Witam
W ostatnim czasie udało mi się kupić używany moduł rozszerzający DX510.
Problem dotyczy przejścia synka + modułu w tryb hibernacji/uśpienia. Wcześniej DS710+ bez problemu przechodził w tryb hibernacji, diody HDD gasły, system był uśpiony. Jednak podpięcie modułu rozszerzającego spowodowało problemy z przejściem systemu w stan uśpienia - przynajmniej tak widzę po aktywności lampek. W DS710+ palą się diody od HDD, LAN na pomarańczowo, dioda STATUS jest wygaszona, jednak system działa - słychać po wiatraku i temperaturze urządzenia, nie wiem czy działają HDD.
Wszystkie światełka na module rozszerzającym też się palą.
W "pomocy DSM" jest napisane, że HDD w jednostce rozszerzającej można ustawić na przejście w tryb "głębokiego uśpienia", wystarczy przełączyć przełącznik Auto/Manual na tylnym panelu do pozycji auto. Sprawdzałem, brak takiego przełącznika. Z poziomu "Panel sterowania - Zasilanie" - brak trybu "głębokie uśpienie".
W DX510 mam na razie jeden HDD: Seagate ST31500341AS włożony przez przypadek w port nr 5, może przełożenie do portu nr 1 coś zmieni? Nie wiem tylko czy konieczne będzie ponowne konfigurowanie wolumenu?
Pozdrawiam
Konrad

Nowości