jestem nowy, aczkolwiek zdążyłem się przywitać w odpowiednim dziale. Przejdę do rzeczy, mam problem z synkiem DS110J. Wszystko do tej pory śmigało, podstawowa konfiguracja + dysk 1TB Seagate. Używałem jedynie ftp/samba. Samba niestety odmówiła posłuszeństwa po twardym i bezlitosnym restarcie z prądu
Samba nie startuje:
cat /var/log/messages
Jan 31 15:57:27 kernel: [ 289.660000] svc: failed to register lockdv1 RPC service (errno 97).
Jan 31 15:57:27 kernel: [ 289.680000] NFSD: Using /var/lib/nfs/v4recovery as the NFSv4 state recovery directory
Jan 31 15:57:27 kernel: [ 289.690000] NFSD: unable to find recovery directory /var/lib/nfs/v4recovery
Jan 31 15:57:27 sm-notify[5662]: Failed to open /var/lib/nfs/sm.bak: No such file or directory
Oczywiście przeszukałem forum oraz google - podobny problem się pojawił, jednak żadnego konkretnego rozwiązania nie znalazłem. Od razu zaznaczę, że nie zależy mi na obecnej konfiguracji, a jedynie na danych na twardym dysku - nie wiem czy jest możliwość nawet przywrócenia ustawień fabrycznych, tak aby udało się to skonfigurować od zera.
Byłbym wdzięczny za podesłanie pliku - umieszczenie go we właściwym miejscu również powinno załatwić sprawę lub o informacje jak się zabrać do tego problemu.
Z góry dzięki, pozdrawiam

Nowości