1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 4.0 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika michau, 13 Grudzień 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mi antyvirus działa poprawnie :) Dwa razy sprawdzał mi 700 GB i nawet znalazł coś w aplikacjach, które pobrałem na androida :)
     
  2. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    A ile CI to zajęło i na jakim sprzęcie?
     
  3. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    MI tez dwukrotnie skanowal. na razie ustawilem skan plikow systemowych. Zajmuje to jakies 12-13 minut. Pelnego skanu jeszcze nie robilem.
     
  4. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mam problem z phpBB. Juz trzykrotnie ustawialem tego bulletin boarda na 4.0 i za kazdym razem po jakims czasie przestawal odpowiadac.
    Na poprzedniej BECIE i 1955 nie bylo takich problemow.
    Czy ktos sie juz z tym spotkal?
    Jak to troubleshootowac?
     
  5. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    A ja mam coś dziwnego ...
    Synek zaczął mi zabierać łącze internetowe :shock:
    Mam 8Mb/s i przy wyłączonym synku jest 8 Mb/s , ale jak go włączę to na innych komputerach dostęp do sieci spada prawie do 0 Mb/s ...
    W wersji 3.2 tak nie było ...
    Dodam, że na synku na razie uruchomiony jest downloadstation z włączonym limitem pobierania do 512Kb/s
     
  6. suprnowa
    Offline

    suprnowa Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111
    Udało się komuś ustawić powiadomienia PUSH na iPhone? Niby wszystko mam ustawione, a nie dostaję powiadomien.
    Nawet nie mogę sparować urządzenia w ustawieniach...
    Specjalnie odłaczyłem zasilanie od DS111, na maila dostałem powiadomienia a na iPhone przez PUSH niestety nie. iOS 5.01 na 4S.
     
  7. maadto
    Offline

    maadto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    70
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    00:31
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS110j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    U mnie jest problem z photo, blog wyświetla błąd brak plików
     
  8. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mam to samo z Photo Station. Zglosilem im juz to. Nie indeksuje plikow recznie wrzuconych do katalogu /photo. Ale jesli w photostation uzyjesz wewnetrznego importera, to Ci wtedy utworzy galerie. Tyle, ze to strasznie bolesne i meczace.
     
  9. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mam dongle Edimaxa n150 i tez dziala bez problemu. Zarowno podlaczenie do sieci jaki i stworzenie hotspotu typu ad-hoc
     
  10. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  11. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Synology wydało Logitech Media Server 7.7.1 zgodny z DSM 4.0 Beta.
     
  12. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  13. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jeszcze nie. Gdyby była od razu bym o niej napisał.
     
  14. krisr77
    Offline

    krisr77 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    207
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    00:31
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j q1900 Xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    czy ktos z was spotkał sie juz z taka sytuacja jak na dołączonych obrazkach?
    wysoka zajętość CPU spowodowana niewidocznym procesem lub skryptami cgi?
     
  15. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mogę się wypowiedzieć co do drugiego obrazka: zminimalizuj widgety pulpitu, czyli kliknij na guzik [\/]
     
  16. krisr77
    Offline

    krisr77 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    207
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    00:31
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j q1900 Xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    to bylo pierwsze na co wpadłem - juz dawno wyłączone - bez zmian
     
  17. CrEo
    Offline

    CrEo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Marzec 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS110j
    Kolejny bląd .
    Mam problem z Surveillance Station.
    Już trzy razy straciłem połączenie z kamerą FOSCAM FI8918W
    Po zresetowaniu serwera wróciło wszystko do normy.
    Przy starszych wersjach systemu, nie miałem nigdy takiego problemu
     
  18. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    Coś te ipkg nie za bardzo mi działa, jak zrestartowałem PuTTY to mc ani vnsat nie jest widoczny i ipkg nie zainstalowany jakby a po restarcie jeszcze było ok. Działa na adminie a na root już nie widzi, chyba instalowałem to na adminie:-( Da się to jakoś odkręcić?
     
  19. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zglosilem chec przeportowania na Maca chocby dla testow, ale nikt nie byl chetny
     
  20. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    22:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Pozwólmy robić Synology ich robotę :)
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę