1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 4.0 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika michau, 13 Grudzień 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja downgrade'owalem do 1955.
    Zrobilem to po to, zeby porobic pare zdjec, jak sie zachowuje system.
    Dzis rano zawalilem znow BETE, bo mnie poprosili o zrzut kernela. Poki co jade na BECIE.
    Przed downagradem najlepiej usuncie wszystkie paczki SYnologii typu Photostation i inne, latwiej bedzie wrocic.
     
  2. marian.italian
    Offline

    marian.italian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111; DS212j
  3. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Widzę że DownloadStation przeszła odświeżenie wersji :) Nareście można powiedzieć. Teraz zgłasza się jako Transmission 2.42
     
  4. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Można trochę zdjęć nowej wersji?
     
  5. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    17:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Możesz wejść na stronę synology i pooglądać sobie live demo.
     
  6. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    DownloadStation był niedostępny w wersji 3 :)
     
  7. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Nikt mi nie odpowiedział odnośnie Bootstrapa, jest opcja nie ma powiedzcie proszę .
     
  8. marian.italian
    Offline

    marian.italian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111; DS212j
    Przeca odpowiedź padła już dwukrotnie. Działa bootstrap, tyko trzeba dodać wpisy w dwóch plikach. Parę stron wcześniej opisane co i jak.
     
  9. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Wizualnie niczym się praktycznie nie różni od wersji jaką widzimy w DSM 3.2. Zasadniczą możliwością jest to, że nie trzeba się logować do panelu Syno aby podejrzeć DS, można teraz przekierować ten moduł na link naszej domeny, np. http://www.naszadomena.pl/download. No i moim skromnym zdaniem, jakby teraz DS bardziej przestrzegał zasad limitowania łącza. Wcześniej mimo ustawionego limitu, to nie traktował go dokładnie (zaniżał). Teraz działa jak należy i nie mam żadnych ale do tej zabawki. Idealnie wszystko śmiga :)
     
  10. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Brakuje obsługi listy IP do blokowania, co w oryginale Transmission obsługuje. :-(
     
  11. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tak. Normalnie.
    Wszystko poszlo bez problemow.
    Tylko, ze potem musialem odinstalowywac wszystkie extra pakiety, ktore doszly w 4.0
    A potem bez restartu te domyslne, wbudowane w wersje 1955 nie chcialy dzialac. Na szczescie po restarcie zadzialaly jak nalezy.
    Zostawilbym 1955, ale Ci z Synologii poprosili mnie o przeprowadzenie zrzutu kernela i przeslanie im plikow wynikowych, wiec wrocilem na 4.0
     
  12. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dokladnie.
    Zglosilem to Synologii.
    Zglosilem tez, co moim zdaniem jest przydatne, dodatnie opcji seedowania do spelnienia jednego z dwoch warunkow, ktory bedzie wczesniej.
    W tej chwili mozesz seedowac do ratio, albo przsez czas, albo do spelnienia obydwu warunkow. Brakuje opcji, spelnienia ktoregokolwiek z warunkow, ktory bedzie pierwszy (czyli do ratio 2.0 ale nie dluzej niz 24 godziny), co tez w Transmission wystepuje.
    Oczywiscie remote client dla Transmission tez jest nie do pobicia i zaden Download redirector mu nie dorowna.
     
  13. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Download redirector na mac'a nie jest i nie będzie wspierany przez Synology. ZTCW. :-(
    Transmission Remite GUI od jakiegoś czasu już mi nie działa z Transmission, czyteż lokalnie czy zdalnie. :-(
     
  14. Krzysiek
    Offline

    Krzysiek System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    149
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Zawsze można zmodyfikować plik ustawień (plik "settings.json", więcej informacji pod adresem https://trac.transmissionbt.com/wiki/EditConfigFiles). Jasne, że idealnie byłoby, gdyby Download Station obsługiwał wszystkie ważniejsze ustawienia Transmission, ale jako doraźne rozwiązanie powinno wystarczyć - ja właśnie tak robię (ale nie korzystam z Download Station, ponieważ długo zajmuje im aktualizacja Tranmission, z którego głównie korzystam).

    Tak, to prawda, wygląda na to, że TRG od jakiegoś czasu nie jest rozwijany. Zamiast niego możesz użyć Transmission Remote Dotnet, który działa bardzo dobrze i obsługuje wprowadzone zmiany w Transmission 2.4. Program można pobrać ze strony domowej projektu: http:/code.google.com/p/transmission-remote-dotnet/
     
  15. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja uzywam wlasnie dotneta i dziala caly czas wysmienicie. Na wszystkich platformach. A mam ich w domu... chwileczke ... wszystkie :)
     
  16. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie widzę na stronie wersji na Mac OS X (10.7). :-(
     
  17. Krzysiek
    Offline

    Krzysiek System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    149
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    O tym właśnie mówię. Download Station odpala /usr/syno/sbin/transmission, który korzysta ustawień zawartych w pliku /usr/syno/etc/download/settings.json. Sprawdź jeszcze, ale zdziwiłbym się, gdyby ustawienia podane w pliku konfiguracyjnym nie były respektowane.
     
  18. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Czy ktoś się orientuje, czy w wersji 4.0 (beta oczywiście), wszystko jest ok z serwerem iTunes? Za żadne skarby nie widzi go aplikacja. Wcześniej nie był mi praktycznie potrzebny, ale od kiedy mam iPada to praktycznie niezastąpione narzędzie. A jak na złość nie można tego uruchomić :-(
     
  19. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sorry. Na MacOSX 10.7 mam Remote GUI w wersji 3.2 i dziala.
    Na Synku mam najnowszy transmission od zebulona
     
  20. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    SORRY. Na Mac OS X 10.7 mam Remote GUI w ostatniej wersji i NIE DZIAŁA. Na żadnym DS i z żadnego komputera. :-(
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.