1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Powiadomienia o odpowiedziach - działają?

Dyskusja w 'Opinie o forum' rozpoczęta przez użytkownika Stanley99, 6 Grudzień 2013.

Ładowanie...
  1. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    456
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Witam

    Czy na pewno działa opcja "Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie" ? Mam zaznaczoną w Panelu użytkownika, a tym samym domyślnie przy każdym wysyłanym poście. Na razie nie otrzymałem żadnego powiadomienia mailem, chociaż w dyskusji, w której brałem udział, było już kilka odpowiedzi.

    Pozdrawiam.
     
  2. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    456
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Administracjo, co z tymi powiadomieniami ? Wciąż nic nie dostaję...
     
  3. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    779
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  4. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    456
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Przecież napisałem w pierwszym poście... Ale ok:
    "Domyślnie informuj mnie o odpowiedziach:" = Tak (przy Tak takie kółeczko na czarno ;))
    Ponadto w każdym edytowanym poście (o, nawet w tym, który piszę teraz...), mam "zaptaszkowane":
    "Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie"

    A Tobie powiadomienia działają? Może mi wywala jakiś antyspam? Chociaż na innych forach działają mi bez problemów...
     
  5. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    779
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jak ja to ominąłem to nie wiem. Przepraszam. Ja nie używam tych powiadomień bo za dużo tego przychodzi.

    Tapatalk
     
  6. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    456
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Ja wręcz przeciwnie - używam nagminnie. Przykładowo załóżmy w wątku o instalacji Plexa na DS214play (przed chwilą dyskutowaliśmy) ktoś napisze coś ciekawego z kilka dni. Albo za kilkanaście. Skąd będę wiedział? Albo w ogóle pamiętał? No właśnie o czym my tu... o czym... Aha. Poza tym nie tylko forum ProNAS jest w necie. A powiadomienia odbieram i wywalam maile (bez ściągania) bezpośrednio na serwerach pocztowych Magic Mail Monitorem (na pecetach).
    Ale każdy ma jakąś-tam filozofię, podejście.

    Wracając do sprawy: czy ktoś na tym forum używa powiadomień?
     
  7. mikhnal
    Online

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 547
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    00:21
    Oceny:
    +209 / 3 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  8. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    779
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
  9. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    456
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Powiem może tak: może wypowie się ktoś z zarządzających forum od strony technicznej?
    Bo jeśli powiadomienia rzeczywiście nie działają i nie da się nic z tym zrobić, to trudno. Jakoś to przeżyję ;)
    Uważam w takim razie, że opcję należy usunąć z forum, albo dać jakąś jasną informację, aby nie wprowadzać użytkowników w błąd. A posty nowe/nieprzeczytane/swoje(cudze też ;)) znaleźć potrafię, są to typowe funkcje forów dyskusyjnych.
    Pozdrawiam.
     
  10. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:21
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Powiem tak, jest to problem skryptu phpbb3. Próbowałem wszystkiego, ale to po prostu nie chce ruszyć. Jeszcze powalczę bo fakt to bardzo użyteczna opcja, ale na razie nie działa zarówno na funkcji mail jak i smtp, wyłączanie funkcji flash() w cron.php też nic nie daje. Ustawienie pakietów na 0 i zmiana kolejki do 6 sekund również nie pomaga. Więcej o problemie można poczytać tutaj: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... 6&t=572159. Jak komuś uda znaleźć się inne rozwiązanie, którego nie wymieniłem to proszę o info.
     
  11. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    456
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Czyli problem jednak leży po stronie serwera. Bo już myślałem, że mam jakiegoś ukrytego mailożercę ;)
    No cóż, jak już wcześniej pisałem: jeśli nie da się nic z tym zrobić - trudno. W takim razie dobrze by było ukryć opcję przed użytkownikami, żeby nie wprowadzała w błąd, albo jakoś zaznaczyć, opisać na czerwono, że nie funkcjonuje, itp. Chociaż z innej strony: chyba jeszcze nie spotkałem się z forum, w którym by powiadomienia mailem nie działały (jeśli jest dostępna taka opcja). Dziwne jest także dla mnie, że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi, forum Pronas przecież nie istnieje od paru dni - nikomu nie jest to potrzebne?...
    Od strony technicznej niestety nie pomogę, nigdy nie zarządzałem forum "od kuchni". Jakoś nie ciągnęło mnie do tego.
    Pozdrawiam.
     
  12. juh
    Offline

    juh System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    7 Listopad 2012
    Wiadomości:
    119
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS713+
    Co do powiadamiania jeśli mnie pamięć nie myli rok temu działała ta opcja.
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Lord Voldemort Q's Excellence

    Dołączył:
    18 Maj 2010
    Wiadomości:
    2 778
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    6
    Local Time:
    00:21
    Oceny:
    +199 / 2 / -1
    Followers:
    8
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    DS710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Święta idą i mamy inne zmartwienia niż powiadomienia :D

    Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalk 4
     
  14. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    779
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Co tam powiadomienia DSM 5.0 nadchodzi ;)

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  15. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    456
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Bez powiadomień mogę się nie dowiedzieć, a przynajmniej nie z forum ;)
     
  16. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Lord Voldemort Q's Excellence

    Dołączył:
    18 Maj 2010
    Wiadomości:
    2 778
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    6
    Local Time:
    00:21
    Oceny:
    +199 / 2 / -1
    Followers:
    8
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    DS710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Prośba do Administratorów forum o pochyleniem się jeszcze raz nad tematem powiadomień.
    Jest to bardzo przydatna funkcjonalność.
    Liczymy na to, że problem zostanie rozwiązany.
     
  17. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:21
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Temat był wałkowany bardzo długo, niestety poległem, na zagranicznych forach też polegli. Serwer jest ok, ponieważ gdy wgram świeżą wersję forum to funkcja ta działa. Pliki, które odpowiadają za tę funkcję też niby są ok, najprawdopodobniej coś jest w bazie lub jakimś innym pliku konfiguracyjnym, niestety ani ja ani autorzy skryptu nie mają pojęcia co jest problemem. Wszystkie ich pomysły zostały sprawdzone i nie rozwiązały problemu.
     
  18. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Lord Voldemort Q's Excellence

    Dołączył:
    18 Maj 2010
    Wiadomości:
    2 778
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    6
    Local Time:
    00:21
    Oceny:
    +199 / 2 / -1
    Followers:
    8
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    DS710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To może dałoby radę postawić forum od nowa i przywrócić tylko bazę.
    Może wtedy będzie wiadomo czy problem z baza czy z konfiguracją.

    Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalk
     
  19. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:21
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
  20. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Lord Voldemort Q's Excellence

    Dołączył:
    18 Maj 2010
    Wiadomości:
    2 778
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    6
    Local Time:
    00:21
    Oceny:
    +199 / 2 / -1
    Followers:
    8
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    DS710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To jeszcze sprawdź : :)
    1. Zainstaluj jeszcze raz forum z konfiguracją podstawową.
    2. skopiuj pliki bez bez z pronas.pl

    Sprawdź czy działa :)
    Może chodzi o kodowanie plików.