1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

DSM 4.0 Beta

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika michau, 13 Grudzień 2011.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja downgrade'owalem do 1955.
    Zrobilem to po to, zeby porobic pare zdjec, jak sie zachowuje system.
    Dzis rano zawalilem znow BETE, bo mnie poprosili o zrzut kernela. Poki co jade na BECIE.
    Przed downagradem najlepiej usuncie wszystkie paczki SYnologii typu Photostation i inne, latwiej bedzie wrocic.
     
  2. marian.italian
    Offline

    marian.italian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    74
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111; DS212j
  3. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Widzę że DownloadStation przeszła odświeżenie wersji :) Nareście można powiedzieć. Teraz zgłasza się jako Transmission 2.42
     
  4. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    779
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Można trochę zdjęć nowej wersji?
     
  5. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    01:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Możesz wejść na stronę synology i pooglądać sobie live demo.
     
  6. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    779
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    DownloadStation był niedostępny w wersji 3 :)
     
  7. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Nikt mi nie odpowiedział odnośnie Bootstrapa, jest opcja nie ma powiedzcie proszę .
     
  8. marian.italian
    Offline

    marian.italian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    74
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111; DS212j
    Przeca odpowiedź padła już dwukrotnie. Działa bootstrap, tyko trzeba dodać wpisy w dwóch plikach. Parę stron wcześniej opisane co i jak.
     
  9. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Wizualnie niczym się praktycznie nie różni od wersji jaką widzimy w DSM 3.2. Zasadniczą możliwością jest to, że nie trzeba się logować do panelu Syno aby podejrzeć DS, można teraz przekierować ten moduł na link naszej domeny, np. http://www.naszadomena.pl/download. No i moim skromnym zdaniem, jakby teraz DS bardziej przestrzegał zasad limitowania łącza. Wcześniej mimo ustawionego limitu, to nie traktował go dokładnie (zaniżał). Teraz działa jak należy i nie mam żadnych ale do tej zabawki. Idealnie wszystko śmiga :)
     
  10. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Brakuje obsługi listy IP do blokowania, co w oryginale Transmission obsługuje. :-(
     
  11. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tak. Normalnie.
    Wszystko poszlo bez problemow.
    Tylko, ze potem musialem odinstalowywac wszystkie extra pakiety, ktore doszly w 4.0
    A potem bez restartu te domyslne, wbudowane w wersje 1955 nie chcialy dzialac. Na szczescie po restarcie zadzialaly jak nalezy.
    Zostawilbym 1955, ale Ci z Synologii poprosili mnie o przeprowadzenie zrzutu kernela i przeslanie im plikow wynikowych, wiec wrocilem na 4.0
     
  12. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dokladnie.
    Zglosilem to Synologii.
    Zglosilem tez, co moim zdaniem jest przydatne, dodatnie opcji seedowania do spelnienia jednego z dwoch warunkow, ktory bedzie wczesniej.
    W tej chwili mozesz seedowac do ratio, albo przsez czas, albo do spelnienia obydwu warunkow. Brakuje opcji, spelnienia ktoregokolwiek z warunkow, ktory bedzie pierwszy (czyli do ratio 2.0 ale nie dluzej niz 24 godziny), co tez w Transmission wystepuje.
    Oczywiscie remote client dla Transmission tez jest nie do pobicia i zaden Download redirector mu nie dorowna.
     
  13. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Download redirector na mac'a nie jest i nie będzie wspierany przez Synology. ZTCW. :-(
    Transmission Remite GUI od jakiegoś czasu już mi nie działa z Transmission, czyteż lokalnie czy zdalnie. :-(
     
  14. Krzysiek
    Offline

    Krzysiek System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    149
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    Zawsze można zmodyfikować plik ustawień (plik "settings.json", więcej informacji pod adresem https://trac.transmissionbt.com/wiki/EditConfigFiles). Jasne, że idealnie byłoby, gdyby Download Station obsługiwał wszystkie ważniejsze ustawienia Transmission, ale jako doraźne rozwiązanie powinno wystarczyć - ja właśnie tak robię (ale nie korzystam z Download Station, ponieważ długo zajmuje im aktualizacja Tranmission, z którego głównie korzystam).

    Tak, to prawda, wygląda na to, że TRG od jakiegoś czasu nie jest rozwijany. Zamiast niego możesz użyć Transmission Remote Dotnet, który działa bardzo dobrze i obsługuje wprowadzone zmiany w Transmission 2.4. Program można pobrać ze strony domowej projektu: http:/code.google.com/p/transmission-remote-dotnet/
     
  15. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja uzywam wlasnie dotneta i dziala caly czas wysmienicie. Na wszystkich platformach. A mam ich w domu... chwileczke ... wszystkie :)
     
  16. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie widzę na stronie wersji na Mac OS X (10.7). :-(
     
  17. Krzysiek
    Offline

    Krzysiek System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    149
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    O tym właśnie mówię. Download Station odpala /usr/syno/sbin/transmission, który korzysta ustawień zawartych w pliku /usr/syno/etc/download/settings.json. Sprawdź jeszcze, ale zdziwiłbym się, gdyby ustawienia podane w pliku konfiguracyjnym nie były respektowane.
     
  18. RONINZGR
    Offline

    RONINZGR System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2011
    Wiadomości:
    166
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS211
    Czy ktoś się orientuje, czy w wersji 4.0 (beta oczywiście), wszystko jest ok z serwerem iTunes? Za żadne skarby nie widzi go aplikacja. Wcześniej nie był mi praktycznie potrzebny, ale od kiedy mam iPada to praktycznie niezastąpione narzędzie. A jak na złość nie można tego uruchomić :-(
     
  19. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sorry. Na MacOSX 10.7 mam Remote GUI w wersji 3.2 i dziala.
    Na Synku mam najnowszy transmission od zebulona
     
  20. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Best Answers:
    0
    Local Time:
    00:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    SORRY. Na Mac OS X 10.7 mam Remote GUI w ostatniej wersji i NIE DZIAŁA. Na żadnym DS i z żadnego komputera. :-(
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.