1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Udzielamy pomocy Dioda Power LED nie świeci

Dyskusja w 'Pytania' rozpoczęta przez użytkownika Slashdub, 17 Październik 2016.

Ładowanie...
Tagi:
  1. Slashdub
    Offline

    Slashdub Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    40
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    nie mam
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam,

    Zauważyłem dzisiaj, że przycisk Power w moim 415play nie świeci tak jasno jak zwykle. Przyglądając się, widać, że jedna z diod się nie świeci, a chyba powinny świecić dwie. Czy ktoś z Was mógłby to potwierdzić, że powinny świecić dwie dody niebieskie ? U mnie świeci tylko dolna.
    Sprzęt kupiony w listopadzie tamtego roku, czyli jeszcze rok nie minął i pytanie czy w ogóle wysyłać to na serwis. Restart Synology nie pomógł, klika razy nacisnąłem przycisk Power myśląc, że coś to pomoże i nic. Nawet odpalałem komendy po SSH, żeby wyłączyć całkowicie te diody i potem włączyć.
    Niestety bez zmian, chyba, że można się do tego jakoś samemu zabrać otwierająć obudowę. Macie może jakies sugeste ?

    Pozdrawiam
    --- Połączono posty, 17 Październik 2016, Data oryginalnego postu: 12 Wrzesień 2016 ---
    Chyba przyciski Power są w większości modeli takie same, więc czy ktoś mogłby rzucić okiem i sprawdzić czy świecą się tylko jedna czy dwie w owym buttonie ?

    Pozdro
     
  2. Fixer
    Offline

    Fixer Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    2 Luty 2013
    Wiadomości:
    396
    Miejscowość:
    TG
    Local Time:
    23:03
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jak dla mnie to nie tracić czasu tylko na serwis od razu.
    Te przyciski w tych modelach są wadliwe i dość dużo ludzi zgłasza z nimi problem.
     
  3. fiozo
    Offline

    fiozo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Listopad 2016
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    Sorrki że odgrzebuję stary temat.

    Ja mam DS415+ i przycisk włącznika wogóle już się nie świeci. Pozostałe diody palą się ok. Czy orientujesz się czy wymiana samego przyciku rozwiązuje problem czy trzeba przelutować diody na płycie głównej? Pytam bo serwer jest już dawno po gwarancji :-( a widzę, że chyba oreintujesz się w temacie. Jeśli sam przycisk jestem w stanie to zrobić samemu, ale jeśli diody na płycie to już taka zabawa raczej przerasta moje możliwości.

    Teraz obejzałem ten filmik i tu wyglada jakby diody byly wlutowane w plyte przed przyciskiem :-(

    Link: https://www.youtube.com/watch?v=1PYp9CNdgn4


    Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
     
  4. Fixer
    Offline

    Fixer Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    2 Luty 2013
    Wiadomości:
    396
    Miejscowość:
    TG
    Local Time:
    23:03
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  5. fiozo
    Offline

    fiozo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Listopad 2016
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.