1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 3.1 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika Krwiak, 19 Styczeń 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kasiarz
    Offline

    kasiarz System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    164
    Miejscowość:
    Prospect Heights
    Local Time:
    21:28
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS211j, DS107e, DS112j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    Pewnie masz sporo zdjęć u mnie tez convert chodził od aktualizacji do dziś (ok 1.5 tygodnia) aż ręcznie serwer wyłączałem dawałem mu odpocząć ;) z tym ze procesora nie obciążał w 100 %
     
  2. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    02:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    Mi convert szedł może ze 2 godziny.
     
  3. Andreas_k
    Offline

    Andreas_k Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    1 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    66
    Local Time:
    02:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    a jak jest u Was z wydajnością rozpakowywania? U mnie jak przez panel włączę unzip pliku 1,2GB, to trwa to ok 15 minut i procek także na 100%
     
  4. krisr77
    Offline

    krisr77 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    211
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j q1900 Xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    tez zauważyłem ze rozpakowywanie jakieś wolniejsze jest i obciąża procka
     
  5. keff
    Offline

    keff System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    136
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82
    Synology:
    DS-710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82 1 GbE
    Czy próbowaliście odtwarzać filmy bezpośrednio z przeglądarki plików? U mnie jakoś żaden nie chce się otworzyć. Krzyczy abm zainstalował VLC Player'a. Z tym że już od dawna go używam.

    Edit: OK już działa. Okazało się że nie miałem zainstalowanej wtyczki.
     
  6. loopez
    Offline

    loopez Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    03:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    odpowiem sam sobie :) - sicbeard i SABnzbd+ chodza jak trzeba :)
     
  7. luszczpawel
    Offline

    luszczpawel Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    219
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    a ja mam pytanie teoretyczne !!

    mam synka 110+ dsm - 3.0-1354 dysk 1,5 tb

    mam drugi hdd 1,5 tb czysty !!!

    wstawiam go do synka i instaluje dsm 3.1-1553 beta

    i teraz pytanie :

    jeśli wstawie pierwszy hdd 1,5 tb z dsm 3.0-1354 to czy ruszy w razie czego czy będę mieć problem bo dsm 3.0-1354 ?
     
  8. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Będzie sapał, że stary firmware jest na dysku i poprosi cię o wgranie aktualnego.
     
  9. luszczpawel
    Offline

    luszczpawel Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    219
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    no to czekam na 3.1 ale nie BETA
     
  10. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    02:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    Nowy download station jest ciekawszy ale nie ma w nim opcji gdzie mają być składowane niekompletnie pobrane torrenty. Używając transmission mozna było utworzyć taki folder, dzięki temu mogłem mieć podglad na pliki takie jak niekompletnie pobrane filmy.
    Ma ktoś może pomysł jak z poziomu windowsa monitorowac download station? Jest jakaś nakładka jak transmission remote gui do transmision? A może idzie jakoś obsługiwać nim download station wpisując coś w PuTTY?
     
  11. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    02:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    Tworzy sie to w katalogu @download (taki jest przynajmiej u mnie katalog). Jest on widoczny przez telnet/SSH.
     
  12. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    02:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    Miałem problem z transmission. Nie mogłem uruchomiś usługi. Uznałem wiec że wgram nową wersją 2.21,lecz nie mogę dodać użytkownika.Zrobiłem wszystko jak zawsze. Włączyłem użytownika domowego, utworzyłem użytkownika "trans" i dałem mu wszystkie uprawnienia. Próbując dodać użytkownika w PuTTY wyświetla mi:

    -sh: transmission-adduser not found

    Oprócz tego (przez nowa wersje 2.21) utworzył się automatycznie użytkownik "transmission" ale nie znam jego hasła. Gdy próbuję zmienić dla niego hasło, ono zawsze wraca do poprzedniego. To samo dzieje się z użytkownikiem którego sam utworzyłem. Ma ktoś jakiś pomysł?
     
  13. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    02:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    Po kilku godzinach męczenia uznałem że wgram poprzednią wersję transmission, ale tu ciągel występuje ten sam problemem- Nieudało sie uruchomic usługi pakietu. Zmieniałem juz chyba wszystko w settings.json i za nic nie mogę go uruchomić. Chyba DSM 3.1 nie jest kompatybilne z transmission.
    Czy ktoś miał również takie problemy jak ja?

    Ps. Czy idzie zmienić folder plików niekompletnie pobranych przez Download Manager z katalogu @download na np. disk3/downloads/incoplete ? Co i gdzie należy wpisać przez Midnight commander?
     
  14. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Od wersji DSM 3.1 zmieniono silnik BT w Download Station z rTorrent właśnie na Trasmission. Może dlatego nie działa ręcznie wgrywana paczka.
     
  15. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    02:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    Ok. A więc ( jak wyżej) czy idzie zmienić folder plików niekompletnie pobranych przez Download Manager z katalogu @download na np. disk3/downloads/incoplete ? Co i gdzie należy wpisać przez Midnight commander? Gdzie dokładnie nalezy dokonywać zmian? Chyba nie w: root/config/transmission daemon/settings.json ?
     
  16. Darek
    Offline

    Darek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    51
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja mam inny problem, startuje zainstalowanego tomcata i wszystko jest ok, aplikacje uruchomione na nim działają, jednak po ok 10-20 minutach się wyłącza, w logach jak zwykle pusto :/
     
  17. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Ja też znalazłem bug, co dziennie wykonuję kopię forum na zewnętrzny dysk USB. Sprawdzałem już na różnych portach USB i na różnych dyskach. Kopia wykonuje się 3 dni w czwarty zawsze jest błąd. I nie jest to problem związany z brakiem miejsca gdyż mam 90% wolnej przestrzeni.
     
  18. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    02:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Chyba wszyscy którzy robią codzienną kopię zapasową doświadczyli tego na swoich synkach.... :-( Od wersji 3.1 nie tworzę żadnej kopii zapasowej...
     
  19. zuto
    Offline

    zuto System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2009
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    U mnie za to krzyczy że nie może zrobić kopi bo dysk jest pełny (zewnętrzny HDD) pomimo tego że wolne jest ok 60% z dysku 1T (NTFS).
     
  20. K45
    Offline

    K45 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    17 Luty 2011
    Wiadomości:
    134
    Local Time:
    02:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS209J
    Czy wszystkie firmware (też np. 3.1) są w polskiej wersji?
    Mam teraz firm. 2.2 i wyszukiwarka przeszukuje mi tylko folder w którym jestem- czy w nowej wersji będzie przeszukiwała cały dysk? ewentualnie miejsca wskazane?
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.