1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Aplikacja DS Video i pronlem z logowaniem Windows

Dyskusja w 'Photo Station' rozpoczęta przez użytkownika pike28, 10 Kwiecień 2016.

Ładowanie...
  1. pike28
    Offline

    pike28 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Marzec 2016
    Wiadomości:
    19
    Miejscowość:
    Szczecin
    Local Time:
    14:49
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69U 1 GbE
    Witajcie. Pobrałem i zainstalowałem aplikację DS Photo w systemie Windows oraz na iPadzie. Łącze się z sieci lokalnej i mam problemy z zalogowaniem sie. Testowałem już rożne konfiguracje poprzez login quickconnect jak i adres samego synology , który nawet został poprawnie odnaleziony w sieci lokalnej . Otrzymuje wciąż informacje o niepowodzeniu połączenia . Sprawdź połączenie sieciowe lub adres stacji IP Synology. W oknie stacji wpisuje adres Synology 192.168.0.100 i login + hasło usera. Aplikacje na androidzie i Mobile Windows łącza się bez problemu. Dziękuje za jakiekolwiek podpowiedzi.
     
  2. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Local Time:
    12:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Piszesz że masz problem z DS Video a pobrałeś i zainstalowałeś DS Photo...
     
  3. pike28
    Offline

    pike28 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Marzec 2016
    Wiadomości:
    19
    Miejscowość:
    Szczecin
    Local Time:
    14:49
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69U 1 GbE
    Przepraszam. Oczywiście masz rację. W ferworze walki popełniłem błędy w tytule postu. Chodzi o problem z logowaniem do aplikacji DS Photo. Już nie wiem czy w oknie urządzenia wpisać 192.168.0.100 czy https://192.168.0.100:5001. Może znajdzie się ktoś komu udało się to podłączyć.

    Niestety już nie mogę edytować postu , wiec przepraszam za wprowadzenie w błąd.
     
  4. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Local Time:
    12:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Jeżeli wpiszesz w przeglądarce 192.168.0.100 to powinieneś wejść na stronę logowania do systemu DSM. Jak już będziesz zalogowany to uruchom DS Photo i automatycznie zostaniesz przeniesiony do nowej karty z adresem aplikacji Photo. Dokładnie nie pamiętam ale chyba powinno być 192.168.0.100/Photo coś tam..
     
  5. pike28
    Offline

    pike28 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Marzec 2016
    Wiadomości:
    19
    Miejscowość:
    Szczecin
    Local Time:
    14:49
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69U 1 GbE
    Tak , w ten sposób działa. Chciałbym tylko odpalić apkę pobraną ze sklepu Microsoft czy apple store. Chciałem żonie życie ułatwić. Ale chyba to logowanie działa tak jak synoloader do firefoxa... czyli też nie potrafi się połączyć :-( .
     
  6. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Local Time:
    12:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Teraz rozumiem...przed południem będę w domu to sprawdzę jak to u mnie wygląda
     
  7. pike28
    Offline

    pike28 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Marzec 2016
    Wiadomości:
    19
    Miejscowość:
    Szczecin
    Local Time:
    14:49
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69U 1 GbE
    Nie wiem jak to się stało ale zaczęło działać :) . @Yaaro@Yaaro bardzo dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
     
  8. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Local Time:
    12:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    No to fajnie. Ja przed chwilą zainstalowałem DS Photo na Windows 10 i łączy bez problemu więc pewnie i tak nic ciekawego bym nie wniósł do tematu.
     

Poleć tę stronę