1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Udzielamy pomocy Kompatybilność WD Blue 4TB DS213

Dyskusja w 'Kompatybilność Oprogramowania i Sprzętu' rozpoczęta przez użytkownika Spikey, 19 Maj 2016.

Ładowanie...
Tagi:
  1. Spikey
    Offline

    Spikey Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    28
    Miejscowość:
    Poznań
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Synology:
    DS213
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-212 100 Mbps
    Witam, padł mi dysk w DS213 chcę kupić WD Blue 4 TB Sata III, w specyfikacji technicznej ds213 jest informacja, żę ds213 obsługuje SATA II, pytanie czy mogę kupić ten dysk ? Kod tego dysku to HD-35-WD-396
     
  2. mikhnal
    Online

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 528
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    13:54
    Oceny:
    +203 / 2 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Seria Blue nie jest przeznaczona do serwerów. Prosisz się o kłopoty.

    Jeśli chcesz to zaproponuj im testy tego modelu:
    Propozycja do listy zgodności - Formularz | Synology Inc.

    To czy jest SATA II czy III nie ma znaczenia, będzie odrobinę wolniej. W swoim DS409+ długo używałem bez problemów 4 dyski 2TB WD Red.
     
  3. Spikey
    Offline

    Spikey Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    28
    Miejscowość:
    Poznań
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Synology:
    DS213
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-212 100 Mbps
    Dzięki, kupiłem Segate który jest na liscie kompatybilności.
     
  4. jack78
    Offline

    jack78 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Listopad 2014
    Wiadomości:
    4
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213+
    Wpakowałeś się w jeszcze większe kłopoty :D
     
  5. Spikey
    Offline

    Spikey Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    28
    Miejscowość:
    Poznań
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Synology:
    DS213
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-212 100 Mbps
    Dlaczego ? Kurcze dziwna sprawa, zgrałem na ten nowy dysk pliki, wyjąłem uszkodzony dysk, włożyłem sprawny ale tych skopiowanych plików nie widać.
    O co chodzi ?
     
  6. mikhnal
    Online

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 528
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    13:54
    Oceny:
    +203 / 2 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Przecież po wsadzeniu nowego dysku zawsze masz ostrzeżenie, że wszystkie dane zostaną skasowane. Czytaj uważnie ze zrozumieniem.
     
  7. Spikey
    Offline

    Spikey Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    28
    Miejscowość:
    Poznań
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    12:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Synology:
    DS213
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-212 100 Mbps
    Hmm czytam uważnie i nie rozumiem :) napisałem że dysk nowy się zainicjował, zgrałem na niego dane z dysku uszkodzonego, wyjąłem dysk uszkodzony włożyłem w jego miejsce dysk ktory był wcześniej ( sprawny) po odpaleniu systemu nie widać danych na dysku te które skopiowałem a zajętość dysku pokazuje na 40 % więc dane są ale nie można się do nich dostać
    --- Połączono posty, 23 Maj 2016, Data oryginalnego postu: 22 Maj 2016 ---
    Ma ktoś pomysł co to może być ? Skopiowałem dane z uszkodzonego dysku na nowy folder nazwałem Kopia Zapasowa, dziwne po pokazuje, że ten folder należy do Volume2 a dysk w systemie nazywa się volume1 być może dlatego nie widać tych skopiowanych danych :-( tam mam wszystkie zdjęcia. Kiepsko by było jak by nie dało się tego odzyskać :-(