1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 3.1 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika Krwiak, 19 Styczeń 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    04:29
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Już jestem po aktualizacji, wszystko przebiegło bez problemów. Nie mogę znaleźć funkcji, która umożliwia nadawanie ograniczenia wielkości udziału. Zakładam, że to wynika z tego, że mam EXT3 zamiast EXT4. Czy ktoś, kto ma EXT4 już sprawdzał tę funkcję, w ogóle odważyliście się instalować wersję BETA czy tylko jak jestem taki odważny :D ?
     
  2. mari_p
    Offline

    mari_p Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS215+
    hej,
    beta zainstalowana, tylko paczki jakoś długo się wgrywają, np. mailstation :-(

    instalowało się ... długo i nic nie wyszło...
    nie mogę zainstalować mailstation ...
     
  3. keff
    Offline

    keff System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    136
    Local Time:
    04:29
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82
    Synology:
    DS-710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82 1 GbE
    Ja chyba sobie jeszcze poczekam, niech się więcej odważnych wypowie wtedy zainstaluję. Wiem że do odważnych świat należy, ale obecnie jakoś nie mogę sobie pozwolić na przestój w działaniu Synka. Lista nowości w nowej wersji jest naprawdę imponująca. Im dłużej korzystam z Synology tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to był dobry wybór.

    Pozdrawiam
     
  4. mari_p
    Offline

    mari_p Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS215+
    A przestój jest, bo pakiet nie idzie

    Poza tym wszystko działa. Mam na synku witrynę i śmiga
     
  5. moorgan
    Offline

    moorgan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    22
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS215+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    i jest już beta na pokładzie;) dużo lepiej działa Download Station,dysk też jakby się lepiej hibernował
     
  6. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    04:29
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1

    A nie jest tak, że mailstation jest już wbudowane ?
     
  7. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mnie też się wydaje, że MailStation jest od tej wersji DSM wbudowane:
     

    Załączone pliki:

    • serwer_poczty.png
      Rozmiar pliku:
      73,8 KB
      Wyświetleń:
      76
      MD5 Sum:
      1259371fbea1452fcfc1338318c1287f
  8. kasiarz
    Offline

    kasiarz System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    164
    Miejscowość:
    Prospect Heights
    Local Time:
    21:29
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS211j, DS107e, DS112j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    U mnie tez jest chociaz w moim starym ds107e nie zalecaja go instalowac ma za malo pamieci
     
  9. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Jejqu, chyba polubiłem DSM 3.0 w nowej wersji przestała mi poprawnie działać poczta... edycja main.cf - i dodanie kilku domen nic nie zmienia.. :-(
     
  10. mari_p
    Offline

    mari_p Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS215+
    OK, ale jak klikam to przekierowanie mam na swoją witrynę, a nie na pocztę. Nie bardzo wiem co mam robić...

    Jakieś pomysły? Bo cały czas mam coś takiego..
    ai0.simplest_image_hosting.net_thumbnail_capture10.
     
  11. mari_p
    Offline

    mari_p Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS215+
    Swój problem zamykam ;)
    Wystarczyło skorzystać z drugiego kompa.

    Tak na marginesie to wiecie może czemu tak się stało, że na jednym kompie poszło a na tym nie ??
     
  12. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Na pierwszym kompie masz włączone blokowanie javy, skryptów? Jakie masz włączone dodatki do przeglądarki?
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mi proces aktualizacji przeszedł pomyślnie i wszystko działa OKI.
    Nawet po restarcie.

    To co zobaczyłem :
    Dla użytkowników Photo Station oddzielnie
    :)
     
  14. mari_p
    Offline

    mari_p Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS215+
    Dodatki w przeglądarce:
    ai0.simplest_image_hosting.net_thumbnail_capture11. JPG, 526x456px, 67 KB (0.07 MB)
    ai0.simplest_image_hosting.net_thumbnail_capture20. JPG, 515x673px, 98 KB (0.1 MB)

    Żadnych blokad (chyba).
     
  15. keff
    Offline

    keff System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    136
    Local Time:
    04:29
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82
    Synology:
    DS-710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82 1 GbE
    No to i ja zapodałem sobie 3.1 Beta. Wszystko wstało i działa jak należy. Jedyne co mnie dziwi to to że mam bardzo małą prędkość w stacji pobierania. Łącze 16 Mb/s a pobieranie na poziomie 200 Kb/s, porty się nie zmieniły a jednak torrenty idą jak krew z nosa :-(

    Edit: Zrobiłem restart i jest ok :)
     
  16. Andreas_k
    Offline

    Andreas_k Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    1 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    66
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Zainstalowane i jestem pod wrażeniem. działa stabilnie (jak na moje wykorzystanie), przez ok 1,5h po instalacji proces "convert" zajmował prawie 100% procka... Użycie pamięci RAM spadło, wcześniej miałem 45% niezależnie od tego co robiłem, teraz 20%...

    Wreszcie w multimediach (DLNA) mamy do wyboru czy ma wyświetlać nazwy plików czy wmuxowany opis :). Brakuje paru tłumaczeń na nasz język, poza tym działa miodnie...
     
  17. loopez
    Offline

    loopez Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    03:29
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    czy isntalacja DSM 3.1 uniemozliwi korzystanie z pakietow ktore sa zainstalowane ? sickbeard itp ?
     
  18. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Czy ktoś spotkał się z problemem z odtwarzaniem plików do katalogów z kopii HDD via USB (800GB) ?
    U mnie dwukrotnie (pierwsza 15h druga 6h) próby odtworzenia plików zatrzymują się na kilka godzin i nic się dalej nie zmienia, znika też proces backup, a proces usb-storage ma 0,0% CPU.
    WTF ?
    Czyżby została mi tylko manualna czynność kopiowania przez file browser ?

    P.
     
  19. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+

    O ile dobrze zrozumiałem to tak :) Spotkałem się... Kupiłem dysk 2TB... Zrobiłem backup danych z 1 TB na USB 1TB... Wszystko cacy, zakończony proces pomyślnie ....

    Włożyłem 2 TB próba odtworzenia danych z USB niestety trwa długo.... i "zapętla się"?... Proces się nie kończy dane połowicznie zostały przywrócone, resztę musiałem kopiować ręcznie.... Na całe szczęście nic nie ucierpiało...

    PS. backup zrobiłem jeszcze raz z 1TB również z powodzeniem, jednak proces odtworzenia się nie powiódł...
     
  20. Rafalsz
    Offline

    Rafalsz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    02:29
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    110j
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.