1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 4.0 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika michau, 13 Grudzień 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. keff
    Offline

    keff System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    133
    Local Time:
    05:45
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82
    Synology:
    DS-710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82 1 GbE
    Dzięki - po dodaniu na routerku przekierowania tego portu - do Cloud Station loguje się także po DNS.

    Pozdrawiam
     
  2. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    A mi Midnight Commander nie działa - pierwsza aktualizacja, gdzie to nie działa. Już zapomniałem jak to się instaluje.
     
  3. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    266
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    05:45
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    witam, czy zmieniła się wersja Transmission ?
     
  4. marian.italian
    Offline

    marian.italian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111; DS212j
    redi w ogóle nie znajduje polecenia, czy masz problemy już z uruchomionym? W jaki sposób instalowałeś, ipkg czy spk? Jeśli ipkg, to musisz dopisać ścieżki do pliku .profile i zamontować Optware, jest to opisane parę stron wcześniej, nie wiem czy ma to znaczenie, ale ja bindowałem Optware poleceniem mount --bind, a nie mount -o bind.

    Potwierdzam problem z nie wyłączającym się wiatraczkiem w trakcie hibernacji.
     
  5. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    no nie znajduje polecenia
     
  6. xilius
    Offline

    xilius Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111
    A ja mam pytanie z innej beczki,
    Jak długa droga od wersji beta jest do wersji oficjalnej?
    Jak to wygląda w przypadku Synology, jak to było poprzednio.
     
  7. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ok jednego do półtora miesiąca od bety do wersji finalnej.
     
  8. kolaborek
    Offline

    kolaborek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    92
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+
    A czy przy aktualizacji jest możliwość utraty danych ?
     
  9. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zawsze istnieje możliwość utraty danych, nie tylko przy wgrywaniu wersji beta, ale każdej wersji DSM.
     
  10. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
  11. 3r3rc3
    Offline

    3r3rc3 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    84
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+; DS1512+
    Ja dzis poprobowalem ustawien dostepu do NASa przez moj router, no i niestety nie dziala. Ani automatyczne ustawianie regul, czy manualne forwardowanie portow powoduje, ze NAS Router Config wyswietla konflikt z ustawieniami routera, da zapisac, ale dostepu nie ma :-(
     
  12. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    266
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    05:45
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    tak zmieniła się
    odpowiem sobie sam :) Transmission 2.4.2.0
     
  13. maddodo
    Offline

    maddodo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    1
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS710+ 2GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mam dokładnie taki sam problem. Dodatkowo po aktualizacji nie jestem w stanie zalogować się spoza domu:-(
     
  14. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    A ja odpaliłem przedwczoraj tego antywirusa do zeskanowania katalogu z backupami i już idzie tak 2 dobę. No danych będzie pewnie ze 300 GB. Myślałem o codziennym skanowaniu tego katalogu, ale ... doby zabraknie. Korzystaliście z tej aplikacji?
     
  15. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Korzystaliśmy... Mnie powiesił Synka. Odinstalowałem.
     
  16. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie działa OK, tyle tylko, że wooooolno. :-(
     
  17. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    mogła by być aplikacja, która skanuje w tle już podczas przesyłania plików do NAS.
     
  18. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

    Poprawka dla DS212+ naprawiająca działanie wiatraków na DSM 4.0 oraz DSM 3.2.


    Proszę o info, czy po wgraniu wiatrak się wyłącza w stanie hibernacji.

    Odpowiadam na pytania: nie ma na razie pliku na inne modele.
     

    Załączone pliki:

    • fan.zip
      Rozmiar pliku:
      1,6 KB
      Wyświetleń:
      11
      MD5 Sum:
      3ace40f402d6cfac1c900795eaccf3f8
  19. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    05:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Na DSM 4.0 Synology może pracować bezprzewodowo - pełna obsługa Wifi dzięki donglom USB Buffalo - kompatybilny model WLI-UC-G300N
     
  20. sussel
    Offline

    sussel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    03:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds110j
    Witam
    Po instalacji nie dziala mi niestety hibernacja...
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę