1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 3.1 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika Krwiak, 19 Styczeń 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. PrezesQ
    Offline

    PrezesQ Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Maj 2010
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Jutro o tej samej porze będzie ponad 3 dni bez resetu. W tej chwili nic niepokojącego się nie dzieje z monitorem zasobów.

    Wszystko jest wyświetlane prawidłowo bez żadnych udziwnień :D

    Jutro będę sprawdzał czy u mnie też się dzieją takie rzeczy.

    Pozdrawiam,
    Sent from my Galaxy TAB
     
  2. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:36
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    wszystko fajnie działa .. po za jednym....
    skasowano ręczną aktualizaje..
    pozostała automatyczna...
    nie za bardzo mi sie to podoba :evil:
     

    Załączone pliki:

  3. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    Wczoraj to zauważyłem. Chciałem nadgrać tę samą wersja, bo jakoś przestał się poprawnie zamykać. Zamykania się i tak bez końca - trzeba wyjąc zasilanie. Wcześniej chodziło ok, ale na poprzednim dysku tez to miałem. Myślałem, że sobie naprawię wersję a tu zonk. No trzeba będzie grzebać w plikach...
     
  4. PrezesQ
    Offline

    PrezesQ Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Maj 2010
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    @redi
    Nie musisz grzebać w plikach. Wcisnij reset na ok. 4 sekundy, uslyszysz beep. teraz masz 10 sekund na wcisniecie jeszcze raz resetu przez ok. 4. Znowu uslyszysz beep.
    Potem w windowsie odpalasz DSM wyszukujesz urzadzenie i klikasz install.

    Pozdrawiam,
    Sent from HTC HD2
     
  5. PrezesQ
    Offline

    PrezesQ Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Maj 2010
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Re: Re: DSM 3.1 Beta

    Hej,

    U mnie nie zauważylem takich objawów, wszystko wygląda dobrze,
    i akurat w tej czesci widzę, że działa.

    Pozdrawiam.
    Sent from my GT-P1000
     
  6. ramzi
    Offline

    ramzi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Luty 2010
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    16:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja raz też tak miałem, musiałem zrestartować przeglądarkę i wszystko wróciło do prawidłowego stanu
     
  7. Ralf
    Offline

    Ralf Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Witam,

    zauważyłem, że wrzucanie zdjęć poprzez Synology Assistant, generuje thumbnaile, które następnie są poprawiane przez converta dorabiającego rozmiar xl. Thumbnaile tworzone przez synka są o jakieś 5% większe. Pomijając rozmiar zajmowany przez pliki, to czas jaki poświęca synek na tą operację jest koszmarnie długi, w końcu wystarczyłoby aby convert wygenerował jedynie brakujący rozmiar XL. Jakieś pomysły jak to można obejść, czy należy czekać na nową wersję Synology Assistant'a prawidłowo współpracującego z nowym firmware?

    pozdrawiam
    Ralf
     
  8. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Można jeszcze całkowicie wyłączyć ich tworzenie.
     
  9. maxnet
    Offline

    maxnet Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS-110j
    Czy wywalając ten plik S77synomktumbd.sh się to osiąga? Czy dając komendę STOP?
     
  10. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie wywalając a wydając komendę:
    Kod (Text):
    1. /usr/syno/etc/rc.d/S77synomkthumbd.sh stop
     
  11. maxnet
    Offline

    maxnet Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS-110j
    To tak właśnie zrobiłem. Myślałem tylko, czy jak się wywali ten skrypt to usługa po restarcie się uruchomi czy nie.
    Poza tym zauważyłem dziwną przypadłość, że po restarcie nie włącza się automatycznie SSH, tylko trzeba wejść przez www i w ustawieniach terminala włączyć SSH i wtedy już zaczyna działać. Oczywiście do kolejnego restartu.
     
  12. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  13. mietek81
    Offline

    mietek81 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Październik 2010
    Wiadomości:
    109
    Local Time:
    17:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sorki, ale jak już zauważono w tamtym wątku, to na targach zostanie 'ogłoszona' nowa wersja. Nie jest to jednoznaczne z tym, że tego samego dnia wyjdzie, ale może przynajmniej usłyszymy jakiś konkretny termin. Swoją drogą to patrząc na ten wątek i jakie problemy ludzie na okrągło zgłaszają, to zdziwiłbym się gdyby rzeczywiście tak szybko udostępniono stabilną wersję
     
  14. Ralf
    Offline

    Ralf Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j

    Witam,

    Problem rozwiązany, wersja 1553 Synology Assistant do pobrania ze strony synology: http://ukdl.synology.com/download/beta/ ... Assistant/
    generuje prawidłowe thumbnaile.
     
  15. Ralf
    Offline

    Ralf Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Witam,

    czy zaobserwowaliście problem w liście blokowanych adresów IP z sortowaniem adresów?
    Opcje sortowania są dostępne natomiast są nieaktywne.
    Dodatkowo występuje problem z wyszukiwaniem adresu, u mnie nie można wyszukać adresów zaczynających się od 15 na przykład adres 150.22.110.234 nie zostanie znaleziony a bez problemu synek wyszuka adres 123.110.34.210 -> dziwactwo jakieś
     
  16. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @mietek81:
    Mój błąd. Być może na CeBicie dowiemy się jaka jest ostateczna data wydania DSM 3.1?

    EDIT: A jednak miałem rację. Jest już final DSM 3.1. Ja właśnie ściągam.

    mikhnal: http://pronas.pl/post8674.html#p8674
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.