- Tę w białej obudowie odpadają na 100% bo źle o nich czytałem. Ten co proponujesz bardziej przypomina listwę. Chciałbym, aby pod moim postem pojawiła się lista UPS'ów, które polecacie. Ważne, aby obok znalazła się też cena tej baterii co po 2 latach siada. Ja sobie wtedy porównam, posprawdzam i będę bliższy wyboru. CyberPower mnie przekonuje ponieważ są o nim dobre opinie, jest tani i Ci co go kupili są z niego zadowoleni.niewiesznic napisał(a):1. APC jest moim zdaniem najlepsze. Mam 3 UPSy tej firmy i jest 100% OK. Klasa sama w sobie.
- Zapewne tę WD są drogie. Wiesz że WD kupiło Hitachi? Tu powstaje kolejny problem. Już nie obawiam się tego że będzie głośny porównywalnie jak WD, ale jak będzie z serwisem i ewentualną gwarancją. Jak cała procedura przejęcia ma się zakończyć we wrześniu. Wtedy z rynku marka Hitachi (dyski) może zniknąć, a oni wyprą się napraw gwarancyjnych serii, które nie powstały pod ich kontrolą. Seagaty na 100% odpadają, do Samsungów brak mi przekonania (polecają 204UI). Zostaje Hitachi i WD.niewiesznic napisał(a):2. WD oprócz wersji Raid Edition, źle działa w RAID. Hitachi za to OK. Sam mam 5K3000 i sata 3 spokojnie działa w DS210j sata2. (sata jest po prostu kompatybilny wstecz)
- To jest teraz mój najmniejszy problem. Chciałbym najpierw sfinalizować sprawę serwera i dysków oraz grillaniewiesznic napisał(a):3. Kup switcha z 16 portami jak potrzebujesz dużo portów. Np. Netgear.http://www.ceneo.pl/309133s One mają wiatrak w środku, więc może być głośno. 4 urządzenia które wymieniłeś powinieneś spokojnie wpiąć w router. Większość ma 4 porty gigabit LAN + 1 port WAN. switcha możesz zawsze dokupić później. A część sprzętów może chodzić po wifi.
- Patrzyłem, szukałem i nic nie znalazłem w Wawie - no może poza jednym sklepem na drugim końcu miasta gdzie był dostępny grill, ale niestety szary. Chyba też zamówię tam gdzie Ty, parę groszy różnicy nie robi.niewiesznic napisał(a):4. Ja grill kupiłem z wysyłką. za ok. 10 pln Ale bardzo chciałem czarny.
Jeszcze odnośnie tego dysku Hitachi: Mam ogromny dylemat. Zachęciłeś mnie do kupna, ale niestety te wszystkie problemy na które trafiam wertując internet, zmniejszają moje przekonanie do owych dysków. Jestem w kropce i nie wiem co teraz robić. Koniec Świata to nie jest, ale jak już coś kupuję to musi to być porządne i mieć jakąś gwarancję. Próbowałem do dzwonić się do Hitachi Polskia i zapytać jak to wygląda, ale tam oprócz automatu nikt się nie odzywa.

Nowości