1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 4.0 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika michau, 13 Grudzień 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sorry to bylo odnosnie uzywania dotneta. Przeprosilem bo faktycznie na maku mam remote GUI. U mnie dziala. Sprawdz swoja wersje. Ja mam 3.2 i taka jest w chwili obecnej wyswietlana na stronie projektu. Na Synku uzywam najnowszej wersji od Zebulona. Moze to kwestia konfiguracji, przekierowania portow. Sprawdz, czy nie zmienil Ci sie port transmission. Sprawdz w pliku json. Jaki masz otwarty port w firewallu Synologii dla transmission? Czy to ten sam port?
     
  2. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A to przepraszam, sorry. :D
    Wersja ostatnia Transmission Remote GUI, porty otwarte i te same, Transmission wersja ostatnia od SuperZebulona. Działało przez pewien czas (jednak potrafił się program rozłączać i już nie potrafił ponowić połączenia) później przestało i nie chce współpracować. Dalsze próby nic nie dały. Transmission GUI via WWW działa bezproblemowo.
     
  3. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sprobuj zmienic port na inny. Utworz nowy wpis w firewallu synologii. Recznie zmien plik json transmission zebulona, a nie downlodstation (/usr/local/var/transmission/settings.json) pamietajac zeby wylaczyc pakiet transmission inaczej zmiany nie zostana zapisane w pliku. Jesli nie uzywasz uwierzytelniania to je wlacz, jesli uzywasz zmien dane. Sprawdz ustawienia whitelist.
     
  4. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Pozostanę przy Web GUI do wypuszczenia finalnej wersji DSM 4.0 i prawdopodobnie nowej wersji TR GUI.
     
  5. mietek81
    Offline

    mietek81 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    25 Październik 2010
    Wiadomości:
    109
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    05:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A może ktoś sprawdzić która wersja BusyBox jest w DSM 4.0?
     
  6. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Pojawiły się nowe problemy z DSM 4.0 Beta.

    1. DSM gubi podłączonego kablem USB UPS'a APC Back-UPS CS 500. później go znajduje, później go gubi. I tak w kółko, ale zauważyłem, że głównie go nie widzi. (chyba już o tym pisałem)
    2. DSM nie widzi dysku 1,5 TB WD GREEN w obudowie zewnętrznej USB/eSATA podłączonej via eSATA (widzi raz na 5 razy). Jak podłączony jest via USB wszystko działa OK.
    Obudowa oparta jest na chipsecie JMicron. Po restarcie DS obudowa podłączona via eSATA nie jest widoczna. :-(
     
  7. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    BusyBox v1.16.1 (2012-01-13 21:19:34 CST) built-in shell (ash)
     
  8. Spagnoletto
    Offline

    Spagnoletto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    21 Listopad 2010
    Wiadomości:
    63
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS-110j, DS413
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    To gubienie połączenia po USB z UPS'em już im zgłaszałem jako bug...
     
  9. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wszystkie rzeczy, które tutaj zgłosiłem, zgłaszałem także Synology via formularz programu DSM 4.0 Beta.
     
  10. 3r3rc3
    Offline

    3r3rc3 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    84
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+; DS1512+
    Mialem cos podobnego ze 2 razy z WD Bookiem 2 TB polaczonym przez eSATA. Juz podejrzewalem, ze sie cos sypie, a okazalo sie, ze kabel jakos sie poluzowal. Po docisnieciu problemu juz nie bylo.
     
  11. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Kable nie są i nie byly poluzowane. Sprawdzałem wielokrotnie.
     
  12. Soviet
    Offline

    Soviet Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    21
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211+
    Zgłosiłem problem z wiatraczkiem podczas hibernacji. Oto odpowiedź:
     
  13. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Nie wiem czy to przypadłość tylko mojego modelu czy może ktoś jeszcze spotkał się z takim problemem, ale od kiedy zainstalowałem DSM 4.0 Download Station zaczęło szwankować. Z początku nie było absolutnie żadnych problem, wszystko latało mega sprawnie - jak zawsze. Od teraz zauważyłem że czasami po dodaniu nowego zadania torrentowego do kolejki, DS ma problem z jego ściągnięciem (w ogólne nic z tym nie robi). Żeby tego było mało, automatycznie wyłącza wszystkie wcześniejsze zadania zgłaszając błąd (problem dotyczy różnych trackerów więc nie jest to ich wina).

    Mam nadzieję że to tylko przejściowy problem wersji beta bo jeżeli od teraz tak będzie bo słabo to widzę...
     
  14. mikhnal
    Offline

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 541
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    05:28
    Oceny:
    +207 / 3 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Kiedy miałem DSM 4.0 pomogło odinstalowanie i ponowne zainstalowanie Download Station w Centrum Pakietów.
     
  15. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Reinstalacja DS wiąże się ze stratą wszystkich pozycji czy DS pozostani wszystko na swoim miejscu?
     
  16. mikhnal
    Offline

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 541
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    05:28
    Oceny:
    +207 / 3 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    O ile pamiętam to wszystko było na swoim miejscu.
     
  17. digitaladam
    Offline

    digitaladam Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    18
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    Jest już gdzieś lista kompatybilnych kamer z DSM 4?
     
  18. mikhnal
    Offline

    mikhnal Grammar police Q's Excellence

    Dołączył:
    19 Luty 2009
    Wiadomości:
    5 541
    Miejscowość:
    Warszawa
    Best Answers:
    5
    Local Time:
    05:28
    Oceny:
    +207 / 3 / -1
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS415+ 8GB RAM mod
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Jeszcze nie ma.
     
  19. divemaster
    Offline

    divemaster Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    28 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    U mnie w SDM 4 Beta znowu nie działa drukarka HP Laser Jet 6p podłączona przez przejściówkę USB - LPT. W poprzedniej wersji poprawili i dzałało. Teraz znowu nie działa. Co druga wersja softu widzi tą drukarkę a co druga nie. Nie wiem o co chodzi . Poza tym przestało mi działać download station...
     
  20. przemoll-serwer
    Offline

    przemoll-serwer Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Luty 2012
    Wiadomości:
    5
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    04:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Ds111
    Ja zainstalowałem 4.0 BETE i śmiga
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.