1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DLNA i TV Philips

Dyskusja w 'Media Server DLNA/UPnP' rozpoczęta przez użytkownika toomas08, 12 Marzec 2016.

Ładowanie...
  1. toomas08
    Offline

    toomas08 Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    22 Luty 2014
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS115
    Ethernet:
    null
    TS-x53 null
    Witam.
    Mam problem z moim TV Philips (smart tv) i DLNA. Nie wszystkie filmy mogę odtworzyć bo na niektórych dostaje komunikat o nieobsługiwanej rozdzielczości. Czy można coś z tym zrobić? Nie wiem gdzie szukać i od czego zacząć. Możecie coś podpowiedzieć? Synek to ds115.
     
  2. Tomu
    Offline

    Tomu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Październik 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213air
    Chyba mam złe wieści dla ciebie. Mam Philipsa i co prawda nie mam komunikatów o rozdzielczości bo to ich flagowy model z 2012 ale on nie obsługuje DTS i nawet zaprzyjaźniony service rozłożył ręce. Mój Philips nie ma obsługi DTS na płycie . Podejrzewam że twój nie ma wpisanych kilku rozdzielczości w software. Może na stronie nieoficjalnych update'ów coś znajdziesz tam PHILIPS ładuje soft szybciej niż jest on dostępny przez oficjalne kanały.
    Możesz jeszcze napisać jaki masz dokładnie model TV będziemy wiedzieć czego szukać. Prawda jest taka że PHILIPS to porażka jeśli chodzi o software. Pomimo faktu że jest oparty na linuxsie to jest tak zabezpieczony że trudno się do systemu dostać i cokolwiek zmienić czy usprawnić. Sam philips też nie błyszczy supportem w tej kwestii. Brak obsługi napisów z serwera, brak DTS, problemy z komunikacja po HDMI, podwieszanie karty sieciowej to tylko te najważniejsze problemy. Mam jeszcze LG z WebOS i wiesz nie mam takich problemow właściwie żadnych nie mam - jak go powiesiłem tak działa od roku czyta napisy łączy z soundbarem, z Synlology i kilkoma serwisami VOD - Philips nawet nie dostarcza NETFLIXa. W moim przypadku to po prostu 65 calowy wyświetlacz z ambilightem.
    Reszta funkcji albo działa źle albo nie działa wcale.

    PHILIPS TELEVISION 9000-series - Unofficial Firmware Update Mirror
    adres do strony z firmwarem.
     
  3. toomas08
    Offline

    toomas08 Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    22 Luty 2014
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS115
    Ethernet:
    null
    TS-x53 null
    Dzięki za informacje. Tak podejrzewałem, że problem będzie po stronie TV. Mój model to 42PFL4208H/12.
     
  4. Tomu
    Offline

    Tomu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Październik 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213air
  5. usenet
    Offline

    usenet Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Luty 2016
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    12:23
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    DS1513+
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x71 802.11ac
    Dla Philipsów to zostaje tylko serwer DLNA Serviio i odpowiedni profil do transkodowania. Wtedy wszystko zaczyna działać dobrze bo i do formatu przez niego zjadliwego jest zrzucane.
     
  6. toomas08
    Offline

    toomas08 Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    22 Luty 2014
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS115
    Ethernet:
    null
    TS-x53 null
    Oprogramowanie TV jest aktualne ale nie rozwiązuje to mojego problemu. Chyba będzie sie trzeba do tego przyzwyczaić :-(
     
  7. Tomu
    Offline

    Tomu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Październik 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213air
    To tak jak kolega nadmienił. Serviio jest bardzo dobre pytanie czy twój NAS uciągnie go na sobie w kwestii transkodowania.
    Download - to link do strony download projektu z paczką na synka
     
  8. toomas08
    Offline

    toomas08 Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    22 Luty 2014
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS115
    Ethernet:
    null
    TS-x53 null
    Serviio działa ale TV nadal nie współpracuje :-( Jeszcze trochę powalczę. Ostatecznie zawsze można TV wymienić :)
     
  9. Kyrzan
    Offline

    Kyrzan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS114
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Podepnę się pod Was bo pytanie mam o TV Philipsa ale model 32PFH5501. Czy on także ma problemy z DLNA i Synology?
    TV jest na Androidzie.
    TV jest kandydatem do zakupu, łączność z Synkiem jest ważna, a informacji w sieci jak na lekarstwo.
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. tv philips dlna