1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Automatyka domu

Dyskusja w 'Przy piwie' rozpoczęta przez użytkownika mpl, 4 Listopad 2013.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mam skonfigurowane w Ustawienia> Więcej opcji > Zdarzenia.
    tak to wygląda u mnie:


    Oczywiście mogę włączyć powiadomienia lub nie

    Tam gdzie jest URL zostaje wysłany SMS :)
     

    Załączone pliki:

    • domoticz.
      domoticz.jpg
      Rozmiar pliku:
      66,9 KB
      Wyświetleń:
      48
      MD5 Sum:
      d6d48c6006d386982c6aa9d28de009e1
  2. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A co to jest u Ciebie : "Czujniki" "Salon" "Sypialnia" ? Bo coś tam ustawia On lub OFF ?
     
  3. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mam wirtualny czujnik który jeśli włączę to dostaje powiadomienia o otwarciu drzwi lub nie dostaję.
    Sypialnia, salon to są włączniki do prądu.
    Mam ustawione, że o 8 wyłączam wszystko co jest podłączone do gniazdek i włączam dopiero jak otworzę drzwi :)

    Tu mam właśnie zrobione, że po 5 sekundach automatycznie ustawiam czujnik, że drzwi zostały zamknięte ponieważ mój czujnik wysyła tylko informację ON.

    EDIT:
    Oczywiście w ustawieniach musisz mieć skonfigurowane maile by działały powiadomienia na mail.
     
  4. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A jak Ci wysyła SMSa ?
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przez SMS do powiadomień :)
     
  6. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ta usługę Cliktell czy jakoś tak ?

    Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
     
  7. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nieee. Gdzieś na forum jest jak wysyłać sms z powiadomieniami.
     
  8. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dasz radę to zlokalizować jak skonfigurować domoticza do wysyłania powiadomień smsem ?
     
  9. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  10. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No ok ale to są powiadomienia dla DSM Synology. Te powiadomienia mam zrobione na T-Mobile. Na Plusie mi nie chce działać i nie wiem czemu...
    Ja myślałem że to Domoticz wysyła Ci powiadomienia...
     
  11. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Działa na tej samej zasadzie, co powiadomienia w synology.
    Po prostu domoticz uruchamia url który wysyła sms.
     
  12. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Aha ok rozumiem... Jedyna różnica że ty masz Domoticz na Synology a ja na Raspberry więc pewnie muszę wpisać zamiast localhost to adres IP Synology...
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dokładnie.
    Napisz mi na PW maila do siebie to podeślę Ci swoje pliki do wysyłania sms do plusa.
    Mi działają.
     
  14. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Poszło :)

    Na obrazku tym co wstawiles pare postów wcześniej w tym URL jest tyle pustego czy zamazałeś poprostu adres...?
     
  15. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zamazałem adres by nikt mi nie wysyłał sms :D
     
  16. skowron
    Offline

    skowron Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    236
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    04:42
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jak tam idzie wasza automatyzacja domów?

    Może jakieś podsumowanie ktoś zrobi? bo znów zaczynam się zastanawiać czy iść w 433 czy zwave i mówiąc szczerze to 50/50.

    Interesują mnie takie rzeczy jak:
    niezawodność/awaryjność,
    ilość urządzeń ogólnie,
    jakie macie urządzenia
    jaki ponieśliście kosz całkowity systemu
    łatwość w konfiguracji/instalacji itp.

    z góry dzięki
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    :) Każdy z nas będzie mówił o plusach swoich zabawek :)
    Ja że swojej instalacji jestem zadowolony i obecnie wszystko działa . Za pewne pepe tez jest zadowolony. Wszystko znajdziesz w tym wątku :)

    Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
     
  18. konradperon
    Offline

    konradperon Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Październik 2015
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    02:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    nie mam
    A wiecie kto produkuje automatyczne markizy i rolety na pilota ?
     
  19. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jeśli chodzi o wewnętrzne to ja nie wiem i chętnie poznam :)
     
  20. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tak samo ja :D chętnie poznam :)
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.