1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DS211j i DLNA

Dyskusja w 'Media Server DLNA/UPnP' rozpoczęta przez użytkownika haflinger, 12 Grudzień 2010.

Ładowanie...
  1. eject
    Offline

    eject Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    323
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    17:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS109+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    to ja poproszę konia z rzędem bo mi działają filmy z napisami bez problemu

    synology 109+ + Samsung LE40C650
     
  2. Miras
    Offline

    Miras Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Maj 2010
    Wiadomości:
    79
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Na Synology napisy działają, tylko muszą być w formacie SRT i nazwa bez rozszerzenia musi być taka sama jak pliku wideo.
     
  3. siebiat
    Offline

    siebiat Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    16:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dla Ejekt:
    at1_gstatic_com_images_c6cd7d11dbecd08cc64d0c5f38214130._.
    podajcie prosze na czym działają wam te napisy, na jakich urządzeniach, gdyż na TV SONY, Qnap NMP-1000, VU+DUO, Komp z: WIN7, XP, Ubuntu, PS Media Server, HTPC Xbmc v.10.1 nie potrafie tego uruchomić :-( . Oczywićsie wiem o SRT, kodowałem i sprawdzałem na UTF8 i CP1250.
     
  4. Andreas_k
    Offline

    Andreas_k Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    1 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    66
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Mój DS210j plus samsung le40C550, działa jak trzeba...

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  5. mietek81
    Offline

    mietek81 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Październik 2010
    Wiadomości:
    109
    Local Time:
    17:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Najwyraźniej trzeba kupować Samsungi bo u mnie też napisy działają (w tej chwili modelu telewizora nie pamiętam)
     
  6. sirm
    Offline

    sirm System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    23 Maj 2009
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS209+II
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Kodowanie to inna sprawa. Przekonwertowanego SRT w ogole ci nie uruchamia? Masz taka sama nazwe pliku?
    Wez ten plik STR i wyedytuj w notatniku, zostawiajac tylko kilkanascie/kilkadziesiac linii i spraw aby tam nie bylo polskich znakow.
    Powinien uruchomic.

    Poza tym wymieniles cala liste urzadzen, to moze po prostu twoj TV ma problemy z DLNA, a nie wszystko inne.
    Co i z czym z tej listy Ci nie dziala.

    U mnie w sieci DLNA bezproblemowo dziala, TV Samsung UE40C6000 z Synology, a takze TV z iPhonem.
     
  7. Rafal70
    Offline

    Rafal70 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211j
    No niestety - z Philipsem również nie działa :-( Jedyne rozwiązanie to po prostu wprowadzić napisy w treść filmów (wymaga niestety przekodowania filmu)
    Wygląda więc na to ze posiadacze Szajsungów są w uprzywilejowanej pozycji. Chyba ze ktoś potwierdzi uruchomienie wyświetlania napisów na sprzęcie TV innym od szajsunga..
     
  8. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:44
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Widać Samsung to nie taki szajs skoro u nich to działa :), a u innych nie.
     
  9. Soviet
    Offline

    Soviet Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211+
    I ja potwierdzam, że na Samsungu pokazują się napisy ale na iPadzie niestety nie mimo, że jest wsparcie w sofcie dla txt i srt :-(
     
  10. Miras
    Offline

    Miras Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Maj 2010
    Wiadomości:
    79
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Spróbuj w zestawieniach DLNA zmienić profil dla telewizora, może to pomoże.
     
  11. Rafal70
    Offline

    Rafal70 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211j
    Hmm -a coś bliżej może, bo nie kumam.. masz na myśli zmianę ustawień DLNA w samym TV? nic takiego nie znalazłem w menu. Zmianę ustawień DLNA na synku? a gdzież tam można i w czym pogrzebać, bo też nie natrafiłem...
     
  12. Miras
    Offline

    Miras Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Maj 2010
    Wiadomości:
    79
    Local Time:
    15:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Logujesz jako admin.

    Panel sterowania -> Sewer multimediów

    klikasz na zakładkę Zgodność DLNA i następnie przycisk Lista urządzeń

    Dla każdego urządzenia w sieci możesz ustawiać profil. Nie znalazłem tam nic dla Philipsa, ale może jakiś profil podpasuje.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.