    15 Luty 2012
    Wiadomości:
    54
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Jakieś plotki na temat finalnej wersji DSM 4.0 ???
    pozdrawiam
     
  18. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie. Myślisz, że byśmy nie napisali?
     
  19. Krzysiek
    Offline

    Krzysiek System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    149
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
  20. luszczpawel
    Offline

    luszczpawel Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    219
    Local Time:
    17:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Niezaprzeczalny fakt
    Wersja: DSM 4.0-2197; Data wersji: 2012/03/06
    właśnie sprawdziłem.
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę