1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Nowa wersja forum.

Dyskusja w 'Opinie o forum' rozpoczęta przez użytkownika unr3al2, 11 Maj 2015.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Lord Voldemort Q's Excellence

    Dołączył:
    18 Maj 2010
    Wiadomości:
    2 778
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    6
    Local Time:
    00:26
    Oceny:
    +199 / 2 / -1
    Followers:
    8
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    DS710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Cześć,
    Ja się pytam:
    Gdzie jest Czat? :D
    Gdzie są moje medale? :p
     
  2. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:26
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
    W drodze :), przeszliśmy z wersji 3.0.12 na 3.1.4, jak się uda to dziś doinstalujemy mody tzn czat i medale. Czat to nie problem, medal już większy bo musimy znaleźć wersję kompatybilną z 3.1.4
     
  3. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Administrator

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    611
    Miejscowość:
    Borkowo
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +32 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53 802.11ac
  4. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:26
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
    SEO MOD nie ma sensu w wersji 3.1, co do obsługi rwd poszukam
     
  5. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Administrator

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    611
    Miejscowość:
    Borkowo
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +32 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53 802.11ac
    A czemu nie ma sensu ? Cos nowego wprowadzili w phpbb ? bo nie wczytywalem sie jeszcze
     
  6. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:26
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Niby mają zintegrowane takie seo, też jeszcze nie doczytałem, ale wiem, że nie ma sensu.
     
  7. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Administrator

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    611
    Miejscowość:
    Borkowo
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +32 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53 802.11ac
    No juz u siebie upgrade zrobilem no i niby jest opcja seo ale jako nie widze zadnege efektu po jej uruchomieniu
     
  8. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:26
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Gdzie dokładnie znalazłeś opcję SEO ?
     
  9. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Administrator

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    611
    Miejscowość:
    Borkowo
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +32 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53 802.11ac
    W ustawieniach serwera. Ale nic to nie daje. Chyba ze wykrywa skrypt ze nie mam apache. Zresztą jeszcze betę nowego phpbb testowałem i niby była ta opcja ale nie działała
     
  10. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:26
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
    mod_rewrite na Synology powinieneś mieć
     
  11. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Administrator

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    611
    Miejscowość:
    Borkowo
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +32 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53 802.11ac
    Nie używam synology. Synka mam teraz tylko w robocie jako storage pod sambe i wirtualne maszyny
     
  12. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    456
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Mam pytanie: czy przy okazji Nowej Wersji Forum ktoś pomyślał o aktualizacji linków do postów / topiców :s: Nierzadko i chętnie je stosowałem w wypowiedziach, inni zresztą też, bo po co powtarzać coś, co na forum już było, wystarczy dać odpowiedni odnośnik. Teraz wszystko poszło w p..., znaczy się w kosmos, a klikniecie w link zwraca przykładowo taki komunikat:
    "No route found for "GET /post51263.html" ... :-(
     
  13. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:26
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Kopie linków mamy do końca tygodnia powinno Byc wszystko ok
     
  14. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    456
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Ano chyba że tak, rozumiem roboty jeszcze w trakcie, w takim razie zwracam honor. Ale będę się przyglądał. W końcu nie bez powodu dostałem od Administracji "medal" widoczny w stopce ;)
     
  15. Miras
    Offline

    Miras Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Maj 2010
    Wiadomości:
    79
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Jeżeli można to prośba aby pamiętać o Tapatalk. Pewnie jakiś plugin trzeba uaktualnić, bo teraz nie działa.
     
  16. Zoltar
    Offline

    Zoltar Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    4 Listopad 2013
    Wiadomości:
    842
    Miejscowość:
    pomorskie
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Re: RE: Re: Nowa wersja forum.

    U mnie akurat dziala tapatalk. Byly problemy w weekend ale teraz jest ok, szczególnie po ostatniej aktualizacji tapatalk
     
  17. ElectricMan
    Online

    ElectricMan Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Październik 2009
    Wiadomości:
    64
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:26
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ DX213
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mi Tapatalk wczoraj krzyczał że chce hasło. Dziś jest Ok.

    Tapnięte z One
     
  18. Miras
    Offline

    Miras Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Maj 2010
    Wiadomości:
    79
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Ja wpisuje hasło i mam cały czas "Łączenie z serwerem" :-(
     
  19. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:26
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Mi działa spróbuj skasowac forum z listy i dodać ponownie, mi to pomoglo
     
  20. Miras
    Offline

    Miras Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Maj 2010
    Wiadomości:
    79
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    23:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Tak teraz zrobiłem i mogę przeglądać forum, ale nie mogę się zalogować. Jestem jako niezalogowany. Przy próbie logowania mam "Łączenie z serwerem" i wisi