1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Udzielamy pomocy Domena dostępna tylko z zewnątrz

Dyskusja w 'Cichociemni' rozpoczęta przez użytkownika umbrella, 3 Kwiecień 2017.

Ładowanie...
  1. umbrella
    Offline

    umbrella Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Marzec 2017
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    00:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS116
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam .
    Zakupiłem kilka dni temu domenę DDNS. Bardzo fajna i krótka. Wbiłem ją do ustawień Synology . Działa super , ale tylko z zewnątrz bo przez WiFi w domu nie działa.
    A więc File Station , Audio Station, Wideo i Foto jest bezużyteczne kiedy jestem w domu.
    Mój Router to Speedport W724V . W opcjach Routera DDNS wpisałem dane ,ale bez skutecznie .
    Gdzie jest problem? Co mam zrobić by to działało?
     
  2. janosik
    Offline

    janosik Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Listopad 2016
    Wiadomości:
    5
    Miejscowość:
    Opole
    Local Time:
    00:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Synology:
    DS 216j
    Ethernet:
    null
    TS-x31 null
    Prawdopodobnie operator blokuje ci powrót do domeny w własnej sieci.
     
  3. Zoltar
    Offline

    Zoltar Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    4 Listopad 2013
    Wiadomości:
    871
    Miejscowość:
    pomorskie
    Local Time:
    22:43
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 216, DS216j, DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Bardziej bym podejrzewał to, że router nie obsługuje NAT loopback. Kto jest Twoim dostawcą? Ja to przerabiałem na Neostradzie. Większość routerów ADSL nie obsługuje takiej funkcjonalności ale udało mi się znaleźć TP-linka który obsługuje NAT loopback i teraz mi to działa.
     
  4. janosik
    Offline

    janosik Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Listopad 2016
    Wiadomości:
    5
    Miejscowość:
    Opole
    Local Time:
    00:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Synology:
    DS 216j
    Ethernet:
    null
    TS-x31 null
    A możesz napisać który to model?
     
  5. Zoltar
    Offline

    Zoltar Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    4 Listopad 2013
    Wiadomości:
    871
    Miejscowość:
    pomorskie
    Local Time:
    22:43
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 216, DS216j, DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Domyślam się że to pytanie do mnie - TD-W8970
     
  6. janosik
    Offline

    janosik Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Listopad 2016
    Wiadomości:
    5
    Miejscowość:
    Opole
    Local Time:
    00:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Synology:
    DS 216j
    Ethernet:
    null
    TS-x31 null
    Tak. Do Ciebie. Dzięki.
     

Poleć tę stronę