Wszystko działa jak należy. Dwa osobne volumeny, zmapowane osobno, dwa współdzielne katalogi wodoczne na ftp.
Dziękuje za pomoc.

Krwiak napisał(a):Ja dodam, że u siebie jako wykonującego backup:
1. W zakładce Kopia zapasowa wybrałem opcję "Sieciowa kopia zapasowa (Serwer Synology)"
2. Podałem adres serwera Mikhnal-a, login i hasło, które utworzył mikhnal u siebie.
3. Wybrałem, które pliki mają się kopiować i czy ma to być transmisja szyfrowana i czy pliki mają być spakowane.
4. Ustawiłem harmonogram kopii tzn. żeby się wykonywała co 3 godziny i zachowywała 3 kopie wstecz.
5. Po tym wszystkim klikasz OK i działa nawet jak to mówi mikhnal na jego wolnym łączu.
Co do tego, że to forum jest małe w porównaniu z angielskim to mam nadzieję, że pomożesz nam je rozwinąć.
anndy napisał(a):I jeszcze jedno: kilka postów wcześniej mikhnal napisał "przez router przepuściłem port 873 i skierowałem na IP Synka" - czy to znaczy że na źródłowym NASie, adres docelowego należy wpisać np. jako blabla.dyndns.org:873 (jesli korzystamy z ddns)? I dlaczego akurat port 873 - to jest port na którym działa rsync?
anndy
Powrót do Kopia Zapasowa/Odzyskiwanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości