1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Beta DSM 3.2

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika Krwiak, 4 Lipiec 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. miwis
    Offline

    miwis Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    23
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82
    Synology:
    DS1511+; DX510
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82 1 GbE
    Ok. Dzięki. Postaram się sprawdzić dziś z Thecusem... Trochę mnie dziwi, że trzeba podawać udział a nie serwer... Wtedy cały serwer widoczny byłby z poziomu Synka...
    Niestety pierwsze podejście do upgradu zabiło Synka...
    Podejście drugie trwa... ;)
     
  2. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
     

    Załączone pliki:

    • syslog.png
      Rozmiar pliku:
      47 KB
      Wyświetleń:
      114
      MD5 Sum:
      04c45cf14c81b90114628fca8c9900af
  3. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Instalowanie i update pakietów (via przycisk instaluj/aktualiuj) u mnie nie działa na żadnym DS'ie.
     
  4. grzegorzsa
    Offline

    grzegorzsa Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    27 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS710+, DS411+
    wczoraj o tym pisałem ;)
    pewnie dlatego że beta ;)
    od dzisiaj działa strona do zgłaszania bugów - wcześniej nic nie było pod tym odnośnikiem
     
  5. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Pewnie dlatego, że to dopiero wersja beta i usługa nie działa.
     
  6. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Proszę kilka:
    http://pronas.pl/post11061.html#p11061
     
  7. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy komuś udało się uruchomić Server Directory (LDAP) i używając Windowsa połączyć się do domeny.??
     
  8. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W Przeglądarce plików kliknijcie prawym przyciskiem myszki na jakimś obrazku i wybierzcie Pixlr Editor :D
     

    Załączone pliki:

    • ed1.png
      Rozmiar pliku:
      62,5 KB
      Wyświetleń:
      72
      MD5 Sum:
      fe2b7755742b86a202d6039e5cb4dd6c
    • ed2.png
      Rozmiar pliku:
      171,6 KB
      Wyświetleń:
      72
      MD5 Sum:
      16279666e6424ae2bb6dcbc3dfb64c4e
  9. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Niesamowite. Dodali edytor graficzny. Pytania tylko dwa:
    1. Każdy Syno je dostał czy tylko "mocniejsze" modele?
    2. Z jednej strony po co ten edytor? Nikt chyba na poważnie nie będzie tej aplikacji brał :)
     
  10. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Edytor jest "chmurowy" z tego co widzę i chyba wszystkie modele go mają. Moim zdaniem to dobre rozwiązanie do szybkiego docięcia, korekcji barw, dodania napisów, itp. Można stworzyć własne logo do loginu Synka. Jego możliwości są zaskakująco duże. A jak nie będzie niczego pod ręką...
     
  11. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    W sumie fakt. W Paint'cie za dużo się nie da zrobić, PS drogi a GIMPa trzeba troszkę poznać by się dobrze za niego zabrać.
    Sorry za głupie pytanie, ale co rozumiesz za stwierdzenie w chmurze? Oznacza to że tylko interfejs widzimy a moc obliczeniowa jest z innych maszyn?
     
  12. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Pozwól że zacytuję:
    http://pixlr.com/faq
     
  13. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Całe życie człowiek się uczy. Niesamowita opcja.
    Zwłaszcza pixlr express - genialna sprawa.
     
  14. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wow. Nie zwróciłem uwagi. Jak mówią amerykanie... AWESOME !!!!
    A jaka jest różnica między EXPRESS a EDITOR ?

    Hmmm... jednak nie takie wspaniałe, nie ładuje mi w ogóle obrazków. Ani Express ani Editor. Same errory.
     
  15. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Nie wiem czy testujesz z pod Syno z ich strony www, ale mnie wczytuje z ich strony totalnie wszystko.
    EDITOR to pełny edytor graficzny (coś jak PhotoShop).
    EXPRESS to szybkie akcje wytnij, przeskaluj, dodaj efekt, zapisz.
    Niedługo aplikacje webowe to będzie przyszłość. Świetna sprawa.
     
  16. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Z przeglądarki plików z pliku JPG w folderze współdzielonym.
     
  17. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Uruchomić uruchomiłem niestety nie mam domeny, żeby to potestować. W sumie to muszę poczytać co w praktyce daje LDAP.
     
  18. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ktoś coś jeszcze znalazł poza opisywanymi wcześniej rzeczami?
     
  19. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Możliwość ustawienia gorszej jakości miniaturek w Photo STation oraz jest informacja ile jeszcze zostało do zrobienia miniatur.
    Ustawienia VPN - Kto może się połączyć.
     
  20. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    U mnie VPN działa bez problemu.
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.