1. Cześć Guest. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Discussion in 'Inne oraz Testy' started by ruffplaya, Jan 16, 2012.

Loading...
  1. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    169
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    4:21 PM
    Synology:
    DS408
    Wlasnie konfiguruje sobie nowe kompa, powgrywalem programy i w jednym z nich byla prawdopodobnie opcja o ustawieniu strony startowej na http://pl.v9.com. Teraz glowie sie jak sie jej pozbyc. Czy ktos wie jak sie z tym uporac. Uzywam opery 11, w ustawieniach mam zaznaczone - kontynuuj przerwana sesje, mam też w zablokowanej zawartosci dodana ta strone, jednak za kazdym razem jak wlaczam przegladarke to i tak otwiera sie ta strona w nowym oknie. :evil:
     
  2. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    1,905
    Location:
    Żyrardów
    Ratings:
    +24 / 0 / -0
    Local Time:
    6:21 PM
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dziwne u mnie jej non stop wybrana opcja: "kontynuuj przerwaną sesję" i wsio jest ok.
    Wyczyść pole strona domyślna i zobacz co będzie:)
     
  3. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    169
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    4:21 PM
    Synology:
    DS408
    Tak zrobilem, ale ciagle to samo...
     
  4. mikhnal
    Online

    mikhnal Grammar nazi Contributor

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    5,028
    Location:
    Warszawa
    Ratings:
    +104 / 1 / -1
    Local Time:
    6:21 PM
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Albo w ogóle wyczyść cache przeglądarki.
     
  5. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    169
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    4:21 PM
    Synology:
    DS408
  6. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    169
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    4:21 PM
    Synology:
    DS408
    Ok.Udalo sie. Problem byl w instalce Glary utilities,ktory ustawil ta ##### strone jako startowa we wszystkich przegladarkach. Ustawilem pusta strone w opcjach internetowych IE, odinstalowalem opere, usunalem preferencje i wszystkie ukryte pliki opery, wyczyscilem dysk i rejestr i zainstalowalem opere na nowo. Na przyszlosc bede pamietal w czym byl problem, a moze komus sie ten temat przyda.

    Ps. Instalujac glary utilities tworzy sie skrot na pulpicie od Internet explorera / jego sciezka to "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe" http://www.v9.com/gls/gls_1326722869 - pewno to powodowalo problem
     
  7. submain
    Offline

    submain Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jun 5, 2012
    Messages:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    4:21 PM
    Synology:
    Nie
    Możesz usunąć IE / Chrome / Firefox skrót z pulpitu i odtworzenia newone z IE / Chrome / Firefox folderu w folderze Program Files.
     
  8. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Joined:
    Mar 11, 2011
    Messages:
    662
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    4:21 PM
    Synology:
    712+ 1513+
    Miałem ten problem i rzeczywiście wszędzie gdzie znalazłem skróty do IE w ścieżce był dopisany adres w/w strony co powodowało otwieranie jej jako startowej choć taka we właściwościach nie była zapisana.
     
Loading...