1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DMS czy ktos instalowal

Dyskusja w 'Oprogramowanie Open Source' rozpoczęta przez użytkownika AMA, 27 Marzec 2011.

Ładowanie...
  1. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Taaa, juz tego wczesniej probowalem, niestety komunikat wyswietla zamiast root to admin i tyle. Nic wiecej sie nie zmienia :-(
     
  2. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Przeinstalowalem paczke i nadal to samo :-(
     
  3. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Masz jakąś stronę na synku co korzysta z mysql ??:)
     
  4. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    wordpress, joomla, drupal i kilka innych i wszystkie dzialaja. Wlasnie skonczylem sprawdzac.
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  6. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mi tez brakuje.
    Sprawdzilem MySQL.
    Uzytkownik root@localhost jest wpisany na liste uzytkownikow z dostepem i ma wszystkie uprawnienia.
    Haslo tez sprawdzalem. Zeby wykluczyc mozliwosc problemow z haslem zmienilem haslo na bardzo proste zlozone z samych liter, bez cyfr i znakow specjalnych.
    Sciagnalem z sorceforge'a pakiet owl-dms 1.0.1 i wrzucilem po prostu do katalogu, ktory nazwalem owltest. Po wywolaniu adresu http://nazwa.hosta/owltest/ otrzymalem podobny komunikat co poprzednio tyle, ze mowil o probie logowania bez hasla:
    Proba przeniesienia pliku konfiguracyjnego z jednej instalacji do drugiej rowniez zakonczyla sie fiaskiem.
    Czy cos opuscilem?
    Czy trzeba otwierac jakies specjalne porty?
     
  7. vobo
    Offline

    vobo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211+
    A próbowałeś pod innym użytkownikiem niż root? Np. stwórz sobie w phpMyAdmin czy czymśtam użytkownika załóżmy owl@localhost. U mnie jest taki i ma uprawnienia: SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE, CREATE. W owl.php jest wpisany pod $default->owl_db_user[0], a hasło pod: $default->owl_db_pass[0].

    I w ten sposób działa. Z tego, co sobie mgliście przypominam, czytałem gdzieś, że z root'em były problemy.
     
  8. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No wlasnie teraz to robie. Specjalnie ponownie instaluje.
     
  9. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    It is L E G E N - wait for it - D A R Y
    L E G E N D A R Y

    Poszlo na innym userze. Stworzylem go tak jak radziles, specjalnie do tej bazy danych i wpisalem te dane do pliku konfiguracyjnego i poszlo :)
     
  10. vobo
    Offline

    vobo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211+
    No to się cieszę i gratuluję :)
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.