1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Instalacja pakietu Transmission SPK

Dyskusja w 'Konfiguracja - Instrukcje "How To"' rozpoczęta przez użytkownika niewiesznic, 27 Sierpień 2011.

Ładowanie...
  1. doopa
    Offline

    doopa Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    15 Luty 2012
    Wiadomości:
    54
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Hej :) skąd ściągnąć konkretnie ver. 2.42
    Pozdrawiam
     
  2. krakers
    Offline

    krakers Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    7 Marzec 2012
    Wiadomości:
    279
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    05:21
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
  3. januszm9
    Offline

    januszm9 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    15 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    41
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j; DS212+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    czy ktoś wie jak zainstalować transmission 2.82-5 od synokommunity
    system jest nowy postępuję zgodnie z kreatorem nic nie zmieniam dodałem folder wsółdzielony o nazwie
    downloads nadałem mu uprawnienia dla admina odczyt i zapis po kliknięciu w ikonę transmission
    wywala strona nie została znaleziona
    ma ktoś jakieś pomysły :oops: :evil:
    chodzi o synka 110j
    oj ala ze mnie gapa wystarczyło zrestartować synka wszystko działa jak należy :D
     
  4. fido2001
    Offline

    fido2001 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Listopad 2011
    Wiadomości:
    15
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214
    Witajcie.

    Czy ktoś może pomóc w zlokalizowaniu paczki Transmission dla DS214 ??
    Przy próbie każdej instalacji DS pisze że to nie jest odpowiednia aplikacja dla niego :-(

    Za pomoc z góry dziękuję.
    Pozdrawiam.
    Rafał
     
  5. kociol1978
    Offline

    kociol1978 Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    794
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS1513+, DS112j, DS411+
    Myślę że za nowy model jeszcze, na razie zostaje ci Download Station które moim zdaniem działa bardzo dobrze.
     
  6. mikhnal
    Offline

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 541
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    05:21
    Oceny:
    +207 / 3 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Download Station działa na silniku Transmission.
     
  7. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Moderator Q's Excellence

    Dołączył:
    15 Maj 2012
    Wiadomości:
    2 310
    Miejscowość:
    Lublin
    Best Answers:
    33
    Local Time:
    05:21
    Oceny:
    +542 / 8 / -2
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Proszę. Przygotowałem na bazie git'a synocommunity. Nie mam możliwości jej sprawdzić, ale powinna działać. Toolchain do twojego synka Synology udostępniło już dawno temu, więc dziwię się, że jeszcze nie robili nic na te modele.

    http://dslub.synology.me/oscam/transmis ... 2.82-5.spk
     
  8. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  9. tralek
    Offline

    tralek Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Marzec 2013
    Wiadomości:
    366
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A co taki Transmission z paczki ma ponadto co oferuje Download Station poza blokowaniem IP z list, bo nie miałem nigdy styczności z tym programem?
     
  10. synalek
    Offline

    synalek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    20
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Mam pewien niewielki ale upierdliwy problem. Transmission zainstalował się bez problemu. Sęk w tym, że link podpięty pod ikonę programu http://adres IP:5000/webman/3rdparty/transmission/transmission.cgi nie działa. Ale
    już link http://adres IP:9091/transmission/web/ hula bez problemu. Czy ktoś zna przyczynę takiego stanu rzeczy i wie jak podpiąć pod ikonę właściwy link ?

    Edit
    W zasadzie ten problem dotyczy wszystkich zewnętrznych pakietów. Czyli, instalują się i działają. Tyle, że pod ikonę podpinany jest nieprawidłowy odnośnik. Jak to można naprawić ?
     
  11. Roger Shah
    Offline

    Roger Shah Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    2
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211
    Witam

    Jest możliwość aby po załadowaniu pliku torrenta do Transmission 2.85 wybrać miejsce docelowe? Czy zostaje tylko to co w settings?
     
  12. Krzysiek
    Offline

    Krzysiek System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    149
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Transmission umożliwia wskazanie alternatywnego folderu pobierania, ale to czy będziesz mógł go podać zależy od klienta.
    W tych, których ja używam się da:

    Standardowe Web UI Transmission:

    Transmission Remote: (File -> Add torrent with options)

    Jak widać na załączonych zrzutach, w ustawieniach (settings.json) mam wprowadzony katalog /volume1/incoming, ale mogę je tutaj zmienić.

    PS: Najnowsza wersja Transmission to 2.82, chyba że pochodzisz z przyszłości ;)
     

    Załączone pliki:

    • webclient.jpg [jpg] - (Krzysiek) Instalacja pakietu Transmission SPK [9808,46391] - ProNAS - Forum serwerów plików Synology
      webclient.jpg
      Rozmiar pliku:
      18,6 KB
      Wyświetleń:
      184
      MD5 Sum:
      0f456557266dd8b344f7f46c3500dd18
    • transmissionremote.jpg [jpg] - (Krzysiek) Instalacja pakietu Transmission SPK [9808,46391] - ProNAS - Forum serwerów plików Synology
      transmissionremote.jpg
      Rozmiar pliku:
      42,7 KB
      Wyświetleń:
      184
      MD5 Sum:
      9cc14ab1eaac74e7a8941d6c3c0972f5
  13. Roger Shah
    Offline

    Roger Shah Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    2
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211
    Z transmission faktycznie pomyłka. Miało być 2.82

    Doszedłem do tego w inny sposób. A mianowicie poprzez funkcję Ścieżki która znajduje się w Aplication Option (Mapowanie ścieżek zdalnych do lokalnych).

    Dzięki za odpowiedź
     
  14. JacekAda
    Offline

    JacekAda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Październik 2013
    Wiadomości:
    5
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Witam,

    a ja chciałbym w wersji 2.82 na DSM 4.3 jakoś ustawić limit pobieranych jednocześnie torrentów. Czytałem, że można poprzez Config File Editor, ale jak wiadomo nie da się go już teraz uruchomić.

    Może ktoś wie i pomoże?

    pozdrawiam
     
  15. mikhnal
    Offline

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 541
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    05:21
    Oceny:
    +207 / 3 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Co ty bredzisz? Jak to się nie da uruchomić CFE?
    Odznaczasz w DSM > Panel sterowania > Ustawienia DSM > Wzmocnij ochronę przed atakami skryptów C-SRF i magicznie zaczyna działać...
     
  16. JacekAda
    Offline

    JacekAda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Październik 2013
    Wiadomości:
    5
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Próbowałem już tego, czego potwierdzeniem są zrzuty ekranowe.
     

    Załączone pliki:

  17. krisr77
    Offline

    krisr77 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    205
    Miejscowość:
    Wawa
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    05:21
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS110j q1900 Xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ha, tez sie kiedyś nad tym głowiłem na 4.2 działało na 4.3 - strona której szukasz .....itd
    rozwiązaniem obok oczywiscie tej opcji ktora podal ci Mikhnal - jest instalacja Perla :)
     
  18. mikhnal
    Offline

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 541
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    05:21
    Oceny:
    +207 / 3 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Rany, tak dawno instalowałem CFE, że zapomniałem o Perlu. Dzięki za przypomnienie.
     
  19. JacekAda
    Offline

    JacekAda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Październik 2013
    Wiadomości:
    5
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Tej informacji mi brakowało. Dzięki krisr77.
     
  20. synalek
    Offline

    synalek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    20
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    3 tygodnie czekałem na te informacje. Pewnie mało czytelnie opisałem swój problem. W każdym razie instalacja perla i odznaczenie tej opcji pomogło i wszystko działa jak należy za co dziękuję...