1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Automatyka domu

Dyskusja w 'Przy piwie' rozpoczęta przez użytkownika mpl, 4 Listopad 2013.

Ładowanie...
  1. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tutaj masz link do paczki spk. Zainstaluj sobie ręcznie a źródło pozostaw...

    http://spk.synologyitalia.com/packages/ ... _3.0.0.spk


    A to że nie pokazuje Ci w paczkach społeczności tez mam tak bardzo często. Odświezam i nic i dopiero za którymś razem z kolei załapie... Nie wiem czemu ale cos od pewnego czasu własnie posypało sie z tym wyświetlaniem w społeczności...Troche to utrudnia. Nieraz mam komunikat ze nie udało się połączyć...
     
  2. tof
    Offline

    tof Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    8 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    512
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wejdź najpierw pod ten adres, wybierz swój model Synology i sprawdź czy na liście będzie paczka USB Serial..
     
  3. kondik
    Offline

    kondik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    64
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Dzięki, tak zrobię.
    Ja wczoraj też miałem komunikat co jakiś czas, że nie udało się połączyć.

    To sprawdzałem i jest paczka dla mojego modelu Synology.
     
  4. kondik
    Offline

    kondik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    64
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Niestety nie udało mi się zainstalować Domoticz z Twojej paczki dla x86 (domoticz_x86_2.0.2119-6.spk).
    Wyrzuca mi komunikat: "Ten pakiet nie jest obsługiwany na platformie DiskStation"
    http://www.evernote.com/l/AZYCwVlfmHJMx ... l_bP0fg2g/
     
  5. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  6. kondik
    Offline

    kondik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    64
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
  7. kondik
    Offline

    kondik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    64
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
  8. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No to działaj :D
     
  9. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  10. tof
    Offline

    tof Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    8 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    512
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  11. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jest to do kupienia w PL ??
     
  12. tof
    Offline

    tof Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    8 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    512
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    nie bardzo.. przynajmniej ja nie znalazłem
     
  13. kondik
    Offline

    kondik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    64
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    heh łatwo powiedzieć...
    nie mam pojęcia jak teraz dodać do DOMOTICZ tego z-stick'a :/
    nie mówiąc już później o tym switchu co mam.

    choć jak patrzę na urządzenia zewnętrzne na Synku to nie widzę, żeby cokolwiek się wykryło... więc pewnie ten z-stick nie działa.
     
  14. tof
    Offline

    tof Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    8 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    512
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    W zakładce sprzęt będziesz musiał próbować różnych urządzeń, gdzie po ich wybraniu masz opcję "Serial port" /dev/ttyUSB.

    Nie wiem czy któryś będzie współpracował z Domoticz.. musisz próbować.


    PS: doczytałem, że poza Domoticz musisz mieć zainstalowane OpenZ-Wave: http://wiki.synozwave.com/index.php?title=Installation

    Jak dodasz do źródeł to później w zakładce "Społeczność" będziesz miał paczkę SynoZWave.
    Później jak uruchomisz to w logach będzie info czy dodano urządzenie, a jeśli tak to jakie tty
     
  15. kondik
    Offline

    kondik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    64
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Niestety nie takie proste... już zainstalowałem różne paczki i niestety po wsadzeniu Z-stick do USB, Synology w ogóle nie reaguje, nic się w logach nie pokazuje, w urządzeniach zewnętrznych cisza... glucho.
     
  16. tof
    Offline

    tof Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    8 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    512
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    nie zobaczysz tego w zakładce "urządzenia zewnętrzne"

    miałeś poszukać w logach paczki SynoZwave


    Możesz połączyć się z NASem za pomocą SSH i wykonać komendę:
    Kod (Text):
    1. dmesg
    w wynikach szukaj wpisu zawierającego:
    Kod (Text):
    1. /dev/ttyUSB
     
  17. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mnie np moj adapter Dallas Maxim DS9490R w Panel sterowania>Centrum Informacji-Urzadzenia zewnetrzne pokazuje ze go wykryło. Jednak nie wiem jak dalej to ruszyc do ddzialania. Sprawdź tam. Oraz poleceniami jak wyżej.
     
  18. kondik
    Offline

    kondik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    64
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Zajefajnie, przez te zabawy i instalacje mam teraz 100% zajetosci CPU przez proces php-fpm. Jak wyłącze web-station to spada i jest ok. Jak włączę z powrotem to znów skacze do 100% obciążenia :/ wszystkie inne nowe paczki powyłączałem i nic.

    Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
     
  19. tof
    Offline

    tof Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    8 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    512
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    nikt nie mówił, że będzie lekko..

    każde modyfikacje w Synology mogą namieszać. Każde oprogramowanie pochodzące z innych źródeł może powodować komplikacje..

    Jak się okazuje w DSM 5.1 nawet oryginalne oprogramowanie powoduje niezłe komplikacje.
     
  20. kondik
    Offline

    kondik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    64
    Local Time:
    15:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.