1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Prezentacja DSM 6.0

Dyskusja w 'Nowości i Nagrody' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 6 Październik 2015.

Ładowanie...
Tagi:
  1. mikhnal
    Online

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 528
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    13:56
    Oceny:
    +203 / 2 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  2. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Moderator Q's Excellence

    Dołączył:
    15 Maj 2012
    Wiadomości:
    2 309
    Miejscowość:
    Lublin
    Best Answers:
    33
    Local Time:
    13:56
    Oceny:
    +542 / 8 / -2
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Obejrzałałem :)
    DSM w DSM to już jest perwersja :p Ktoś może mi wyjaśnić sens tego narzędzia ?
     
  3. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    13:56
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
  4. mikhnal
    Online

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 528
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    13:56
    Oceny:
    +203 / 2 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    I to ma być zapowiadana wirtualizacja w Synology? Podziękował...
     
  5. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zainstalowałem dziś usiebie wersje beta DSM 6.0
    Chciałem zapytac czy na DS713+ wirtualizacja jest dostępna bo nie mogę znaleźć ?
     
  6. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Skąd macie 6 ? Nie widzę jej ani w aktualizacji ani na stronie.
     
  7. mikhnal
    Online

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 528
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    13:56
    Oceny:
    +203 / 2 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
  8. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  9. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Dziękuję
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  10. AndrewSpec
    Offline

    AndrewSpec Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Lipiec 2014
    Wiadomości:
    15
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214play
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Zainstalowałem DSM 6 wczoraj i póki co lipne bardzo. Myślałem, że jest już działający transcoding offline dla VideoStation a tu się okazuje, że dopiero od beta 2 będzie.
    AudioStation nie odtwarza żadnej muzyki kiedy łącze się zdalnie.

    Ogólnie widzę, że te wersje testowe są straszne.
     
  11. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    193
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Lepsze wrogiem dobrego
    Aczkolwiek VS po nowemu wygląda całkiem fajnie...nowocześnie...i to chyba na tyle z zalet.
     
  12. krowka1978
    Offline

    krowka1978 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    44
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1513+
    Ciekawe, czy ten nowy VS będzie obsługiwał filmy 3d, bo jak na razie to PLEX rządzi, do tego znacznie lepiej radzi sobie z katalogowaniem.
     
  13. unr3al2
    Online

    unr3al2 Lord Voldemort Q's Excellence

    Dołączył:
    18 Maj 2010
    Wiadomości:
    2 778
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    6
    Local Time:
    13:56
    Oceny:
    +199 / 2 / -1
    Followers:
    8
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    DS710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Po DLNA oglądam filmy 3D :)
     
  14. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @mikhnal@mikhnal
    Proponuję połączyć z tematem DSM 6.0
     
  15. krowka1978
    Offline

    krowka1978 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    44
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1513+
    Oj tam, oj tam, ale w DLNA nie ma bajerów, jakie są w Plexie, który sobie radzi z 3D w Szajsungu, o ile pliki mają odpowiednią nazwę ;)Co do DSM 6.0 jak na razie jestem dość sceptycznie nastawiony. Na pewno na hura nie będę tego instalował, o becie już nie wspominam. Jak na razie dobrze działa 5.2 (musiałem się przełamać po 5.1).
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  16. Pinki
    Offline

    Pinki System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2009
    Wiadomości:
    178
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    13:56
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    DLNA to sposób przesyłania danych. Nie myl tego z programem Plex.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 2
  17. krisr77
    Offline

    krisr77 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    205
    Miejscowość:
    Wawa
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    13:56
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j q1900 Xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    a nie wydaje wam sie ze ten nowy VS jest łudząco pdobony do Plexa ???? moze oparli go Plexowym engine?
     
  18. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mi to podobieństwo rzuciło się w oczy.
    Wątpię natomiast, żeby sam soft bazował na Plexie, raczej jest to reverse engineering ze strony Synology.
     
  19. Spooner
    Offline

    Spooner Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    73
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:56
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS715, DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Reverse engineering to raczej za daleko idące i za mocne stwierdzenie - ja bym nazwał to po prostu wzorowaniem się na innych... ;)