1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 4.0 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika michau, 13 Grudzień 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mi antyvirus działa poprawnie :) Dwa razy sprawdzał mi 700 GB i nawet znalazł coś w aplikacjach, które pobrałem na androida :)
     
  2. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    A ile CI to zajęło i na jakim sprzęcie?
     
  3. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    MI tez dwukrotnie skanowal. na razie ustawilem skan plikow systemowych. Zajmuje to jakies 12-13 minut. Pelnego skanu jeszcze nie robilem.
     
  4. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mam problem z phpBB. Juz trzykrotnie ustawialem tego bulletin boarda na 4.0 i za kazdym razem po jakims czasie przestawal odpowiadac.
    Na poprzedniej BECIE i 1955 nie bylo takich problemow.
    Czy ktos sie juz z tym spotkal?
    Jak to troubleshootowac?
     
  5. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    A ja mam coś dziwnego ...
    Synek zaczął mi zabierać łącze internetowe :shock:
    Mam 8Mb/s i przy wyłączonym synku jest 8 Mb/s , ale jak go włączę to na innych komputerach dostęp do sieci spada prawie do 0 Mb/s ...
    W wersji 3.2 tak nie było ...
    Dodam, że na synku na razie uruchomiony jest downloadstation z włączonym limitem pobierania do 512Kb/s
     
  6. suprnowa
    Offline

    suprnowa Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111
    Udało się komuś ustawić powiadomienia PUSH na iPhone? Niby wszystko mam ustawione, a nie dostaję powiadomien.
    Nawet nie mogę sparować urządzenia w ustawieniach...
    Specjalnie odłaczyłem zasilanie od DS111, na maila dostałem powiadomienia a na iPhone przez PUSH niestety nie. iOS 5.01 na 4S.
     
  7. maadto
    Offline

    maadto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    70
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    17:40
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS110j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    U mnie jest problem z photo, blog wyświetla błąd brak plików
     
  8. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mam to samo z Photo Station. Zglosilem im juz to. Nie indeksuje plikow recznie wrzuconych do katalogu /photo. Ale jesli w photostation uzyjesz wewnetrznego importera, to Ci wtedy utworzy galerie. Tyle, ze to strasznie bolesne i meczace.
     
  9. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mam dongle Edimaxa n150 i tez dziala bez problemu. Zarowno podlaczenie do sieci jaki i stworzenie hotspotu typu ad-hoc
     
  10. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  11. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Synology wydało Logitech Media Server 7.7.1 zgodny z DSM 4.0 Beta.
     
  12. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  13. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jeszcze nie. Gdyby była od razu bym o niej napisał.
     
  14. krisr77
    Offline

    krisr77 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    211
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    17:40
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j q1900 Xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    czy ktos z was spotkał sie juz z taka sytuacja jak na dołączonych obrazkach?
    wysoka zajętość CPU spowodowana niewidocznym procesem lub skryptami cgi?
     
  15. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mogę się wypowiedzieć co do drugiego obrazka: zminimalizuj widgety pulpitu, czyli kliknij na guzik [\/]
     
  16. krisr77
    Offline

    krisr77 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    211
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    17:40
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j q1900 Xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    to bylo pierwsze na co wpadłem - juz dawno wyłączone - bez zmian
     
  17. CrEo
    Offline

    CrEo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Marzec 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS110j
    Kolejny bląd .
    Mam problem z Surveillance Station.
    Już trzy razy straciłem połączenie z kamerą FOSCAM FI8918W
    Po zresetowaniu serwera wróciło wszystko do normy.
    Przy starszych wersjach systemu, nie miałem nigdy takiego problemu
     
  18. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    Coś te ipkg nie za bardzo mi działa, jak zrestartowałem PuTTY to mc ani vnsat nie jest widoczny i ipkg nie zainstalowany jakby a po restarcie jeszcze było ok. Działa na adminie a na root już nie widzi, chyba instalowałem to na adminie:-( Da się to jakoś odkręcić?
     
  19. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zglosilem chec przeportowania na Maca chocby dla testow, ale nikt nie byl chetny
     
  20. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Pozwólmy robić Synology ich robotę :)
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.